Опис Костромске кравље пасмине Крава

Кострома пасмина крава има висок принос и квалитетно месо. За сточне пасмине таква комбинација квалитета је веома ријетка. Према томе, они припадају месним и млечним врстама стоке.

Крава пасмине Кострома

Опис врсте

Боја длаке појединаца варира од смеђе до светле боје. Кострома пасмина крава је обдарена:

  • дуго тело,
  • мало чело,
  • широка леђа.

Тежина говеда у женки добија осам стотина килограма, у биковима преко тоне. Појединци су обдарени високом отпорношћу на климатске промјене и болести. Они су непретенциозни у њези и исхрани. Кострома је заузела водећу позицију по продуктивности.

Појединци, иако осигуравају одговарајућу бригу, већ годинама служе пољопривредницима.

Поглед је обдарен великом стасом и дубоким ковчегом, виме у облику чаше са размакнутим брадавицама. Потомци, рођени женке, добијају висок ниво издржљивости.

У процесу раста, принос од једне боје је осамдесет процената. Обим млека по крави достигне пет хиљада литара годишње. Уз просечан садржај масти у млеку и велике количине млека, стопа приноса млека је ниска због облика вимена.

Кострома-крава даје приближно 6 хиљада литара млека годишње

Пасмина је узгајана узгојем на почеткудвадесетог века како би се добили добри физички подаци, укључујући високу млечност женки и квалитет меса.

Приликом узгоја, прва женка дала је шест хиљада литара млијека у једној години, потврђујући успјех догађаја. Друга женка је произвела петнаест хиљада литара млијека, показујући рекордне количине.

Изведене мјере узгоја омогућиле су добивање пасмине с високим приносом млијека и дуговјечности.

Споља, појединац се разликује од других врста говеда, обдарених развијеном мишићном масом и јаком физичком структуром.

Организација неге

Повећати обим производње млека и повећати квалитет меса појединаца узраста на дну, одговарајућу негу и правилну исхрану

  1. Дијета говеда треба да буде у изобиљу.
  2. Женке добијају храну на основу потреба крава.
  3. Телад има стален мониторинг и нега.
  4. Формирање телета телади у првим мјесецима живота захтијева правилно формулирану дијету, укључујући пуномасно млијеко, након додавања витамина и минерала.

Антибиотици се додају у храну тако да се микроби који ометају активност гастроинтестиналног тракта не развијају у цревима.

Кострома крава толерише хладне климатске услове

Пасмина се развија и расте у условима у којима други чланови стоке осећају нелагоду, губитак тежине и морбидитет.Кострома расте на хладноћиклиматским условима и прилагођеном топлоти. Хранидбена пасмина треба да садржи све потребне витамине и минерале говеда. Могу се обезбедити уз помоћ комбиноване хране.

Претјерана потрошња концентриране хране у исхрани смањује производњу млијека животиње и повећава ризик од развоја цријевних болести.

Колострум женки треба да обезбеди телу неопходне супстанце, а ниским квалитетом мајчиног млека компензује се специјално решење. Костроме женке ријетко имају низак квалитет млијека и млијека.