Начини за складиштење купуса у фрижидеру.Купус

У нашој земљи купус је тражено и корисно поврће. Па, кад је у кухињи при руци. Да бисте то урадили, активно користите хладњаке. Да бисте га задржали дуже, морате знати како чувати купус у фрижидеру.

Да задржи свежо купус, стави га у фрижидер

Где је боље ставити купус у фрижидер

У фрижидеру купус воли најхладнија места, где је температура 1-2 степена испод нуле. Модерни хладњаци имају посебан простор за чување поврћа. Ако не постоји таква зона, заглавље се поставља тамо где се поврће обично складишти и подеси температуру фрижидера на најнижи ниво.

Али више од месец дана се не чува у фрижидеру, јер почиње да се погоршава. Понекад почне да труне након неколико дана лежања.

Да би се ово спречило, потребно је правилно поставити главу у фрижидер.

Ако се правилно стави у фрижидер, купус се чува до месец дана

Припрема главе за складиштење

Како чувати купус у фрижидеру тако да се глава може држати што је дуже могуће?

Постоји много начина за правилно складиштење. Али све методе имају за циљ заштиту главе од влаге.Да бисте то урадили, најчешће, умотајте свеж купус у филм.Редослед припреме воћа је следећи:

 1. Изаберите поврће са чврстом главом, где су горњи листови чврсто повезани са поврћем.
 2. Одрежите стабљику на нивоу доњих листова или више за 1-2 цм.
 3. Ако има оштећења, одрежите их.
 4. Омотајте у три слоја фолије.Обезбедите да су набори изглађени како би се спречио улазак ваздуха.
 5. Ставите на најхладније место у фрижидеру.

Могуће је омотати главу у папир и ставити је у пластичну врећицу у којој су направљене рупе.Папир који је апсорбовао влагу главе треба да се промени.

Без обзира на то како чувате купус у фрижидеру, важно је да на његовој површини нема влаге.Можда нећете омотати главу, али то ће се наставити неколико дана. Кисели купус се може ускладиштити у замрзивачу. Ако се налази у саламури, витамини се неће изгубити ни на 10 степени испод нуле.Али можете чувати не само бијели купус, већ и цвјетачу, брокулу.

Стављање само купуса у фрижидер могуће је без влаге на површини

Замрзавање карфиола

Карфиол има добар укус и обогаћен је драгоценим витаминима. Карфиол се може користити у кувању не само у лето и јесен, већ и зими. За то, карфиол треба замрзнути.

Процес замрзавања је следећи:

 • Ставите главу цвјетаче у слану хладну воду тако да инсекти и ларве могу да оду.
 • За 2-3 минута уроните у кипућу водудодавањем сока од лимуна или киселине.
 • Припремите чисту посуду са хладном водом да ставите цвјетачу након бланширања. Ово ће сачувати вредне супстанце поврћа, боју, сочност.
 • Осушите поврће.
 • Ољуштити или изрезати лишће, размажена мјеста.
 • Карфиол се дијели на цвјетове.
 • Ставите цветове у вреће које су непропусне за ваздух.

Друге врсте такође могу бити замрзнуте: броколи, прокулица.

Цветача замрзава у бланшираном облику

Замрзавање белог купуса

За складиштење на ниским температурама користити најквалитетнију белу косу: сочну, свјежу, без оштећења. Боље је ставити љетне сорте у замрзивач, саме зимске врсте су добро ускладиштене.

Смрзнути бели купус неће се користити за салате. Али за печење, кување, кухање је веома погодно. Фазе замрзавања такве главе су следеће:

 1. Изаберите поврће.
 2. Уклонити осушене, троме, оштећене листове.
 3. Изрежите места где су тамне мрље.
 4. Оперите и осушите.
 5. Пресеци на траке.
 6. Скувати воду и сипати кухану воду преко исјецканог купуса. Ово задржава боју и укус поврћа дуже.
 7. У паковању у врећицама мале величине. Боље је користити херметику.
 8. Ставите замрзивач.

Можете замрзнути читаву главу поврћа. Можете направити пуњени купус од замрзнутог купуса без кувања лишћа у кипућој води, јер су већ мекани. Маде стевне гори од свјежег.

Погодно јер не треба да се одмрзава.Извадите из замрзивача, одмах баците у посуду или у посуду.Али најбоље је ставити у лонац.

Најкорисније је замрзнути купус у уситњеном облику

Како задржати свјежу брокулу

Ово поврће је врло тешко одржавати свјежимформа. Ако се брокула непрописно складишти, брзо ће се из свјежег облика претворити у ружно и нејестиво поврће. Како би одржали здраво поврће свјежим што је дуже могуће, постоји неколико начина:

 1. Направите букет брокуле: ставите стабљику у посуду с водом, ставите пластичну врећицу на цватове, сарупе за циркулацију ваздуха.Тако ће поврће трајати до седам дана.
 2. Умотајте брокулу у влажан папирни пешкир.Овај метод користе многе продавнице поврћа.Прво можете попрскати купус водом из спреј бочице, а затим омотати папирнатим ручником који ће упити вишак течности и ставити га у запечаћено мјесто хладњака.Дакле, броколи ће имати свјежи изглед три дана.
 3. Узмите пластичну кесу, направите неколико рупа за зрак.Ставите купус у кесу и ставите у фрижидер.