О резању крава

Крава се често чува за млеко, а онда се бик храни за месо. Пре или касније, животиње ће морати да клањају. Како се то ради? Како то може бити боље? Да ли вам је потребна посебна обука?

Пре или касније, крава ће морати да се реже за месо

Припрема животиња

Резање било које животиње је тешко и непријатно. Људи са слабом психом не би требали то да раде сами, боље је да их повере професионалцима. Убијање краве, посебно бика, неопходно је, иначе не би било смисла држати ове животиње.

За убијање бика, пожељно је да добијете дозволу од ветеринара. Он ће прегледати животињу и рећи да ли има неке болести.Да би дао дозволу, он мора знати све о вакцинацијама. Дакле, ако се сечење врши након вакцинације против антракса, доктор ће забранити клање, јер месо животиња је опасно по здравље. Дозвола ће се добити само за 2-3 недеље.

Ако хоћете да убијете бика или краву за месо, они се не могу хранити цијели дан. Може се заливати, чак и неопходно. Тада је тело животиње очишћено од фекалних маса. Резање животиња за њих може бити прави стрес. Често осећају да се морају десити и почети да махнуресистДакле, припреме за клање треба да буду далеко од њих.

Када се реже бик

Ако желите да закуцате бика, морате га удебљати.У љето дати не само сочне хране, али и концентрати.Зими не заборавите на храну.Бикови су заклани у првој години живота када добију на тежини.Али ако је младунче рођено у пролеће, остављено је на лето да би се удебљао.Ако бик није кастриран, нагомилавање меса иде брзо.

Једногодишњи глодавци иду на клање

Како убити животињу

Сам поступак

Резање захтијева прелиминарну припрему.Припремите:

 • пречку за маскару;
 • кука;
 • коноп;
 • секира или чекић;
 • нож за трупце;
 • пешкири и посуда са водом;
 • чисту тканину за кожу.

Животиње за клање воде на клање на посебно одређеном месту.

 1. Прво, животиња је везана иза врата или рогова.
 2. Пре убијања крава и бикова, они морају бити запањени.Да бисте то урадили, потребно је да нађете место на глави, у потиљачној кости и вратном пршљену, где су повезани, и ударите га чекићем или главом.
 3. Када животиња падне, врат се реже ножем, тачније артерија.
 4. Клање је завршено.Остаје да се баци на припремљену пречку и уклони кожу.Али прво морате да сачекате да истекне сва крв.
 5. ​​

Убијање краве је непријатан посао, али за неке људе је уобичајено, јерсви пултови су пуни меса. Не постоји други начин да се добије овај производ, тако да се убијају животињепостала норма.

Пре клања телета, морате везати

Како уклонити кожу

Скинути кожу са главе, направити линију са ножем који се протеже дуж врата.Али пре тога морате уклонити уши.Затим се нож одсече од левог рога до носнице, исти - у бику или краву на задњој страни, али се продужава до горње усне.Када се кожа уклони из главе, она се мора одсећи.Одвајање од главног трупа је најтеже.

Трупът е на равна површина.Он прави рез од груди до ануса.Одвојено, кожа је одвојена на ногама.

Чим се заврши клање и други радови, стављају кожу на платно и обилно га посипају соли.Након тога, пребаците се на хладно место, остављајући косу.Ако је рад обављен на погрешан начин, након неког времена ће лоше мирисати или се окаменити.Ако нисте пристали на сол, за недељу дана је спремна за транспорт.Покољ крава је завршен.

Кожа краве је добар производ

Резање трупа

Ако се одлучите за клање крава или бикова, научите како правилно исећи труп. Краве и бикови се секу за месо, тако да га морате правилно сортирати и припремити за продају.

 1. Резање почиње са рупом на грудима бика или краве.Потребно је извадити утробу.Чим се резање заврши, морате одмах уклонити унутрашње органе, покушавајући да се држите унутар 45 минута.Ако се сечење врши касније, то ће бити теже.
 2. Једњак је везан конопцем.Ако је њен садржајпреврните месо, његова боја и мирис ће бити непријатни.
 3. Нађите и уклоните жучну кесу која није лако уочљива. Ако се жуч проширила, треба је одмах уклонити крпом и обрисати раствором калијум перманганата. У супротном, укус меса ће се променити.
 4. Одвојено виме.
 5. Ако је животиња добро нахрањена, онда ће унутра бити слој масти. Одвојена је и одвојена.
 6. Труп је подељен на делове. Што су комади већи, дуже се складиште. Резање је завршено.

Дијаграм на разделка на кравата с названите различни части трупа

Ако је животиња сама умрла

Без обзира на то колико је било тешко одрезати, без обзира на то колико је било тешко, труда и времена за клање животиња, много је горе ако умре. У том случају, отварање краве или отварање телета чине патолога. То је неопходно да би се открило зашто је животиња умрла.

Након што је прегледао мртву краву или бика, он потврђује или одбацује ранију дијагнозу. Сви подаци добијени након студије су забележени у протоколу.

Овај протокол се састоји од 3 дијела: увод, опис и закључак. Започните протокол са уводом. Пишу врсту животиње, њено доба. Навести под, одијело, његову тежину, тко је власник и тко је провео студију. Након што протокол садржи услове животиње, третман, итд. Главни део је запис о променама у ткивима и органима бикова и крава. Протокол је комплетиран са патоанатомском дијагнозом и закључком који показује зашто је животиња умрла. ПротоколОбдукција је посебан документ који потписује ветеринар и медицински асистент и чува се у посебној књизи.