Начини да се кромпири пролију пре садње кромпира

За узгој пристојног усева кромпира, потребно је правилно припремити сезону сетвематеријал за слетање.Проклијавање кромпира прије садње и његово озелењавање повећат ће принос, отпорност гомоља на болести, омогућити раније сазријевање.

Кромпир пре бушења повећава приносе

Можете подметнути неприпремљени кромпир у земљу, али онда не треба очекивати високе и ране приносе.Припрема семенских кртола почиње у јесен, ако планирате да посадите своје доказано, продуктивно семе.Када се усев побере, кртоле се сортирају за храну и потрошњу семена.

Приправа семенског материјала

Величина семенског кромпира може бити од 30 до 100 грама.Оштећени и болесни гомољи се уклањају.Јесенско озелењавање гомоља, заштита током складиштења, од тврдњи глодаваца и боље очување до пролећне садње.За озелењавање кромпир се поставља у вентилисану просторију тако да је отворен према свјетлу.

Као резултат фотосинтезе, коријени постају зелени, производе соланин.Штетан је за потрошњу, али је користан као заштита за гомоље.Ако време допушта, то можете урадити под отвореним сунцем, окрећући кромпир на светло, док озелењавање није једнако.

Није битно да ли ћете садити у пролећесопствени садни материјал или купљене нове сорте сертификованог семенског кромпира, припрема кртола кромпира за садњу треба да се врши у складу са правилима.Мјесец дана прије наводног слијетања у земљу, сјеме крумпира треба изићи из подрума.

Пажљиво сортирајте корење, уклањајући труло, болесно, неправилно обликовано.Ако је клијање већ почело у подруму, сорте коријена са слабим танким изданцима.

Клијање би требало да се догоди на светлу

Ако озелењавање није било у јесен, онда би клијање кромпира пре садње требало комбиновати са озелењавањем кртола.Да би се то постигло, клијавост мора бити у свјетлу или уз максималан приступ освјетљењу.Када летњи становник нема могућности да контролише процес у сваком тренутку, или су рокови садње уско, али није било могуће правилно припремити, постоје начини да се убрза раст кромпира.

Температура је идеална за клијање од 12 до 20 степени.Понекад се температура подигне да се загреје и брзо расте, а када клице почну да расту пребрзо, температура се смањује.Идеална величина клице је 1,5 - 2 центиметра.Дуги изданци су крхки и могу се оштетити када се засаде.

Методе клијања

Како најбоље припремити сејни кромпир, сам баштован одлучује.Када је време кратко, неке технике су прикладне, када је довољно, друге.Кромпир сте извадили из подрума на месец дана, припремали, квалитетно клијање кромпира пре гарантовања садњеприносите и раније жетве.

Методе клијања:

  • Незагрејан простор, под условом дневних температура од 10 до 15 степени Целзијуса и ноћне температуре од најмање +6 степени, локација гомоља на поду, на слами или сијену, на свјетлу иу вентилираној просторији. Време клијања 2-4 недеље.
  • Клијање у светлу кутија, корпи, пластичних кеса, са равномерно постављеним отворима за вентилацију, произведеним на верандама, у осветљеној и проветреној просторији. Услови до 30 дана.
  • Влажна клијавост гомоља стимулира не само клице, већ и узрокује раст коријена. Произведено у кутијама или корпама. Кромпирићи око очију померају се слојевима са влажним компостом, пиљевином, тресетом у кутијама или корпама.
  • Чувајте у тамној просторији, навлажите подлогу. Овај метод је бржи и трајаће од недеље до 20 дана, у зависности од температуре. Може се комбиновати са клијавостима у светлу, повећаваће ефикасност метода.
  • Пецкање је убрзани метод клијања. Кромпир се распростире у топлом простору у једном или два слоја и избледи на температури од најмање +16 до 2 недеље.
  • Загревање је такође убрзана техника. Када је време тесно, семе треба загрејати да би пробудило успаване пупољке. Не препоручује се нагли пораст температуре одмах након подрума. Температура се постепено повећава.

    Кромпир в формата садниј

  • Кромпир проклет у облику садница. Када имате мало сортних кромпира, илиАко желите супер рано, покушајте са кромпиром са садницама.Саднице се узгајају у посудама корјенастог поврћа или очију.Понекад чак и од издвојених израстака.Сади се у земљу када се враћају мразе, а када биљка нарасте на 6-8 цм Поттс за гомоље треба да има дебљину тла од 1,5–2 цм од зидова које чува у стакленику пре садње у земљу.

Прерада коренских култура

Поред клијања, гомољи кромпира могу се даље обрађивати допуњавањем њихове понуде минерала и елемената у траговима, штитећи их од болести.Обрада се врши у циљу ранијег појављивања пријатељских изданака, цветања и побољшања приноса.Прије садње коријена је могуће намакати сат времена у отопини суперфосфата и амонијевог нитрата у количини од 40 грама једне и друге по 1 л воде.Ефективна обрада гомоља 0,01% калијум перманганата, раствор бора, бакар сулфат.

Овај третман подстиче раст и повећава садржај скроба.Корисно опрашивање гомоља пепелом, по стопи од 5-10 грама по 1 кг кромпира.

У случају влажне клијавости, препоручује се влажење супстрата са раствором бакар сулфата у 10 литара воде 1-2 грама.Када се корени добро размноже, обрађујемо раствором од 20-30 грама амонијум-нитрата, 60 грама суперфосфата и 20-30 грама калијумове соли, разблажене у 10 литара воде.Прерада семена пре садње повећава шансе за принос и штити од болести.

Ефикасно обработка на гомола с разрешение на бакър сулфат

Технологии по И. П. Замиатин

Иван Парфентиевич Замјаткин живи у Краснојарској територији. Од шездесетих година проучава и уводи иновативне технике које значајно повећавају продуктивност у условима Сибира. На приносу кромпира добија 2 тоне по сто. Укратко опишите технологију узгоја кромпира, као што је научио И.П. Замиаткин.Не користи минерална ђубрива, већ само природне ресурсе . Он има сопствену технологију "паметног врта", а због климатских услова и начина његовања земље добија високе приносе.

Пре садње кромпира, он полаже на клијање у врећицама шећера, на собној температури у јануару - децембру. Транслуцентне кесе, кромпир у њима не губи влагу и даје велике избојке. Биљке на уским постељама до метра широке на ниским температурама током садње раног зрна.

Избор семенског кромпира се производи из њихових усјева. Тврди да у клану избор сорти не стари годинама. Пре почетка складиштења производи јесенско баштовање кромпира. Тло након жетве се сије са сидератами. У условима органске пољопривреде, коју обрађује принос, надмашује сва очекивања.