Нанесите пепео да оплодите парадајз Томато

Данас вртларима није тешко наћи погодно ђубриво, с обзиром да постоји неописив сет средстава за храњење и заштиту биљке. Али дрвни пепео остаје тражен, чак иу условима великог избора.

Асх - природно ђубриво за парадајз

Асх Пропертиес

Састав дрвеног пепела укључује:

  • калијум;
  • фосфор;
  • калцијум.

Ово једињење у пепелу лако се апсорбује у биљкама. За увођење дрва у одијелу боље реагирати на рајчице. Правилним балансирањем и храњењем парадајза постижете богате жетве и побољшајте квалитет и укус финалног производа.

Пошто парадајз негативно реагује на висок садржај азота у земљишту, они не жељно апсорбују увијек богата органска и хемијска ђубрива. Пепео је најбољи начин да се храни због свог састава и опсега акција.

Ако користите прекомерну количину органске материје, уреу, или салитру, можете изазвати обилан раст зеленог дела грмља у парадајзу. Плодови неће сазрети на време, јер хранива усмеравају енергију на раст. Резултат ће бити лош квалитет као спољни индикатори и укус.

У дрвеном пепелу ниво азота је занемарљив, а количина калијума, фосфора и калцијума остаје у количини потребној за садни материјал.СтогаПепео ђубрење позитивно утиче на развој плода парадајза, као и на ниво приноса.

С обзиром на чињеницу да парадајз реагује на увођење пепела, може се користити на вишем нивоу него у другим културама.Дрво које се користи у облику сувог праха у земљишту, додаје се земљишту уз директну трансплантацију садница у отворени терен.

Пепел не всебује азот, идеален за рајчице

.пола килограма пепела по квадратном метру.Да не би изгубили новац са количином примењеног ђубрива, потребно је градити на киселости тла.Ако је у вашем случају то нула, онда можете дати тај износ.За кисела тла користити килограм, за алкалне - двјесто грама.

Водени раствор пепела се може користити за оплодњу биљке дрвеним пепелом.Довољно је сто грама дрвета на десет литара воде.Овде се поново одбија од киселости: на киселим земљиштима пепела треба сто педесет грама, а на не-киселом педесет.Сваки грм парадајза полио је пола литре овог раствора.

Пепео је добар за парадајз - то је неоспорна чињеница, али користи су нормалне.За правилан метаболизам и одржавање равнотеже у земљишту, потребно је хранити парадајз оптималном количином дрвета.

Ако не знате колика је киселост ваше парцеле, минимална количина дрвета ће бити довољна за парадајз.Ова прелива има брз ефекат.акција, одмах се апсорбује у биљци и плодови и грм је испуњен бојом, дебла постају густа. У одсуству било каквог ефекта дрва, заморно је поновити храњење.

Пепел се најбоље апсорбује као водени раствор

За земљиште са високим нивоом киселости немогуће је применити ђубрење дрвета, јер ће то имати лош утицај на парадајз. Органска ђубрива, иако природна, али треба да знају меру. Пепео садржи калијум и калцијум, који су неопходни за потпуни развој парадајза. Ако је биљка дефицитарна калцијумом:

  • лишће парадајза је осветљено;
  • увијање листа;
  • пад цвасти;
  • тамне мрље на парадајзу.
Недостатак калијума праћен је метаболичким поремећајем код парадајза. Таква супстанца је неопходна за пун животни век биљке и за добро плодоношење.

Ако парадајзу недостаје калијум, то одмах утиче на изглед биљке: она постаје тупа, листови падају и пожуте, принос се смањује и мање је плодова.

Узгој парадајза може изгледати компликовано. Биљка се одликује каприциозношћу и потпуно расте и доноси плодове само у условима правилног осветљења, вентилације, умереног заливања и квалитетног исхране. Ако комбинујете ове компоненте и обезбедите парадајз, биљка ће великодушно доносити плодове, а квалитет усева парадајза ће бити висок.

Исправно припремљена прехрана парадајза,почевши са сетвом семена, гарантује богати усев парадајза.