Начини да се ослободимо трешања Трешње

Не само добра жетва се може добити од стабала трешње, али огромну количину зараслог по читавом врту.Настаје из разних разлога, али сваке године подручје дистрибуције постаје све импресивније.Да бисте разумели како да се ослободите зарасле вишње, морате утврдити узрок њеног настанка.

Узроциврт.

Базални раст се формира годишње и може се дистрибуирати свуда.Из главног коријена расту младице.Њихова опасност лежи у чињеници да силе које дрво може да потроши на сопствени раст и развој не иду нигде, тако да остављање свега што јесте и чекање да нове саднице вишње расту из земље није опција.Развој трешања пријети падом, или чак губитком жетве.

Стабло израсло из семена произведе мање избојака.Његов изглед је сличан очајничким покушајима не баш здравог дрвећа да сачува свој изглед.

Узгој вишње се налази у следећим сортама: Владимирскаиа, Волевка, Генеди, Коростинскаиа, Лиубскаиа, Расторгуевскаиа, ПамиатиЕнакиев.

Сматра се да су сљедеће сорте неприкладне за изданке: Схубинка, Тургеневка, Молодезхнаиа, Цорал, Кристалл, Зхагарскаиа, Волга Волга, Гриот Московски, итд.

Појава зарастања трешње значи да је дрво у лошем стању и да му је потребна хитна помоћ.

Разлози:

 • коријени су били плитки када су били засађени;
 • прекомерно орезивање грана током калемљења, механичко оштећење дрвета;
 • поремећаји метаболизма услед некомпатибилности потомке и подлоге;
 • зимска штета;
 • превруће љето.

Елиминација клице

Идентификовани узрок раста избојака помаже да се одреде мере које треба предузети да би се заувек отклониле. Да бисте се решили проблема на вашем сајту, морате знати нека правила за његово уклањање.

 1. Механичка метода је најчешћа. Наноси се пре него што избојци имају времена да расту и постану јачи. Резани су што ближе бази.
 2. Ако су изданци веома млади, а затим ручно уклоњени са земље, корени морају бити потпуно елиминисани. Вртне сорте се примјењују на мјесту трупца како би се спријечило појављивање нових изданака.
 3. Узмите плочу, ископајте круг око саднице, величине 1,5 м и ископајте 0,5 м у земљу.
 4. У близини је потребно засадити велико дрво, које ће створити сенку за зарастање трешања, због чега се једноставно не може развити.
 5. Можете да сипате кипућу воду преко земље да је опечете.
 6. Треба да се очисти на време.пале бобице у башти.Од њиховог камења могу расти дивље жбуње.

Раст изданака се често не налази само у воћњацима вишње, већ су и неке врсте шљива подложне његовом развоју.

Како се ослободити вишања и шљива са хербицидима:

 1. Хербициди су хемикалије које се користе за уништавање биљака.Треба их употребљавати са великим опрезом, јер могу наудити самој биљци.
 2. Након наношења, оне се распадају у земљишту и не утичу на околину и људско здравље.
 3. Ако лек падне на лишће изданака, то може довести до смрти главног стабла, јер су повезани једним системом корена.
 4. Разумније је користити хербициде ако се избојци појављују близу пањева већ исечених стабала.Да бисте то урадили, користите лекове "Роундуп" или "Торнадо".
 5. Пре употребе избушите неколико рупа у пању и сипајте раствор из једног дела препарата и 3 дела воде у њега.
 6. Горњи поклопац са полиетиленом или пластиком, који не дозвољава ултраљубичастим зрацима унутра.
 7. Поновите овај поступак још једном након 14-20 дана за потпуну разградњу пања.

Плитка садња

Место пресађивања трешње треба бити 10 цм дубоко у земљишту.Ако занемаримо ово правило, онда је раст трешања неизбежан.Разлог лежи у чињеници да сунчеве зраке које падају на залиху, могу дати погрешан сигнал да развију сопствену круну.Узрок избијања може бити и заливање јаког млаза.воде.

Лако је узгајати избојке узроковане недовољно дубоким постављањем корена.

 1. Постојећи изданци су уклоњени.
 2. Узмите слој земље где је трешња расла.
 3. Напуните дрво слојем земље и тампона.

Механичка оштећења

Понекад, пошто се сувише однесе резањем дрвета, могуће је одсећи потпуно здраве гране. То може довести до неправилног метаболизма, због чега ће приступ хранљивих материја бити ограничен, а ризик од појаве зараслих вишања ће се повећати. Повреде могу настати и од јаких мраза.

Када се орезује, мора се пазити да се не оштети дрво. Немогуће је ријешити се већ постојећих рана, али ако оне постоје, морате знати како одржати резове у здравом стању.

Како уклонити изданке узроковане механичким оштећењем:

 • у случају ране или сломљене гране, потребно је мљети оштрицом или пилом;
 • место сечења мора бити третирано вртном површином или бојом природним лаком.

Ако не предузмете мјере на вријеме, онда након 2-3 године кора дрвета може пукнути или се подијелити, чинећи је осјетљивом на развој болести и напад паразита.

Неспојивост изданице и стоке

Тешко је одмах утврдити некомпатибилност изданке и подлоге као узрока појаве трешања, што може трајати најмање годину дана. На месту вакцинације може доћи до лаганог задебљања.

Тек након неког времена могуће је примијетити преурањено жућење.листови, спорији раст, повећана залиха, као и смањена отпорност на мраз, што у коначници доводи до смрти биљке.

Ако не постоји компатибилност, онда се за варијетет који је добро компатибилан са стоком треба користити вакцинацију.

Зимска штета

Раст сигнализира оштећење стабла током мраза. На коре могу се појавити тамни чиреви, могу се сломити, због чега су вишње склоне развоју опасних болести: црни рак и цитоспороза.

Како се решити:

 • бирају сорте отпорне на мраз ако је зима у региону хладна;
 • покривају дрвеће за зиму са сијеном;
 • Болесно суво дрво мора се одмах уништити.

Арид веатхер

Велики број зараслих вишања може настати услед екстремне топлоте. Тло у подножју пукне и повреди корење дрвета. У овом тренутку, на парцели се могу појавити нови изданци.

Методе уклањања проблема у суши:

 • најбоље је да се дрво не доведе у стање у којем ће се осушити, па га треба редовно и обилно залијевати у врућини, тако да трешња не осуши са најмање 3 канте одједном;
 • да се заштити од сушења скривајући корење стабла са сијеном.

Закључак

Прерасте је проблем који треба ријешити и постоји неколико метода за то. Бирајући метод са хербицидима, постоји ризик да на месту једног пуцњаве, две могу расти следеће године. Требало би да утврди узрок онога што се дешава итек онда наставите са радом.