О парадајзу "даме прсти" Томато

Постоји велики број сорти парадајза.Понекад становници тешко могу изабрати најбољег,свака има своје предности и мане.Али парадајз "Лади Фингерс" је познат већ дуго времена.Ако нисте морали да их поставите на ваш сајт, чули сте то име.Сортирај вредно.Размотрите његове предности.

Гомила женских прстију на грму

О сорти

Женске узгајиваче узгајале су совјетске узгајивачи у 20. вијеку.Разноликост је добила укус многих.Такав занимљив назив парадајз је стекао због издуженог облика плода.Ово је рана зрела сорта која сазрева у 102-112 дана.Плодове можете скупљати у јуну, а на грмљу плодови се држе до септембра.

О постројењу

Плусови парадајза:

  • Они се не боје хладног времена, кише, не пуцају.
  • Пате од суше, не боје се топлоте.
  • Незахтевно.

Женски прсти се лако транспортују од места до места, чувају се дуго времена.

Можете јести свеж парадајз и сачувати га за зиму.

Принос грмова женског прста у стакленику

Сама биљка није висока, расте у отвореном тлу до 60 центиметара, ау стакленику - до 1, 2 метра.Листови су тамни, смарагдно зелени, њихова величина је средња.Цветови ове сорте су једноставни, у једној четкици има пет или шест плодова.Образац само 1-2стабљика, па пасинкование није потребна.

Он такође има мане:

  • Женски прсти нису погодни за производњу сокова;
  • за узгој ових рајчица потребно вам је сунчано мјесто - потребно је пуно свјетла;
  • Богата жетва је могућа само у топлим крајевима, слабо расте на хладном.

О плодовима

Плодна усева.Један грм даје до 1 кг парадајза.У отвореном тлу, усев је мањи, до 3 кг се сакупља из једног квадратног метра, док је у стакленику принос повећан 5 пута, тј.сакупите до 15 кг по квадратном метру.

Зрели женски плодови

Рајчице су издужено-цилиндричне, глатке, али имају слабу оштрицу. ​​

Незреле плодове су зелене, а зрело плодове постају црвене.Један парадајз тежи 50-70 г, велики узорци тежине до 145 г.Пулпа је ароматична, густа и чврста.Они се конзумирају свјеже, додајући салатама или боршчу, моуссама.Од њих се припремају кечапи и сосови, лечо.Погодно за конзервирање.Можда читаву конзервацију, јеррајчице су минијатурне величине па се лако уклапају у тегле.

Дама је одлична за конзервирање

Женски прсти су одличан за продају, погодни за транспорт на велике удаљености.Осим тога, не пропада.Ако воће чувате у хладним биљкама, неће се погоршати у периоду до 4 мјесеца.

Карактеристике култивације

Узгој штапића није тежи од других врста парадајза.Ако за њих створите погодне услове, рачунајте на богату жетву.Воли плодну земљу и обиље сунца.

Узгој садница

Семе се саде у рано пролеће, средином марта, потопивши их у калијум перманганат.Не заборавите их испрати чистом водом.Засадено семе није дубоко, 1 цм дубоко.Прве недеље после клијања, парадајз се чува у просторији од 15-16 степени, тако да се клице не истежу.Тада расту на собној температури у 20-22 степени.

Саднице женског прста су ниске

Када се појави 1-2 листова, биљке се скачу и пресаде у одвојене чаше.

Царе

Није тешко бринути се за парадајз.Није потребно везивати даме и формирати грм.Ако се парадајз превише растеже и расте на отвореном тлу, везује се тако да парадајз не ломи јак ветар.Редовито коров, отпустите земљу.Најмање 2-3 пута недељно, женски прсти се залијевају, ако је време топло, онда сваки дан.Оптимална температура на којој ће бити богата жетва - 19-26 степени.

Парадајз може повриједити, њихова отпорност на болести је просјечна.

Рецензије

Прегледи сорти су добри.Пишу да парадајз даје много плодова, они су меснати.Од тога, морате кувати парадајз у сопственом соку.Даме су погодне за маринирање.Неко мисли да сорта није лоша, али стара је сада више узгајанамодеран и продуктиван.

Женски прсти су веома добро увенули

Други пишу да на грму има пуно парадајза и да имају одличан укус.Постоје мишљења да је ово шик разноликост.Погодан за узгој у предграђима.Парадајз, доказан током година, добар је за конзервирање.