Након чега се препоручује да се чешњак засади пре зиме? Гарлиц

Садња чешњака у земљи за зиму у себи има одређену опасност из разлога што чак и најмањи комад земље никада није празан у врту.Важно је разумети да је пре засађивања чешњака на лицу места вредно засадити га после одређеног претходника.

У зависности од климатске зоне, садња чешњака за зиму може се обавити крајем септембра - средином новембра

.биљке нису вредне тога?Ово знање ће помоћи да се у летњиковцу развије добар квалитет чешњака високог квалитета.

Предности правог претходника

Било који усеви које баштовани радници узгајају узимају максималну количину хранљивих материја из земље.Након одређеног периода, резерве тла се постепено смањују, тако да садња следеће биљке на овој територији постаје ризична - има ли довољно хранива, минерала и ђубрива за пуну културу.

Постоје усјеви који лако обнављају корисне резерве тла.У овом случају, можете спријечити потпуно пражњење тла на дацхи.

Практично сваки баштован зна да се не препоручује узгој једне културе на одређеном подручју.Ово је уобичајеноправило љуља и регуларни бели лук.Изузетак од ових препорука односи се на кромпир, јагоде, парадајз и пасуљ.

Који су прекурсори чешњака значајно бољи? Могуће је дати предност оним биљкама у којима превладава дуги коријен.Лако је објаснити: коријење чешњака је кратко, па када се узгаја активно користи минерале и ђубрива из горњег слоја земље.Дакле, прије овог усјева, боље је активно узгајати сорте које дубље уносе храну у тло и не ометају нормалну култивацију чешњака за зиму.

Могуће је примијенити посебна органска ђубрива која ће бити релевантна за вријеме узгоја претходника.Зато што се за зиму и пре тренутне садње чешњака на јесен не препоручује наношење на земљиште.На шта треба обратити пажњу претходници?

Најбоље мјесто за садњу чешњака ће бити подручје гдје се узгајају краставци или тиквице и користе органска гнојива

Препоручени претходници

је ли претходник заиста најбољи?Све житарице су најидеалније и пријатније за земљу, осим јечма и зоби које су познате свима.Они су у стању да подигну квалитет земљишта, засите га изузетно корисним компонентама и минералима.

Може се садити пре садње усева и траве - било које детелине, луцерке.Боље је посадити у парцели тиквице и тиквице разних сорти.Ако желите да засадите лук за зиму на местима где су бобице претходно биле, можете безбедно да наставитепроцес садње семена.

Могу ли посадити чешњак након домаће паприке?Са растезањем, али и даље могуће, јер папар се не одликује снажним осиромашењем тла. Зими се чешњак лако може посадити након узгајања таквих усева: парадајз, бундеве, паприке, купус. За све ове опције карактерише велика потреба за азотом.

Оцене

Постоје најбоље биљке и прихватљиве, али нису најгоре за жетву домаћег квалитетног белог лука. Идеално за најбоље засаде пре зимског белог лука:

 • Житарице.
 • Сточна храна - биље.
 • Тиквице.
 • Сквош.
 • Биљне културе.
 • Бундева.
 • Бобице.
 • Краставци.
 • Карфиол.

Чешњак се добро осјећа након тиквице и њихових најближих “рођака” - тиквица

​​Другие растениа:

 • Купус различитих сорти.
 • Парадајз је црвене или жуте боје.
 • Пепперс слатки оброк.
 • Патлиџан.

Поред паприке и других култура, релевантне су и прилично необичне варијације. Можете додати зубе јагодама или јагодама. Ове бобице савршено коегзистирају са сусједним биљкама, а чешњак ће служити као врста заштите од различитих вјерника. За зиму се ова опција слијетања може назвати идеалном.

Шта не треба садити?

Након чега је боље да се чешњак не сади на дугу зиму?Немојте садити биљку након неколико познатих усева. Шаргарепе умногоме исцрпљују тло, па након тога покушавају да не засаде различите биљке,доноси обилну жетву. Земљиште после мркве треба дуго одморити.

Строго је забрањено садити чешњак по различитим варијантама лука, јер троши велике количине калијума, који исцрпљује плодну земљу. Кромпир и репа нису погодни са становишта њиховог претходника, јер их након узгоја чак и на добро чуваном баштенском кревету, чешњак лако може утицати на Фусариум.

Снажно саветовати против садње чешњака пре зиме после зелених, мирисних, лука, као и сорти лука "Шалот" и "Батун"

Између планираних засада домаћег чешњака у вашој летњиковици, потребно је издржати период од три до четири године, иначе ризикујете да добијете веома слаб или потпуно болестан усјев. Често, у овом случају, биљка је под снажним утицајем деструктивне и опасне бактеријске нематоде, која уништава усеве.

Препоручује се да се плодорења правилно и пажљиво посматрају. У овом случају, вртлар може рачунати на апсолутно здраву и богату биљку засађену зими. Важно је наћи добро мјесто гдје има пуно сунца. Локација не би требала бити устајала вода, тада ће постројење моћи да добије уравнотежену климу која повољно утиче на усев.

Пажљиво размотрите избор претходника за узгој доброг, квалитативног индикатора усева. Тада можете рачунати на заиста богату културу без болести и штеточина.