О исхрани ћурки од првог дана Туркеис

Све чешће, не само пилићи, већ и пурице могу се наћи у кућним вртовима. Ове птице се вреднују за своје дијететско месо. Не захтевају посебну негу, а исхрана чак и бројлера није тако скупа, јер брзо добијају на тежини. Постоји само једна потешкоћа - узгајање ћурки. Ове птице траже услове притвора. Како нахранити пилиће тако да не умру, одрасту здрави и јаки?

Да би пилићи пурана не умрли, морају бити правилно храњени

Карактеристике пробавног система пулса

Они који се одлуче да самостално узгајају младе пуране од првог дана живота морају знати да ове птице захтијевају храњење. Али њихова исхрана се не разликује много од исхране обичних пилића. Знамо да је немогуће нахранити било коју живину лошом квалитетом хране, али ова ставка је посебно важна за узгој пурана, због структурних карактеристика њиховог пробавног апарата. Турска има веома дуга цријева, тако да храна у њој дуго траје. Ако су се хранили прљавом или киселом храном, он, пошто је у цревима, доприноси развоју штетне микрофлоре. Може доћи до цријевне блокаде или се птице трују и умиру.

Не препоручује се исхрана у којој има много влакана (то је сено и слама) током првог мјесеца живота, иначе ће доћи до блокаде.

Сена није подесна за исхрану младих пурана

Храњење пилића након излегања

Ако је пурица рођена, не журите да је храните. Првог дана, до једног дана, није им потребна храна, јер још увијек имају неискориштене резерве хране. Али вода у кавезу би требала бити потребна. Можете га засладити и додати витамин Ц. Како организовати правилну исхрану у првим данима живота? До 10 дана ћурке се хране 8-9 пута.Бебе и даље имају слаб вид, па се корито налази на добро осветљеном месту.Запамтите да су ове птице врло слабе након рођења, до одређене старости имају рањиве и меке кљунове, тако да уобичајене хранилице са тврдим дном нису погодне за њих. Можете растурати храну на папиру или је ставити на меку крпу.

Пилиће до десет дана треба хранити 9 пута дневно

Храњење после излегања

  1. Скухати јаје, мешати са кукурузом, додати зобену кашу или пшеничну гриз. Прве дане зрна стављају мало (пропорције 1: 4), али онда се пропорције мењају (1: 1). Чврсти комади хране су неопходни јер у првим данима након рођења, њихов дигестивни тракт је и даље веома слаб, треба га стимулисати.
  2. Свежи сир, мрвљив. Квалитет сира је веома важан.
  3. Шаргарепа.
  4. Свјежи јогурт у одвојеној посуди, тако да могу у било које вријеме доћи и јести. Али ууклоните остатке од сваког храњења и сипајте свјежи јогурт у одвојено пиво. Женке требају топлину, тако да ће се јогурт кисело, у њему ће се размножавати штетни микроорганизми.
  5. Чиста вода. Узми посуде за пиће где год се пењу и смочи. Иначе ће се влажне пилиће прехладити и умрети.
  6. Када су тивотиње старе 4 дана, додајте храни, или сипајте креду или коштану брашну одвојено.

Како организовати храњење по дану? Првих дана након излегања (од 3 до 10 дана) пилиће можете пренијети на сљедећу кашу: кукурузно и пшенично брашно (68%) + пшеничне мекиње (10%) + кувана јаја (10%) + свјежи сир (10%) + креда или љуска (2%).Требало би да имате мокру кашу погодну за ово доба.

Кухана јаја треба да буду вкључена у исхрану пилића

Неки искусни узгајивачи живине препоручују да се ПЦ-5 или ПЦ-2 нахрани од првог дана са готовим хранивима (препоручљиво је да се у њу стави суво млеко). Сваких два дана дајте ниско-масни сир са луком. Али они наглашавају да храна мора бити свежа, не више од 1 месеца од датума производње. Има оних који хране пилиће првог дана само са водом, на другом - дају сецкано јаје, а на трећем - хране се за пилиће. Можете пробати овај начин храњења.

Храњење после 10 дана

Ако у првим данима живота, до 10 дана, они су 8-9 пута дневно, тада се њихов број може смањити. У доби од 1 мјесеца, број оброка треба да буде око 6.

Зелени лук и коприва су корисни. Зелени могу бити спремнипола, а онда се његов износ може повећати.

Боље је не давати здробљене биљке у великим количинама, каоВлакна су опасна за слаба цријева птице, груба влакна могу је блокирати.Боље је почети са додавањем зеленила од 10. дана, али је могуће и од другог дана.Постепено повећавајте његову количину тако да она буде пола исхране.Од првог дана је користан зелени лук.Али храните га дању.Ако се навече нахраните ћуркама са луком, они ће патити од жеђи, због тога што ће постати немирни, почињу да буду гужве.Такође можете дати луцерку, детелину, листове купуса и врхове мркве, итд.

Лубовье (Лудьа) со добър дополнително съдържание на исхрана на пурически поултс

.За њих је потребно припремити влажну кашу помоћу млека или јогурта.Узмите једнаку количину кукуруза и зобене каше (по 30%), додајте пшеничне мекиње (20%), свјежи сир (16%) креду (2%) и коштано брашно (1%), мало соли (0.5%). Када се врши следећа исхрана, стара храна се уклања, напаја се и тек тада се пуни нова шаржа. Мијешалице би се требале распасти у рукама, не држати се за њих.У другом хранилицу, суву смешу, која се даје од 2 недеље живота.Састоји се од житарица, обавезног дробљеног (40-60%) и сунцокретовог брашна (20-25%).Додаје се креда (3-4%).

Храњење старијих пилића

Они се хране 6 пута месечно, а 4 пута дневно 2 месеца.Дајте мокру кашу, повећавајући количину протеинске хране: то је отпад од млевеног меса или јефтина риба итд.Од 10-15 дана допуштено је хранити их куханим кромпиром, 5-7 г по птици.Потребно је повећати његову количину: за 2 месеца треба јести 50-60 г кромпира.Цела зрна се дају само када су пурице старе 40 дана, а за 2 месеца њихова количина се повећава (50% укупне хране за жито).Постепено се уводи мешана храна која пилићима даје све потребне супстанце.Прво се храни за пилиће, а за 4 месеца прелази на одраслу особу.

Од пунктата на говеда или свиње се не сме да се даје храна за пураниима много влакана и соли.

Зрно је половина дијета два месеца старих пилића

Карактеристике храњења пилића бројлера

Ако сте купили бројлере, шема храњења може бити различита.Од првих дана пилићи се хране почетном храном.Када мало одрасту (треба да сачекате неколико дана), рибље брашно се додаје храни за бројлер: 1 кг рибљег брашна на 10 кг хране. Птицама је потребан протеин који добијају од свјежег сира (4 г по глави). Броилери и кувана јаја могу се дати у храни.У исхрани бројлера постоји и зеленило: лук, коприва, детелина.Да би птица брзо добила на тежини, потребна је храна за зрно.Од 3 месеца можете нахранити репу и кромпир.Сирутка је такође корисна, такође је извор протеина за бројлере.