Начини садње грожђа

У лето, када је вруће, добро се сакрива у земљи од сунца које гориу сјеници, прекривен дјевојачким грожђем.Хладност ће бити од помпе лишћа.Можда је пењање ружа елегантније, али девојачко грожђе активно расте без бриге.

Девојачко грожђе - дивна биљка која не захтева посебну негу

Како посадити девојчице?

Многи га засадили нису изненађујући: резање се сади у земљу, залива и не гнојива, садница расте.Када се биљка почне развијати, важно је систематски одрезати вишак бича.

Али исправна садња описаног грожђа врши се у одређеном редослиједу:

 1. Направите рупу у одабраном мјесту, која одговара процесу;
 2. Комбинујте компост са земљом и песком, обогаћујући са две шаке ђубрива;
 3. На дну јаме направите дренажу: дробљени камен, крупни песак, комаде цигле;
 4. Излити део мешавине земљишта;
 5. Ставите дршку у фосу са благим нагибом;
 6. Остатак земље се сипа стабљиком;
 7. Направите бунар за наводњавање да задржи падавине;
 8. Обилно залијте биљку.

Када је изданак мали, када напуштају, они подупиру или вежу жицу тако да ће се вино брзо уздићи до врха.

Израда фасаде девојачког грожђа, може се без подршке.На врховима антена има посебну сисаљку и захваљујући њима је у стању да ухвати храпавост зидова.

Раскошно дивље грожђе ће се појавити када буде засађено на месту где постоји добро осветљење са јужне стране викендице или приватне парцеле, у плодној земљи, која је пропустљива за влагу. Дивље грожђе са трансфером на сјеверну страну, у јесенском периоду, није обдарено прекрасном кестењастом бојом, а сликовити гроздови не расту.Али засићена зелена лишћа је такође атрактивна у јесен.

Уз добро наводњавање, девојачко грожђе брзо расте

Методе репродукције

Дивље грожђе се размножава различитим методама: резницама, семеном, резницама, кореномсхоотс.

Размножавање слојевањем

За такву репродукцију, одаберите слојеве дугих величина са пупољцима.Направите жлеб у дубини од 5 цм.Слојевита таласаста, синусоидна форма, тако да су засађене у таласима: један вал у земљи, а други на површини. Добро је ако прикљештите притопане бич са укосницом или уобичајеном спајалицом у отвореном облику. Онда улијте доста.

​​

Могуће је скратити снимање.Направите утор, сипајте га водом.Затим ставите процес у жлеб и подигните његов горњи део 10-15 цм изнад земље.И тако посути земљом.За сазријевањеставите испод дна ослонца.

Слојеви морају бити положени у жлебове и посути земљом

Размножавање резницама

За то се процес реже у резнице. Њихова дебљина је једнака дебљини оловке. На сваком од резница треба да буде 4-5 зелених пупољака.

Пит, залијте га. Затим се умеће сечење, али на површини остају два пупољка.Уз систематско залијевање, резнице се брзо укорењују у јесен и прољеће.Ако се слијетање врши на врло сунчаном мјесту, потребно је створити сјену. Пре појаве првог бекства, немогуће је уклонити структуру сенке.

Резнице савршено укоријењене у хладу

Размножавање семена

Размножавање семена је такође ефикасан начин за дивље грожђе. Семе првобитног грожђа саде се у јесен или прољеће у припремљеном растреситом пупољу на дубину од 1 цм, без дубљег.

За брзу клијавост, семена су натопљена. Садња семена у пролеће, али је корисно да се стврдњава стратификацијом.

Репродукција коријенским наивцима

Узгој коријена је веома погодан начин. Регровн избојци формирају много коренских изданака, кроз које се вуче биљка. Уклањање коријена одгајивача нема потешкоћа. После тога се саде на припремљено место да би се укоријенило и расло.

Корени потомци већ имају своје корене, тако да се врло добро укорењују

Брига за девојачко грожђе после садње

Бнега, девојачко грожђе, или партеноцис потпуно избирљив. Мања брига је да се воде и уклоне ометајући процеси. За леп изглед партеноциса, они стварају удобност:

 • Вода умјерено, 3-4 пута годишње, користећи 10 литара воде по грму.
 • Лети, када је време топло, заливање ће се повећавати са пажњом.
 • Љети, у првим данима љета, корисно је залијевати грмље, оплодити га нитроамофоском, а тијеком вегетације биљку оплодити нитроаммофоском.Са појачаним растом биљке, применити комплексно ђубриво.
 • Током лета уклањају се систематични корови, земља се отпушта;
 • Ако се појављују голи корени, поспите земљом.Веома добар резултат добија се од малча са тресетом, хумусом или компостом круга у близини дебла, до дубине од 6 цм, док се у јесенском периоду малч укопава у земљу и пуни се новим.

Нитроаммофоска је одлична за девојачке грожђе

Зашто биљно грожђе

Дечије грожђе је профитабилно за узгој, викендице, близу зграда,будући да има своје заслуге:

 • зими поднесе мраз;
 • Нема потребе за склањањем зиме приликом одласка;
 • Ткање без подршке;
 • Уопште не боли и не квари штеточине;
 • Неприкладно за тло;
 • Развија се у сјеновитој страни;
 • Савршено толерише трансплантацију.

Биљка је потпуно непретенциозна, савршено погодна за декорацију дача и брзо се развија.Гров суцхгрожђе није тешко.

Основа декорја дивљег грожђа је дивно лишће.У јесен, то је приметно поготово зато што поприма тамноцрвену боју.Ниједна биљка не може да се пореди са овом бојом.

Важно је знати да се сва љепота лишћа у потпуности манифестира на сунчаном терену.У сјеновитом подручју, лишће ће бити само зелено, и то такођер има своју посебност.

Такво грожђе не цвета величанствено, али цветни мирис привлачи бумбаре, пчеле.

Асирска краљица је прослављена узгајањем лијана у башти са украшеним степенастим терасама.Користећи лианас можете креирати најоригиналније композиције.Врло је лијепа и главно је да је жива.У овој одлуци девојчица ће бити велики помагач.

Девојачко грожђе - прелепа декорација за кућу

Шта се узима у обзир приликом садње

Девојачко грожђе брзо расте и понекад зграде не издрже такву количину зеленилаи снагу корена суцкера.

Стога, приликом садње или пресађивања девојачког грожђа, треба узети у обзир следеће нијансе:

 • Оплата зидова се не препоручује за садњу, посебно ако постоји топлотна изолација под малтером.Будући да озбиљност лишћа може изазвати колапс жбуке.
 • Не дозволити да грожђе роди на крововима лобање, јер ће снага грожђа бити јача од плочица, што може довести до његовог лома.
 • Кровове са шкриљевцем таква биљка може одломити.Дивље грожђе доброприањајући за храпавост крова, што ће довести до снажног ширења и под његовом тежином ће се спустити читава маса грожђа.Ако је кров раван, то можда није случај.107Да бисте то избегли, морате послати лозу у правом смеру или одрезати непотребне избојке.
 • Антене таквог грожђа имају своју посебност да се дубоко укоријене на површину и врло их је тешко уклонити касније.За површине од дрвета није застрашујуће, али се малтер може оштетити.

Када садите грожђе дјевојке, свакако морате размислити о посљедицама.