О сорти грожђа "У спомен на Домбковску"

За оне који желе узгајати грожђе на својој земљи, алиОн не зна од које сорте да почне, можемо препоручити варијанту “У спомен на Домбковску”.Ово је једна од најзеленијих сорти, која је погодна за становнике северних региона.Он има друге предности које ћете срести ако прочитате опис сорте.

Грожђе сорте Памиати Домбковскаиа има различито име за ЦхБЗ

Историја стварања

Ово грожђе је створио Фјодор Илицх Схатилов, који је радио за времеСовјетски Савез у граду Оренбургу 1983. године.Свој рад посветио је научнику-узгајивачу Јанини Адамовни Домбковској.Али ово име је добило нову сорту нешто касније, након 7 година.Године 1990. под тим именом је забиљежен у регистру.

Да би се добило грожђе, користио је јединствену сорту Зариа Севера и Кисхмисх.Као резултат тога, појавила се нова сорта, која је доносила отпор од смрзавања од зоре Сјевера, а од Кишмиша - укус плодова који су постали нежни.

Разноврсност „У спомен на Домбковску“ означена је словима ПВЗ, што значи „зимска црна зимска зимница“.Понекад постоји још једна комбинација слова - БЦХР, што значи "црно без семена".

Грожђе ове сорте може се узгајати на решетки и на луку

Посађено је свуда, али је популарно код северних вртлара, јерспособни да издрже тешке мразеве.

Съдържа новата сорта между виноградарством, Ф.И.Сам Шаталов је предао на десетине хиљада грожђа на фарме вртова у Чељабинску.

О сорти

Експерти предлажу проучавање описа пре куповине једне или друге сорте.

Опис

Грм.Грм ове сорте, “У спомен на Домбковску”, је снажан.Лоза сазрева до времена када је покривено.Вино чак иу неповољним условима расте и до 5 м. Лишће и цвијеће.Листови сорте “У спомен на Домбковску” су трослојни, тамно зелени.Имају дугачке петељке, на лишћу је светла ивица, која личи на паучину.Цвеће оба пола.

Цветови грожда у спомен на Домбковску су бисексуални

Гомила.Цилиндрична је, понекад конична, врло густа.У просеку, једна гомила тежи 300-400 г. Тежина зависи од правилног обликовања.

Ако су на једном пуцу остављена до 3 кластера, онда они теже 300 г, ако је један, онда ће се повећати тежине по килограму.

Јагоде.Дајући опис, важно је споменути бобице.Средње су, скоро округле, али благо дугуљасте.Имају танку тамноплаву, готово црну кожу.Месо плодова је меко, слатко, различито сочно.Међутим, садржај шећера зависи и од тога колико сунчеве светлости добија биљка.Са кратким, кишним сјеверним летом, могу расти кисела бобица.

Не постоји семе у плодовима, али понекад тамоту су мекани рудименти.

Техничке карактеристике

Сорта „У спомен на Домбковску“ је рана сорта, јерзрење се одвија у року од 90-115 дана од почетка раста.Ако је улица сува, гроздови се не могу сакупити, остављајући их на грму.Тада не можете добити грожђе у јесен, већ спремне грожђице.

Млади изданци сорте ПФБ

Јагоде сорте се користе за компоте и домаће вино.Ако их направите соком, то ће бити пријатно по укусу, богате боје.

Дајем опис сорте "У спомен на Домбковску", желим да кажем о њеном високом приносу.Али то у великој мери зависи од обликовања грмља.Узгој на решетки гарантује најмање 20 кг грожђа.Они који се са њима озбиљно баве, преферирају лучне варијанте, обезбеђују велику област исхране и бриге за биљку, прикупљају више од 100 кг грожђа.Ова сорта је непретенциозна, ретко болесна, издржава температуре до -28 ° Ц, тако да је остављена да проведе зиму без склоништа.

Опис сорте показује да је сорта „У спомен на Домбковску“ најбољи избор и за почетнике и за искусне вртларе, посебно ако живе у сјеверним регијама.

Да се ​​резимира, на основи описа, и да се истакну најбољи квалитети сорте:

  • Отпорност на мраз.Ако се уради велика резидба, лоза неће умрети на -28 ° Ц под снегом, и ако буде покривена, она ће пасти на -30 ° Ц.
  • Висок принос.Ово је посебно уочљиво у односу на друге сорте које се узгајају у северним регионима.
  • Ретко болестан.Чак и ако га ударегљивичне болести, након третмана, потпуно се опоравља и одушевљава жетву.
  • Усјев брзо сазрева. Плодови имају пријатан укус, а изгледају пристојно, богате су боје.
  • Прилагођена је другој клими и озбиљној. У кратком сјеверном љету вино потпуно дозријева. Може толерисати сушу.

Вртари кажу да је сорта „У спомен на Домбковску“ једна од најбољих.

Његова култивација није проблематична, она је дивна биљка са бобицама које имају одличан укус. Сви они који су се бавили њима потврђују да је то вредно труда. Постоји неслагање у оцењивању вина добијеног од ових бобица, али иначе се ова сорта само хвали.

Принос сорте је веома висок

Тајне раста

Где посадити

Најповољнија тла за ову сорту су црни или свијетло иловасти. Могуће је и да расте на густим тлима, али тамо ће се погоршати. Тамо гдје се подземне воде стагнирају, немогуће је засадити грожђе у низинама.

Ако тражите погодно мјесто за слијетање, зауставите се на мјестима добро освијетљеним од сунца, можете поред јужног зида куће. Тада ће вам бобице бити сочне и слатке.

Хов то плант

Сваки грм захтева површину од 1,5 до 3 м. Први усев ћете уклонити већ после 3 године, али ће бити мало бобица. Међутим, неки виноградари пишу да они и трогодишњи грмови дају скоро стотину и педесет гроздова тежине од 300 до 700 грама. ОдрастањеОва разноликост је лак посао.

Садња грожђа је једноставна. Прво морате ископати рупу у дубини метра, ставити слој шљунка (дренажа) и компост (храну) на дно. У земљи која је остала након што сте ископали рупу, потребно је додати пијесак (једну трећину волумена), а затим натраг у сан, остављајући простор за садњу. Биљка исправља корење и ставља се у рупу, пошкропи је земљом. За садњу је важно обилно наводњавање. Тло је покривено нечим тамним.

Сађење грожђа према правилима

Да би се биљка касније лакше залијевала, можете ставити цијев у рупу за вријеме садње, чији се један крај налази 10-20 цм од коријена, а други извана. Затворен је тако да не удара у смеће.

Царе

Да би се спријечило да ваша биљка постане болесна, у рано прољеће грмље третирајте препаратима за плијесан, антракнозу и оидијум.

Ово се ради два пута, уз кратку паузу. У рано прољеће, а онда непосредно прије плодоношења, потребно га је хранити гнојницом или муллеином, минералним гнојивима. Често не бисте требали хранити ову сорту, у супротном ће листови активно расти умјесто плодова. Ако је биљка млада, не можете је хранити, јер он ће јести оне супстанце које сте положили приликом слијетања.

Крајем јуна грожђе почиње да се залива. Да би се спречило да вода испари са великом брзином, препоручује се да се користи цев коју смо горе описали. Вода је топла.

В хладните региони сорта мора да бъде покрита

.

Када дође времеБојење бобица, залијевање треба зауставити тако да постану слатке.

У јесен, грожђе треба да се загреје. Ако има пуно снега, не сме се смрзнути. Али зими без снега, винова лоза може да се смрзне, па се они притисну на земљу и изолују.