• Одржана четврта трибина „У корак са Европом“
  • Одржана четврта трибина „У корак са Европом“
  • Одржана четврта трибина „У корак са Европом“
  • Одржана четврта трибина „У корак са Европом“
  • Одржана четврта трибина „У корак са Европом“

Одржана четврта трибина „У корак са Европом“

У четвртак, 8. фебруара у 10 сати Народна библиотека „Радислав Никчевић“ у Јагодини и Пољопривредна саветодавна и стручна служба у Јагодини, заједно са Министарством пољопривреде, шумaрства и водопривреде, а у оквиру пројекта У КОРАК СА ЕВРОПОМ организовали су трибину „Имплементација ИПАРД мере М1: Инвестиције у физичку имовину пољопривредних газдинстава“

Теме трибине су биле потенцијални корисници средстава, општи и посебни услови, критеријуми рангирања, документација, поступак за остваривање права на ИПАРД подстицаје, као и испуњавање прописаних националних услова и услова ЕУ.

27625497_1524964714290691_8359608363783479993_oТрибину је отворила Весна Црнковић, директорка Библиотеке која је присутне пољопривреднике, који су испунили салу Поморавског округа до последњег места, информисала о досадашњим активностима библиотеке у реализацији овог пројекта.

Јасмина Филиповић, дипл. инг. пољопривреде и директорка Пољопривредне саветодавне и стручне службе у Јагодини посебно се осврнула на мере и активности Пољопривредне саветодавне и стручне службе у Јагодини на објашњавању бенефита ИПАРД програма ЕУ.

Исцрпну презентацију у којој је водио пољопривреднике кроз цео процес аплицирања за ИПАРД фондове имао је Бранислав Вељковић, самостални саветник Сектора за рурални развој Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, чије је излагање подстакло и живу и подстицајну дискусију.

Небојша Ристић, начелник Одељења пољопривредне инспекције говорио је о детаљима појединих могућих праваца активности пољопривредних газдинстава, посебно у области решавања одлагања стајњака, док је Зоран Старинац из Пољопривредне саветодавне и стручне службе у Крушевцу, као агроекономиста упознао присутне са израдом бизнис плана који је кључни део апликације за ИПАРД фондове. На крају је Јасмина Филиповић позвала присутне да све недоумице везане за ИПАРД фондове поделе са запосленима у Пољопривредној саветодавној и стручној служби у Јагодини где ће добити сву потребну помоћ.

Трибини су присуствовале и Дина Ракин, заменик генералног секретара Европског покрета у Србији, као и Маша Живојиновић, ПР менаџерка ЕПУС. Европски покрет у Србији је иначе финансијер и ментор пројекта „У корак сa Европом“

#EvropazaMene #EU2me