Одликује се прасићима код куће Свиње

Разређивање и држање свиња код куће уз правилну негу и храњење ускоро ће се исплатити.У просеку, крмача води око 15 малих прасади.Храњење се дешава током године.Према томе, након дванаест месеци од једне крмаче, чак и код куће, могуће је имати више од 10 прасади

Технологије това омогућавају узгајање свиња било које величине

Посебно одабранотехнологије товних свиња, омогућиће труповима да расту са бенигним месом код куће. Колико ће се повећати добит зависи од ефективне исхране свиња.

Различите врсте товних свиња

Потребно је придржавати се тачне технологије това.У овом случају, резултат ће оправдати чекање.Врсте товних свиња се дијеле на:

 • Товско месо.Код седмог месеца старости, прасад тежи до 100 кг.и више.Месо, у том периоду, удео немасног и јестивог трупа достиже 70% живе масе.При исхрани трупова до 130 кг формира се 85% корисне масе;
 • Свиње за тов са сланином - месо је равномјерно прожето мастима.За ову врсту меса одабрана је пасмина свиња и посебна дијета.Свиње се бирају дугуљасто са екстензивном стернумом и леђима, опипљивом шунком.У овомеУ случају превремених раса: естонска пасмина сланине, ландраце, литванска бела пасмина. На три досежу око 25 кг. Код куће, товљеници за месо са сланином захтевају посебну пажњу, професионалност и финансијске трошкове;
 • Утовар за масно месо и висококвалитетну сланину. Тако да је месо масно и формира се добра маст, прасад масне пасмине се покупи. Да бисте добили жељени резултат, треба да контролишете садржај масти у месу, дебљину масти која не може бити дебља од 10 цм.Одржавајући неопходне стандарде у исхрани, излази 50% масти и 40% меса из живе масе. Код куће се најчешће користи овај начин това.

Свиње које почињу са производњом меса почињу од три месеца и док не достигну тежину од 100-120 кг.И овде су погодне скоро све врсте свиња.

Прашки от първи пасми подходит за хранително месо

.

Врсте товних свиња су различите. Уговарање свиња је подељено на следеће врсте:

 • Ниски интензитет, - не превелики дневни прираст. У завршној фази свиња расте на 100 килограма у релативно дугом периоду. Таква храна се бира ако је једноставна, јефтина храна у потребној количини. Колико је то профитабилно? Ако се свиње узгајају у малим количинама и за њихове потребе, ово је најбоља опција.
 • Интензивно - брзо храњење прасади у кратком времену. Овај тип је најефикаснији и профитабилнији. Одрасле прасице старе три месеца, у просеку, одузимају се по 30 кг ичетири месеца хране према шеми. Правилно одабрана технологија товних свиња и нега даје повећање живе масе од око 90 килограма. За један дан особа достигне 650 грама. Као резултат тога, расту импресивни трупови. Испада да је месо тако мекано, меко, сочно, а на подручју седме вратне кичме формира се танак слој масти, а за интензивније товље су погодније чистокрвне свиње добијене укрштањем свињских пасмина интензивне продуктивности. Из агрегата великих белих крмача уклањају се одличне прасади са ландраце-ом.

У периоду интензивног това, важан услов је простор погодан за раст трупова и професионално одабрану храну.

Производство на свинина мата се раздела на два периода. Најдужи припремни период и кратак завршни крај това.

Тикве помажу у брзом добијању на тежини

Током припремног периода, дневни прираст је 500 грама, ау завршној фази това доведе се до 750 грама дневно. Дефинитивно најбоље вријеме за почетну (припремну) фазу је прољетно-љетна сезона. Такав природни период омогућава вам активно коришћење зелене сточне хране, која чини 30% исхране младих прасади. Користи свјежу траву, махунарке, коријење, диње ... Зими се прасад храни комбинованом силажом, коријењем, травном храном

Са уравнотеженом исхраном постиже се повећање тежине трупа. Оптимална исхрана треба да садржи 115 грама пробављивог протеинасточну храну да не успорава раст животиње.Добра исхрана садржи минерале и витамине, витамине А, Д, Б, као и аминокиселине (лизин, триптофан, метионин).Добро изабран оброк обезбеђује добру залиху трупа са малом потрошњом хране.

У тову свиња у финалу долази до повећања масе концентрације хране до 90%.Кромпир се додаје у исхрану.Храњење се састоји од два једнака дела: први део је кромпир, други је концентрисан.

Колико протеина садржи у овој фази?Око 100 грама по трупу.

​​

Поред кромпира, они користе отпад хране, репу, махунарке и траву.Да би се уравнотежили витамини и минерали, применити сточни квасац, биљно брашно, концентроване витамине.

У завршној фази товних свиња, искључени су из прехране хране која негативно утиче на укусна својства меса (риба, соја, рибље брашно, просо, мекиње).Храните свиње два пута дневно, вода би увијек требала стајати.Важно је да се прасади не узнемиравају непотребно.Последњих месеци тов у шупи је замрачење и трајање ходања је смањено.

Соја спрјечава добивање на тежини

Товљење сланине и његове особине

Месо сланине за тов је одлично за разне димљене производе.Узмите прасад старости два и по месеца.У просеку, тежина такве свиње је 25 килограма.Важно је кастрирати дивље свиње.

Ево примера целодневне исхране:

 1. зелена храна, 3 кг;
 2. концентрат 1,5 кг;
 3. корјенасто поврће (бундева) - 2 кг;
 4. сол - 20 г;
 5. специјални адитиви.

У почетној фази това свиња у сланини требало би да подржи 450 грама дневног повећања тежине.У последња три месеца дневна тежина се повећава за 500-600 грама.Искључена храна може смањити квалитет меса.

Храна се спроводи два пута дневно и животиње се пуштају на шетње, чак и зими.

Систематске шетње побољшавају апетит, храна се боље апсорбује.Тако се формира мишићно ткиво, кичма, али се смањују масне наслаге, што је специфично за тов сланине.Посматрајући правилно храњење и негу, добијате сочно месо подједнако подељено у масне слојеве.Ово месо се користи у припреми висококвалитетног димљеног меса: сланине, груди, шунке ...

Да би се месо хранило сланином укусније, увек се додаје јечам који има својство неутрализовања производа, смањујући укусна својства меса.

Присуство меса у слоју масти је обавезан услов за свињске сланине

Утовар трупова до уљастог стања

Колико килограма досеже труп ако је ефективантовити свиње до стандарда масти?Обично је 200 кг. Од њега је месо унутар 40% од тежине свиње.

Прашки с тегло 100 кг со подобни за тов.

Храна се састоји од производа који садрже угљене хидрате: кромпир, кукуруз и коренасто поврће. У првом периоду дају концентрате пшенице, кукуруза.На крају това користе се концентрати који су способнипобољшати квалитет масти: просо, јечам.

Лети, добар пораст тежине даје такву исхрану:

 1. зелена храна - 4 кг;
 2. бундеве - 3,5 кг;
 3. концентрати –3 кг;
 4. сол - 50 г;

Пажљиво удварање и пажљиво одабрана храна омогућују труповима да заузму заобљене облике, а животиње постепено постају мање покретне.

Свиње за масноћу

Стимулатори раста и њихова употреба

Различити стимуланси раста се користе за храњење свиња.То су антибиотици, минерални, витамински, ткивни препарати.Биолошки активни елементи побољшавају метаболизам, пробаву, повећавају раст, имају анти-инфламаторно, антимикробно дејство и раде као емулгатор.То је врло дјелотворан стимуланс ако су прасад болесна или слабо расте.Понекад се користе да спасу живот животиње.

Лекови који стимулишу раст, штеде храну, добијају пристојну тежину.

Ове препарате треба користити строго поштујући норме потрошње.

Додавањем витамина и аминокиселина тову меса и сланине значајно се повећавају нутритивна својства и густина меса.Синтетички витамини дају висок добитак у живој тежини.

Сало и месо се боље формирају коришћењем специјалних премикса који садрже неопходне супстанце за раст.

По жељи, могуће је хранити се код куће природним витаминима и минералима.Дакле, у муљу језера има много бакра, калцијума, магнезијума идруге корисне супстанце.

Језеро садржи много хранљивих материја

Садржај свиња

Обично се код куће трупови чувају у посебним шупама, шталама. Просторија треба да буде топла, светла, сува, тако да се мале прасади не разбољевају и добро расту. У зимском периоду температура треба да буде нижа од - + 8-12 степени Целзијуса. Сваког месеца свистите белицу и дезинфицирајте.

Контрола расположивости воде, посебно ако се користи сува храна. Недостатак воде лоше делује на стање свиња.

Потребан је вентилациони систем за вентилацију просторије. За бољи развој и раст свиња ствара се замрачење након храњења. Ово није тешко урадити код куће.