Одрастање пурана као бизниса: да ли је профитабилно? Туркеис

]

Да бисте покренули сопствени бизнис у живинарској индустрији, морате имати минимално знање у овој области, одговарајући план, жељу и време.Узгој пурана као бизниса сваке године постаје све популарнији и на првим мјестима за профит и развој подузетништва у релевантној области.Позитивни моменти су због чињенице да птице нису избирљиве у храни и садржају, брзо добијају на тежини, а њихово месо је тражено и представља дијететски производ.

Възможността на пурани во последните години е постали популарни

С къде да започнемо

Турциа богата зелезо, протеини, немастно месо.. Пословање с пурама требало би почети са стицањем младих.Најбоља опција би била да се купи у фебруару, тако да би у прољеће женке могле полагати јаја.Једна жена треба пет жена.Просечна цена одрасле птице је око 2 хиљаде рубаља, тако да ће породица коштати 10-12 хиљада.

Птице се могу почети узгајати код куће куповином једнодневних пилића.Цена једног појединца је око 100 рубаља.Али у овом случају, не заборавите да пажљиво водите рачуна, да одржавате константну температуру (минимум 36 степени), вакцинишете птице, користитеспецијална храна високе квалитете.За две године, могуће је узгојити животињу тежине до 30 кг, штавише, пурани носе јаја, чија је енергетска вредност и нутритивна вредност већа од пилића.Боље је купити ћурке на узгајивачници, бирајући здраве пилиће из различитих легала.

Пилићи из Турске требају пажљиву бригу и добру исхрану

Узгој ћурки у затвореним подручјима

Узгој младих стоке може се организовати у кавезима.Ова метода ће повећати просјечан дневни прираст живе масе птице, уз истовремено смањење уноса хране.Али нема потребе да се одрасли држе током целог процеса живота у целуларном режиму.Временом, ноге птица постају слабије, крила се ломе и раст се успорава.

Стога, након добијања масе од 15-20 кг од пурана, пожељно је да се оне претворе у спољашњу култивацију са дометом, ако климатски услови то дозвољавају.

Могуће је изградити кућу за ћурке код куће од блокова оквира који су опремљени системом вентилације и брзо се подижу.Такав хангар ће бити јефтинији од изградње циглене конструкције.Просечна цена квадратног метра је око 40 УСД.Користећи прорачуне, можете сазнати да ће зграда фарме за 500 пурана коштати око 10.000 долара (+100 хиљада рубаља за вентилацију и осветљење).

Одржавање кућних љубимаца у кавезима подразумијева висок ступањ нервозе, стога не би требало смјестити више од 2 особе у један кавез.Ћелије треба да буду опремљене грејним системима,Напитци, хранилице и уређаји за уклањање смећа. Можете купити фабрички направљен кавез или га сами направити код куће.

Вањско узгој ћурке захтијева уређење добро загријане и вентилиране просторије. Под треба да буде легло, мрежно, прорезано или комбиновано. Сам премаз је направљен од чипса или пиљевине, која добро упија влагу, задржава топлоту и пружа одличну амортизацију.Ћурећи пилићи могу јести пиљевину за клање гуше, тако да има више смисла да користе сламу или сено.Стеља треба да се мења најмање једном месечно.

Не се препоръчват да се пътниците за одраслите възможни да се възстановат въпрос

.

Пословни план

За сваку предузетничку активност потребан је пословни план, а подизање ћурки код куће није изузетак. При састављању треба узети у обзир следеће факторе:

 • Рачуноводство за одрасле ћурке и женке са расподјелом дијела перади за клање и јединки за родитељска јата за узгој. Ако има места да птица хода, треба је сијати трава житарица, што ће у јесен дати додатни оброк.
 • План треба да укључи трошкове куповине инкубатора. Упркос чињеници да ћурке са правилном исхраном имају високу стопу полагања јаја и одликују се пажљивом бригом о потомству, инкубатор ће помоћи да се на транспортер стави производња младих животиња.
 • Ако се пуранима обезбеђује правилан ход, режимоброци се могу организовати два пута дневно.Ћуретина је прилично отпорна на мраз, па ако постоји добро изолована просторија, распоред куће са додатним гријањем можда неће бити укључен у план.
 • У случају да није могуће ходати птице код куће, дозвољен је њихов узгој у заточеништву.Међутим, треба имати на уму да би такав приступ био исплатив када би се пословном плану додали додатни трошкови за елементе у траговима, висококвалитетну храну, добро освјетљење.

Приликом ходања, пурице извлаче витамине за себе

Храњење и нега

Посао узгоја ћурки ће бити профитабилнији акоима сопствену производњу хране.Код куће је боље сијати зоб, пшеницу, махунарке, соју.Саставни део исхране живине је креда и витамини.Добра исхрана ће омогућити пуранима да носе нормална јаја, брзо добијају на тежини, побољшавају укус меса и побољшавају имунитет кућних љубимаца.

Посебну пажњу треба посветити присуству витамина Е у исхрани младих животиња и перади припремљеној за клање (смањује смртност младих животиња и побољшава сигурност меса).

Сви трошкови за семе, витамине, креду треба у почетку укључити у план набавке.

За превенцију обољења код пурана код куће, треба поштовати следећа правила:

 • да се птица заштити од влаге и пропуха;
 • одмах променити покривач за смеће;
 • прате појилице и хранилице, спречавајући да измет уђе у њих;
 • избегавајте да се хранитецхицкс субстандард феед;
 • одвојених животиња од одраслих животиња;
 • ограничити комуникацију птица са дивљим животињама;
 • Избегавајте стресне ситуације у стаду.

За ефикасно пословање потребно је јасно разликовати план постојећег подручја за шеталиште, простор за храну и слободан простор.Променом ових зона на местима, можете повећати принос хране и профитабилност узгојених ћурки.

Корита за храњење и посуде за пиће пурана морају бити стално чисте

Не треба заборавити на ветеринарску заштиту.Власницима мале фарме није потребан властити ветеринар, довољно је закључити уговор са најближом амбулантом.Правовремена вакцинација и тестирање ће смањити учесталост живине.Пошто је део вакцинације бесплатан, трошкови ветеринарских услуга неће бити високи.

Продаја производа

Чак и прије узгоја ћурки за пословање, требало би развити план за продају меса.Да бисте то урадили, треба да надгледате најближе продавнице у којима можете продати младе животиње, месо, живу перад. Можете продавати производе у кафићима и ресторанима.Прво морате регистровати појединачно предузеће и одабрати систем плаћања пореза. Доступност потврда о квалитету ће пружити додатну могућност за продају меса по повољнијој цијени, посебно ако у окружењу нема конкурената.

Разумна употреба расположивог простора,правилно састављен пословни план, одговарајуће продајне точке производа - ови фактори омогућавају да се профитабилно развије узгој пурана код куће уз добру и стабилну добит.