Нове лектире за сеоске библиотеке

Нове лектире за сеоске библиотеке

Сесоке библиотеке више од двадесет година нису принављале своје књижне фондове, тако да је већина књижне грађе и целокупна школска лектира застарела. Народна бибилиотека у Јагодини је разматрала тај проблем са представницима локалне самоуправе. Локална самоуправа је препознала проблем недостатка лектира у сеоским библиотекама који се јавио услед промене школског плана и програма. Резултат тих разговора је била одлука локалне саомуправе да издвоји финансијска средства у висини од 153.580 динара и реализује куповину нових књига и лектира за библиотеке у селима Бунару, Багрдану, Главинцима и Глоговцу.
Свака од поменутих сеоских библиотека добила је четрдесет наслова, од сваког наслова по четири књиге. Ова лектира је намењена ученицима средњих школа. За ученике од првог до четвртог разреда основне школе свака сеоска библиотека је добила по три комплета књига. Ученицима од петог до осмог разреда основне школе биће на располагању по четири комплета књига за сваки разред.
У склопу ове акције Народна библиотека у Јагодини је из својих фондова донирала сеоској библиотеци у Главинцима сто за библиотекара и један компјутерски сто, као и пет столица за потребе читаонице.

Оставите коментар

Ваша адреса неће бити објављена. Обавезна поља су означена * *