Одржавање и узгој нутрије зими Нутриас

За животиње које се не адаптирају добро на зимско становање, оне укључују нутрију. Они пате од смрзнутог репа јер нису заштићени вуном. Његова промрзлина даје нутрији тешке патње, због чега животиња може да умре.

Зима, нутрија може патити од смрзотина

Хладне зграде и ћелије

Зими, нутрија треба пожељно држати у топлој шупи.Температура у згради не би требало да падне испод 14 степени Целзијуса и не би требало да се уздиже изнад 20 ° Ц.Простор за птице можете опремити аутономним системом грејања или пећи на дрва. Ако нема одговарајуће шупе, а животиње стално напољу, потребно је да зимски период чврсто покрије кавезе рогоза и осигура да је растојање између дна и замрзнутог тла најмање 10 центиметара.

Положите дно кавеза са сламом или дебелим слојем пиљевине. Захваљујући томе, обезбедићете топли садржај нутрије у најтежем зимском периоду. То ће такође помоћи у контроли начина на који животиње трпе мразе. Ако сакрију главу у леглу, онда нису довољно топли.

Довољна колицина стеље обезбедиће хранљиве материје са потребном топлотом

Вентилација зимске собе

Ове животиње се подједнако слабо толеришу и на хладно и на топлоту. Њихова зимска кућа треба да има добро опремљенувентилација.Веома је важно да је чишћење ћелија сваки дан тешко.Урин ће, заједно са другим отпадним производима, постепено испаравати, засићујући кисеоник амонијаком.Заједно са угљен-диоксидом који животиње издишу, добијате опасну смешу која може довести до озбиљних болести и смрти свих појединаца.

Ако приметите да се нутрија лоше једе, да су летаргични, да су им очи и носнице упаљене, проверите вентилациони систем.Тако животињама недостаје свеж ваздух.

Према санитарним стандардима, 0,2% угљичног диоксида и 0,04% амонијака је допуштено у нут-цар за нутрију у кисику.Са таквим показатељима, они ће водити нормалан живот без штете по здравље.Ако број прелази горе наведено, заразне болести се не могу избећи.Влажност не треба да прелази 80%.Ове животиње негативно реагују на повећану концентрацију влаге у ваздуху.Због тога је за правилно одржавање потребно зими добро проветравати просторију.

Идеална опција би била аутоматска вентилација, која може да обезбеди најмање 4 кубна метра квалитетне измене ваздуха за 60 минута на 1 кг живог организма.Приликом вентилације рачунајте тако да проток ваздуха на нивоу највиших ћелија не прелази 0,3 метра у секунди.Прекорачујући ову цифру, креираћете нацрт који ће негативно утицати на нутрију.

У природи, нутрија живи на свежем ваздуху и може се разболети у собама са стагнирајућом атмосфером

Осветљење ограђеног простора

Нутрије, као и све друге животиње, требају сунчево светло за правилан развој и рађање. Да би се осигурало добро одржавање чак и зими, потребно је правилно израчунати величину прозорских оквира из цијеле површине штале. Требало би да буде 0,4-0,5% осталих.Ако из одређених разлога уопште нема прозора, потребно је уредити расвјету уз помоћ лампе.Поставите их изнад ћелија на висини не већој од 4 метра.Користите лампе снаге 40 вати.Обезбедите животињама светло најмање 15-17 сати дневно.Мужјаци и труднице треба добро осветљење.

Храњење

Храњење утиче пуно, посебно зими.Што је храна хранљивија и квалитетнија, то боље утиче на животиње.Не само да ће бити здрави, већ ће вас одушевити и прекрасном вуном.Важно је обезбедити пуноправну исхрану за животиње - то је храна која садржи протеине, витамински комплекс, влакна и шећер.

Сено је идеално за зимовање.Корисно је и добро се апсорбује.Његова обука мора бити обављена током лета.

Да би се максимизирало очување свих хранљивих материја, сено мора бити добро осушено на сунцу.Будите сигурни да храните нутрију у исхрани.Боље је помијешати га с биљним брашном, комадима воћа и поврћа.Пошто су ове животиње свеједи, нећете имати проблема да их храните.

Нутрија једе све што даје

Главни принцип храњења је свјежина сваке врсте хране.Једном недељнопрегледајте своје животиње, проверавајте их на присуство бериберија.Знаци овога нису лепи, тупи, сва лумпирана вуна, као и бледило предњих секутића.Сваке две недеље извагајте сваког појединца.Ако је тежина мања од старог стандарда, одложите ову животињу у посебан кавез и ојачајте храњење.Ако нађете вишак килограма, посадите животињу на дијету: повећајте порције поврћа и сијена, житарица и хране за животиње, рјеђе и поступно.

Труднице зависе од посебне пажње.Треба да добију комплетан комплекс свих витамина и да не постану бољи, јер ће негативно утицати на њихово здравље, као и на будуће потомство.

Зимска исхрана се врши два пута дневно.Пре ручка, препоручљиво је хранити животиње зрном и пар малих кромпира.За вечеру, дајте сено, купус или шаргарепу.Зими, када је хладно, пазите на животињу, и схватит ћете да ли је вриједно мијењати дио.Ако је током вагања и спољашњег прегледа све у реду, али храна није у потпуности поједена, смањите порцију.У случају тренутног уноса хране, измерите и прегледајте животињу.Када смањите тежину, повећајте величину сервирања, али пустите да у њој превладава поврће.Корисно је да се храни дода прстохват соли и креде, као и кашичица рибљег уља.Ово последње је веома важно за трудне животиње.Недостатак овог елемента ће утицати на вид беба.

За доручак, нутрии треба дати кромпир за доручак

Сумирајући горе наведено, можемо извести неколико принципа зимског одржавањанутриа:

  • осигуравање исправне температуре;
  • довољно осветљење;
  • правилно, избалансирано храњење;
  • редовна контрола и вагање;
  • темељито чишћење кавеза и кавеза;
  • Пружање животиња миром и тишином.Зими, они воле да се опусте и воде миран начин живота.

Придржавајући се ових једноставних правила чувања зими, увек ћете имати лепе и здраве животиње.