Оно што је оптимално за садњу након бундеве Пумпкин

Сваке године, много прије сезоне садње, власници вртова планирају дистрибуцију поврћа на цијелом мјесту. Потребно је обратити пажњу на то који се усеви могу засадити на различитим местима на лежиштима за највећу оптимизацију будуће жетве.

За правилну ротацију усева после бундеве треба посадити одређене врсте усева

Опште напомене за домаћице

Искусни пољопривредници знају о чему овиси успјех сљедеће жетве. Ови услови укључују:

 • ђубрива која се достављају на време;
 • правилно изабрано место за слијетање;
 • посебан приступ сјеменкама и садницама, које треба засадити након одређених биљака у истом тлу.

Земља се исцрпљује од клијања истих култура на једном мјесту сваке године, тако да је њихова замјена неопходна. Поврх тога, поврће оставља иза себе одређене супстанце које луче коријени, које су погодне или штетне за наредне плантаже. Могуће је спровести експерименте са засадима и извући одговарајуће закључке након примања жетве.Али боље је учити из искуства које су стекли професионални пољопривредници и аматери у врту.Дакле, које поврће ће најбоље расти у земљи гдје је буча била засађена претходне године?

Бундева узима неке елементе у траговима са земље и доноси друге

Појединачни детаљи садње бундеве

За саму бундеву, такође је важно које поврће замењује у башти. Па, ако је прошле године на његово место узгајало кромпир, купус, лук или корење. Међутим, места ранијих засада тиквица, тиквица и краставаца за бундеве нису погодна, јер се повећава ризик од болести биљака и степена гнежђења штеточина.

Сама бундеве ће „припремити“ тло за накнадну садњу многих усева. Зато што воли дубоки обрадиви слој, њени коријени остављају земљу слободну. Штавише, покривеност слоја тла коријењем бундеве је довољно широка, јер само бунари када су засађени морају бити најмање 30 цм у пречнику и најмање 40 цм дубине.

Бундева не толерише киселост супстрата, која прелиминарно ограничава прекомерно кисело земљиште. Стога, неки алкални медиј остаје у гребенима након жетве, а то би требало узети у обзир и за будуће засаде.

Након што се бундева покупи у земљи, готово да не остају патогени микроби и његови коријени немају тенденцију да ослобађају токсичне супстанце које касније инхибирају друге засаде. Ако се након бундеве узме одговарајућа нега, онда после ње не би било ризика од инфекције вртних и вртних биљака, као и штеточина.

Бундева остават на свободна земја

Усјеви који се могу садити после бундеве

Бугарски бибер је захвалан следбеник бундеве. Због својих корена и исхране, земља ће бити оптимално припремљена.Штавише, ако се саднице паприке налазе у стакленику, а бундеве су расле у претходној сезони на другом гребену, можете направити ротацију усјева одабиром тла након бундеве и помицањем испод паприке.

Замена земљишта је проблематична, али није лош гарант будуће одличне бербе бугарске паприке.Као ова земља и патлиџан. Може се садити на исти начин као и бибер.

Воле да расту на тиквама и парадајзу. У топлим крајевима, осјећају се изван стакленика. Према томе, могу се поставити на гребен до тамо гдје је претходно била бундева.

Од не-људских усјева, тло након биљке бундеве ће бити прилично добро у цвекли. Потоњи се никада не смеју поново засадити на истом месту због ослобађања специјалних супстанци које негативно утичу на накнадне корене репе. Али бундева за репу је велики претходник.

За купус, земљиште од садње бундеве је такође довољно добро. Садржи све што је неопходно за јајник и развој висококвалитетних глава.

Од зеленила, першин и спанаћ ће преферирати ову земљу. А за лук и бели лук, претходник најбоље бундеве не може се наћи. Оставља иза себе читав низ услова и хранљивих састојака, оптимално погодних за развој раста чешњака и главица лука и њихове снажне зелене стрелице.

Садња кукуруза на истом месту такође би била добра опција. Штавише, бундеве и кукуруз су лепо поредани.

Патлиџан добро расте после бундеве

Дакле, могуће је направити листу култура, сљедбеникабундеве на месту које примају све потребне хранљиве материје и минерале.То су:

 • бугарске паприке;
 • патлиџан;
 • парадајз;
 • репа;
 • першун;
 • купус;
 • лук и бели лук;
 • шпинат;
 • кукуруз.

Међутим, након жетве бундеве, земља би требало да буде обогаћена органском твари (најбоље од стајњака, јер корени ове културе значајно осиромашују супстрат тла).И, не треба заборавити да на овом месту наредне године почну снажно расти корови.Дакле, морате бити спремни за плијевљење.

Треба напоменути да није препоручљиво садити јагоде поред раста бундеве на истом месту.Краставци, тиквице и тиквице би такође требало да се преселе на друго место следеће године како би се избегли штеточине и болести.Исто важи и за лубенице и лубенице.

Те културе које се могу засадити у наредној сезони садње на месту бундева могу бити засађене на месту поврћа као што су тиквице и летњи скуасх.Њихови корени на сличан начин утичу на земљиште.