Опис и карактеристике сорте парадајза Пинк Парадисе Ф1 парадајз

У рано пролеће, када се поставља питање избора семена, понекад нас збуњује обиље сорти парадајза. Прелепе етикете, мистериозне, несхватљиве називе, опис сорте и гаранција богате жетве - све то нас тера да купимо. Али да ли увијек добијемо оно што желимо на излазу? Иста "чудна" жетва? Пред нама је једна од сорти: Пинк Парадисе Ф1, која припада стакленику, ружичастих сорти парадајза. Не тако давно је била рангирана као ријетка и било је тешко купити сјеме. За шта је то добро?

Роза сорта парадајза Пинк Парадисе Ф1

Биолошке карактеристике сорте

Парадајз ове сорте је неодређен, висине до 2 метра и више, лиснато, снажно стабло. Подвезица је потребна и узгаја се на једном стаблу, можете - у два. Ако се сорта Розе узгаја у два стабла, жетва ће бити одложена за неколико недеља, али плод је много богатија. И то не изненађује: Парадисе Парадајз припада високоприносном. Четкица са цветовима развија се у 6-7 листова. Парадајз припада сортама средње зрелости.

Воће има једноличну ружичасту боју, готово округлу, средње густине, сочне. Несумњива предност сорте Пинк је добар квалитет чувања и могућност транспорта, иако је кожа плода доста нежан. Теже од 150 до 200 г, приближно исте величине. Тастеслатко, па више салатно одредиште, али погодно за конзервацију, такође прави одличан сок и пире кромпир. Парадајз се може приписати сортама универзалне намјене. Они дуго остају на тржишту и сјајни сјај, не пуцају и чувају се до три недеље. Са свим својим предностима, сорта је хибрид (Ф1), тако да не би требало да покушавате да сами користите њено семе, нећете добити добру жетву друге генерације.

Карактеристике неге

Хибрид јапанске селекције, креиран 2009. године, Пинк не захтева посебну бригу, а посебно је задовољан „лењим“ баштованима. Они који желе пробати нешто ново, али нису спремни да проведу много времена у стакленику. Сорта је стакленик, али можете покушати да је узгајате на отвореном пољу, али то неће бити тако лако.

Пинк Парадисе Царе - стандард, как всат парфум, сделанниј в оцеане

Открили смо да Рајски парадајз не захтева велике проблеме у расту. Нега је стандардна, као и за све парадајзе који се узгајају у стакленику. Засадили су семе почетком марта. Младе биљке се преносе на затворено земљиште крајем априла (у зависности од региона).Размак између биљака је 40 к 50 цм . Заливање и ђубрење треба обавити 7-10 дана након садње. Розино прво храњење азотом за интензиван раст. И за формирање воћа користећи фосфатно-калијумова ђубрива. Можете држати и фолијарну храну борном киселином. Током периода цветања, у јутарњим сатима, добро је благопротресите стабљике.Парадајз је самооплодна биљка, а плодови су боље везани.

Парадајз се формира у један или два стабла, везана.Доњи листови и пасторци су орезани.Раст стадијума (бочних изданака) се пажљиво прати и редовно сијече.Жбун захтева формирање, јер желимо да добијемо жетву воћа, а не зелену масу.Након резидбе биљке се разболе, посебно ако су интензивне.Заливање истог дана не би требало да се ради како не би дошло до гљивичних, бактеријских или вирусних обољења на локације за орезивање.Заливање је умерено али редовно.Боље је направити уторе и користити их за заливање.Тада је земља натопљена водом, а парадајз неће требати влагу.

Контрола штеточина и болести

И у овом случају, узгајивачи поврћа су сретни: Пинк је прилично непретенциозан и мало болестан.Али превенција је и даље неопходна.Ово је дезинфекција земљишта.Можете такође прскати биљке са фитоспорином или сличним биолошким производом.И редовно провјетравање и уклањање корова ће одвратити штеточине.Ако нађете ларве кукаца или пужева, морате их уклонити ручно.Може се третирати раствором амонијака, а не хемијским препаратима.

Парадајз практично нема гљивичне болести.Али касно палеж може бити погођена, посебно ако се узгаја под отвореним небом.Када је време облачно и влажно, онда свака два тједна треба прскати системски фунгицид.Прераду треба зауставити две недеље пре жетве.

Парадајз практично не разболигљивичне болести

Пинк Парадисе Ф1 заслужује пажњу и добре критике, јер заиста има много позитивних особина:

  • Продуктивност.Оцена припада високом приносу.
  • Не постоје посебни проблеми с растом.Пинк не треба никакве посебне агротехничке технике.Обична подвезица и формација у једном стаблу.
  • Има добар имунитет на већину болести.

Године 2011. Пинк Парадисе Ф1 је званично признат као једна од најбољих ружичастих сорти на великој хортикултурној радионици.Тако расте новост и уживајте у лакоћи бриге и укусним, здравим плодовима.