Опис и узгој сорти среће Кромпир

Пролеће постаје период сетве различитих култура.Сетва кромпира такође пада на почетак или крај пролећа, у зависности од климатских услова у региону.Северни региони узгајају кромпир крајем пролећа, а садњу кромпира у јужним регионима у априлу.

Кромпир срећа има многе позитивне особине

Карактеристика типа среће

Кромпир срећа је резултат оплодње.Он има многе позитивне особине, отуда и име сорте.Опис сорте:

  • рана зрела сорта која даје усев шездесет дана након садње;
  • млади кромпир се формира након четрдесет пет дана;
  • расте на различитим тлима, али воли црну земљу, регион Средњег Волге и Далеког истока;
  • Грм расте до средње величине са великим тамно зеленим лишћем;
  • цветање је светло, беле боје и велике величине;
  • се добро прилагођава свакој клими, даје високе приносе и отпоран је на болести.

Ова сорта ће издржати у кишном и сувом времену.Листа погодности среће се не завршава, сорта се транспортује, складишти се дуго времена без губитка изгледа и укуса, а након топлотне обраде не мења боју.

Величина гомоља је велика, а облик је овалан.Боја коже је тамно браон, а месо је бело са ниским садржајем скроба.Ова сорта кромпира обдарена је разним врстамаОвај производ расте у свим земљама ЗНД-а.

Растуће сорте

Сорте семена се узгајају на различитим тлима, јер су прилагођене да расту у било којим, чак и најнеповољнијим условима. Карактеристика садње и узгоја сорте сведена је на препоруке за обраду земљишта и садни материјал.

Сорта кромпира с богатством има рани период сазревања и расте у било којим условима

Неопходно је припремити тло, пустити да сорта има добар квалитет неге, али основно орање и ђубрење је обавезно. Карактеристике и опис земљишне парцеле указују на то да треба изабрати мјесто за узгој сорти сјемена гдје су се узгајале легуминозе или вишегодишње траве.

Зрелост сорти семена је рана, усјеви се бере почетком лета. Садња се може обавити у раним фазама, односно средином априла.

Карактеристика сорте као отпорног на мраз није мотивација за садњу усева без чекања на отапање. Тло би требало да се одмакне од мраза и тек онда треба га посадити у земљу. Сорта семена која има рани период сазревања расте у свим условима и производи великодушне приносе ако се правилно узгаја.

Семе сјемена има потребу за правовременим ђубривом. Опис храњења га редукује на два типа: роот и ектра-роот. Органска ђубрива се шире у корење, а подземни део се напаја различитим ђубривима: азотним, суперфосфатним, итд. Природа ђубривазависи од редоследа њихове примене и квалитета.

Приземни део се редовно прска.Ако благовремено оплодите врхове кромпира са срећом, његова коренска култура ће брже апсорбовати све корисне супстанце.

Пре жетве потребно је резати врхове за две недеље.Након тога, можете сакупити корене.Садња кромпира срећа почиње припремом корена.Садни материјал се клија, јер даје већи принос.

Срећна сорта сјемена треба правовремену оплодњу

Коријенске саднице се клијају на сунцу у стакленику или на отвореном тлу, заштићене од вјетра и хладноће.Оптимална температура за клијање кромпира је срећа од 20 степени.Ако планирате да уштедите на потрошњи садног материјала, гомоље можете поделити на неколико делова, а резати на пепео и ставити у кревете.Овај тип слетања је валидан и није мање ефикасан.

Жетва се готова три месеца по творби на првите избојки.Правилно храњење помаже да се побољша и побољша укус финалног производа.

Срећа је обдарена комплексом корисних супстанци и витамина.Дуготрајно чување производа омогућава вам да се бавите узгојем биљака у великом обиму, јер је подложан транспорту и складиштењу, без губитка укуса и спољних карактеристика.

Срећа је у великој потражњи и има многе позитивне квалитете, што објашњава потражњу за производом.