Окучник за моторни блок Нива Кромпир

Кромпир - је један од најважнијих усјева хране, који се узгаја на фарми. Ова биљка има велики проценат клијања. Од правовремене и правилне култивације и хиллинга редова, то зависи од тога какву врсту усева добијате. Хиллинг је технологија коју агрономи користе током узгоја кромпира.

Диск брдо за мотоблоцк може се обавити ручно

Током периода хиллинга, земља је засићена кисеоником, што доводи до аерације. И повећава раст са бројем кртола. Овај процес повећава проценат приноса.Ако се кромпир узгаја на површинама већим од 1 ха, онда је то немогуће без употребе посебних механизама.Хиллинг на фармама обавља трактор. На земљи се ствара бразда. Лемљење са посебним обликом распоређује земљиште са две стране, што олакшава рад. Ово је уобичајена млазница за мото Неву.

Амазинг Девице

Хиллер је опрема за причвршћивање. Постоји неколико типова:

  • носач дискова за мотоблоцк;
  • Пречка која подешава и не подешава растојање приањања.

Окучник за Неву, у којем је почетна удаљеност за снимање јефтин. Висина гребена, од употребе ове врсте брда, не мења се. Заторастојање између редова треба одредити директно током периода слијетања. Предност багера, где се удаљеност хватања може подесити - лакоћа подешавања на различитој удаљености између редова. Али овај уређај има ману. Када ради, земља улази у бразду, што доводи до ниске перформансе алата.

У раду се могу примијенити све врсте, али је то прилично скупо и економски неисплативо.

Моторни блок Нева је добро комбинован са домаћим брдима

Подупирач дискова и његов уређај

За мото Неву, диск је најпрактичнији за употребу. Што се тиче цене, она је много скупља од других врста. Окучник високо подигне гребене и прилагођава их. Може повући и гурнути дискове. Омогућава промену утора са углом напада дискова.Без обзира на то како ће Нева радити, боље је имати на њој металне ушице.Они ће обезбедити вучу на тло. На неким типовима тла могу се користити пнеуматски котачи за гуљење.

Коло за уземљење диска сопственим рукама

Данас постоји много различитих брдских дискова. Ово је најпрактичнији алат, али га цијена премашује неколико пута у другим врстама. Зато је боље направити механички алат својим рукама.

Пре него што направите јединицу својим рукама, требало би да се упознате са цртежима. Једна од најлакших опција за израду конструкција биће модел који ће моћи да се фиксирагрип видтх.За израду таквог модела сопственим рукама користе се крила, која су међусобно фиксирана и мало раздвојена.Ови елементи би требали бити два.

Схема със дискета за моторни блок Нева

Како работи диск брух

За ручнаа хълник работа се една славина.То значи да једна особа може обавити посао.У багер су укључене четири компоненте:

  • диск - 2 ком.
  • вијчана трака - 2 ком.
  • сталак - 2 ком.
  • Поводник у облику слова Т.

Да би се правилно саставила гомила стијена властитим рукама, треба примијенити цртеже.Први корак је припрема материјала.То ће бити челични метални узорак, који не прелази 2 мм дебљине. За окретање дискова вертикално и дуж осовине потребан је вијак. Угао нагиба напријед остаје нерегулисан.Да би се рад учинио што погоднијим, точкови су постављени на растојању једнакој ширини колосијека котача, и требају бити исте са ширином између редова.Ово је могуће применити, под условом да је дужина између плугова подесива.

Такав уређај, током рада, може се оставити по страни како би се то избјегло, дискови су распоређени симетрично, иначе ће бити тешко радити.Да би се багер причврстио на шетач за Неву, употријебите држач спојке.И вијци и чепови, монтирани на бријегу, причвршћени су на носач.Запушач се уметне у унутрашњост квадратне цеви и притисне споља.Помоћу два вијка мора се поставити носачМогуће је инсталирати узицу дуж уздужне оси, а матице фиксирати положај.Да би се повећала вуча Нева мотоблока, Хиллер се лансира на малој брзини.

Ако на послу при тој брзини котачи клизну, боље их је упарити.Током читавог процеса монтаже гомиле за мото Неву, треба користити цртеже, иначе алат неће радити исправно.

​​

Испод се налази цртеж нагиба диска, који је састављен ручно.Све компоненте приказане на дијаграму морају бити причвршћене вијцима или заварене.

Величине диска за брдо

Самостални уређај је ефикасно механичко средство за обраду великих површина кромпира.Много је практичнији за употребу од ручног и јефтинији од фабричке јединице.

Након рада, потребно је обавити одржавање ручних брежуљака.Мора се очистити.Прикључци на којима се налазе навоји обложени су специјалним мазивом.Похраните јединицу за домаћу израду, за мото Неву, треба да буде у затвореном простору.