Начини лечења трешње гума Цхерри

Сваки власник баште је видио излучевине смоле на стаблима биљака које су жуте или смеђе боје.Ове капљице се зову гума.Они наносе штету дрвету, и то се мора борити.Третман се састоји од уклањања израслина и третирања повреда специјалним средствима.

Уловљење трешње захтева третман

Опште карактеристике кумулативног

Улов камења (или гоммоз) је процес вађења смоластих капљица из ткива дрвета.Капи смоле могу се појавити не само на кори, већ и на листовима, плодовима.Ово сигнализира болест. Ако је овај процес откривен, хитна потреба је да се разумију узроци и пређе на третман биљке.

Узроци појаве

Међу разлозима због којих кашаљ пролази код трешње и вишње:

 • оштре флуктуације температуре;
 • опекотине од сунца;
 • немеханичко оштећење грана и трупа;
 • смрзавање зими;
 • некомпатибилност стока и потомка;
 • висока влажност;
 • претоварање биљке плодовима у веома продуктивним годинама;
 • земља је глина или је претешка за биљку;
 • гљивичне болести;
 • утицај инсеката;
 • погрешно или прекомерно обрезивање;
 • вишак азотађубриво.

Оштећење коре сматра се једним од главних узрока овог процеса.

Гума прекрива рану, а вирусне и гљивичне инфекције лако могу ући у ткиво дрвета.

Да би се борила против тога, биљка наставља да излучује смолу, и као резултат тога, она је знатно ослабљена. Све то доводи до смрти биљке.

Поступак третмана

Ако се у трешњама нађе лек гуме, третман стабла треба почети што је раније могуће, тако да не ослаби или не нестане. Ово треба урадити са вртним ножем. Мора бити оштар и дезинфикован. Говорећа гума се изрезује из оболелог подручја, потребно је ухватити здрава ткива од 4-5 мм. Ако смола тече из пукотине, онда је морате уклонити у здраво дрво.

Затим, очишћена места се третирају спужвом умоченом у 1% раствор бакар сулфата. Након тога, култура остаје два дана. Током овог времена, раствор се добро упија и суши.

Следећи корак је пажљива примена вртног ратника на целу површину реза. Ако је подручје ране превелико, онда је вредно ставити вртни завој на њега.

Третман се обавља у пролеће, лето или рану јесен. При каснијем лијечењу рана можда неће имати времена за зацјељивање, а то је препуно смрзавања стабла зими и нових болести.

Током третмана, посебна пажња се посвећује ранама: гума се прекида и мора се обрезати.

Важно: гљивичне болести могу изазвати болест десни. Када их се отарасимпримењују хемикалије системског деловања. "Хорус" се добро показао - помоћи ће да се избегне примарна инфекција.

Вард вар треба да се нанаша на место очистено от гума

.

Третман са киселином

Када се, након зимовања, појави пукотина у кори дрвећа, може помоћи обичан кисељак. Вртари га називају "народним доктором" због способности брзог обнављања и побољшања стабла. Можете користити домаће биљке или дивље. Апликација:

 • Растргати лишће кисељака, може бити са петељкама и трљати их раном дрвета.
 • Поступак се понавља након 15-20 минута, и тако 3-4 пута.

Можете трљати одређену количину кисељака, у зависности од обима ране, наметнути на захваћено место, омотано тканином.Слој ове облоге треба да буде 1-1,5 цм, а током лета се таква компресија понавља неколико пута. Оксални преливи ће бити корисни не само за акупунктуру, већ и за лечење холестерола (гљивичне болести).

Превентивне мере

Превенција је увек од највеће важности, болест је лакше спречити него лечити. Начини за спречавање лечења десни:

 • Спречавање повреда. Рукујте са дрветом треба пажљиво и пажљиво. Неки вртлари се толико труде да уклоне кору која остављају без прекривања младих недовољно изложених тканина пре хибернације, и тако их излажу озеблинама и нарушавају здравље дрвета.
 • Пажљив одабир сорте. Мора одговарати клими у којој су стаблаће бити засађена. Топлинске биљке су подложније не само озебрењу, већ и опекотинама од сунца, распадању. Преносећи све то, трешња почиње да ослобађа гуме и ускоро може да умре.
 • Стабла за испирање. Ова процедура се спроводи 3 пута годишње - лети, јесен и усред зиме. На овај начин можете спречити опекотине од сунца. Ако је таква могућност одсутна, бијељење се врши само у јесен, а зими се летци умотавају омориком или омотачем. Ове материјале треба уклонити у прољеће што је прије могуће, а захваћена подручја стабла треба зацијелити прије него што се излије.
 • Правилно и правовремено орезивање. Снажно или обрезивање у погрешно вријеме може узроковати третман десни у трешњама и трешњама.
 • Гнојиво за тло. Поред калцификације киселог земљишта, још увијек постоји много мјера које је потребно подузети. Гума се такође ослобађа због вишка магнезијума и калијум гнојива. У таквим случајевима, морате обилно залити земљу око дрвета са водом, а такође га сипати са раствором калијум перманганата неколико пута у сезони.
 • Извођење браздања (посекотина у кори) дебла и скелетних грана сваких 1-2 године. Ово треба урадити оштрим ножем, јер у супротном можете јако оштетити дрво.

Кршење треба обавити једном на 1-2 године

Закључак

Ако гума избија на труп, гране, плодове или лишће трешње или трешње, то је један од најважнијих симптома ослабљеног стабла. Ако се открије лек гуме, онда треба третирати дрво. И правовремена превенција може спаситибиљке и смањити гњаважу вртлара.