О грожђу Мускат црвено

Садржај
  1. Опис
  2. О грожђу
1]

Није лако одабрати сорту грожђа.Они који су у потрази за најранијим сортама треба да се усредсреде на грожђасти црвени мушкатни орашчић.Жетву можете добити за 95 или 100 дана, тј.на вашем столу грожђе ће бити у другој половини јула.Али пре него што га поставите на вашу парцелу, проучите опис сорте да бисте видели њене предности и мане.

Црвени мушкатни орашчић - производ експеримента узгајивача из Молдавије

Опис

Напиши комплетан опис сорте:

  1. ГрмљеУ грожђу Супереарли црвени мушкатни орашчић или снажан или средњи раст грмља.На сваком снимању расте до 1.3 кластера.
  2. Кластери.Свака гомила тежи 300 г 400 г, цилиндрична је.Њихова густина је умерена или ломљива.
  3. Бобице.Ако направите опис сорте, онда морате да кажете о бобицама.Средње су величине, тежине до 5 г, округлог или благо овалног облика, пречник не већи од 2 цм, изгледају као кардиналне бобице, али мање.Прво сочне црвене бобице.Касније, када је зрело, поприме се љубичасто.Боја засићена, богата.Величина бобица се постепено повећава.

Грожђе са складним укусом, са хрскавим месом.Мускат је добро дефинисан, киселост је ниска, садржај шећера је прилично добар - 15 г 20 г /100 цм3.Број бобица и њихов квалитет расте с временом.То зависи од раста винове лозе.Што је дуже грожђе на парцели, веће ће бити његове гроздове.Пријатна арома, укусшљива и бресква чине грожђе незаборавним.

Кушачи, који описују укус бобичастог воћа, говоре о једва примјетној горчини.Али не квари окус, већ га чини пикантнијим.Доносећи ове процене, комисија за дегустацију је одлучила да сорта Супереие Ред Мусцат вреди 7,7 поена (свеже бобице). Још један плус је да се не погоршава током транспорта на дуге релације, стога се зрело бобице могу продавати у свим дијеловима земље .На лози винове лозе може да виси око месец дана, не увену, њихов квалитет се не погоршава, али арома нестаје.Цроп не може повриједити осе.

Млади изданци црвеног мушкатног орашчића се одликују одличним степеном сазревања

О грожђу

Грожђеова сорта има времена да сазри и за кратко љето које се дешава у овим географским ширинама.Али, описујући сорту, треба напоменути да ако је температура ваздуха испод 20 степени, онда сазрева мало касније од додељеног времена.Осим тога, носи мраз ако температура ваздуха не падне испод -23 ° Ц.

Ова сорта треба да буде заштићена од гљивичних обољења која уништавају и бобице и сам грм.Посебно је опасна сива плијесан.Болести се развијају ако кишно време настави са сталним падавинама.Утицај на њих и недостатак циркулације ваздуха.Али, ако проучите опис сорте, постаје јасно да ова грожђа не реагује на многе болести.Отпорна је на сиву трулеж, а отпорност на плијесан и оидијум је просечна.