На предивној сорти Шахин Иран

Једна од најтајанственијих сорти грожђа је ирански Шахин.Не знамо ко га је довео, које сорте су узели као "родитеље".Многи су уверени да је ова сорта из Таџикистана, а име му је Кизил Узум Канибадам.Ове информације нису потврђене.Али ово није његово једино име.Продаје се и као “рани Ризамат”, “Слава Молдавији”.Грожђе иранског Шахина не може се назвати најбољим.Главна предност је његов изглед.Зидови и живице, испреплетени са изданцима, на позадини којих краси гроздове ружичасте боје - незабораван призор.

Гроздје иранског Ирана су невероватно лепе

Али ова "краљевска особа" је веома ћудљива, а ви ћете морати да штитите грожђе од прехладе и болести.

Опис

Ирански Схахин - табеларни разред.Јагоде сазревају рано, 120-125 дана, тј. Просечан датум жетве је 18. август.Понекад се продају сорте, које се називају "ирански Шахин", али се међусобно разликују по основним карактеристикама.Причаћемо о правом грмљу грожђа.

 • Грм.Вигороус.
 • Цвет.Бисекуал
 • Снимајте.Са смеђом нијансом, али чворови на њима су црвени.
 • Леавес.Тамно зелене, изрезане, заобљене.
 • Гомиле.Атрактивно.Једна гомила тежи 800 г до 1 кг, али постоје већи примерци.Они имају просечну густину, понекад су испари.Њен облик јецилиндроцониц.У кишном лету постоји грашак
 • Јагоде.Велике су, једна бобица има тежину до 12 г, величина је 3,6 до 2,2 цм, а бобица има густу кожу, у облику овалног облика, издуженог облика.Боја плодова је црвенкаста или ружичаста.Пулпа је сочна, густа, месната.Унутра има 2 3 семена, али се не осећају.Укус некога воли, али је оцењен као осредњи.Садржај шећера - 15% 18%, киселост - 6 г /л.

Величине иранских Схахини јагода су огромне

Јагоде се користе у букету црвених вина.Они праве сок, џем, кувају компот.

Карактеристике

Нису сви задовољни сортом грожђа Схахиниа у Ирану, јер је хировита.Не препоручује се узгајање неискусних вртлара.Принос је просечан, према другим подацима - висок.Грожђе је захтјевно.Не подноси јаке мразеве, трпи хладно пуцање до максимално - 21 степен.Заклоњен је за зиму.Он воли залијевање и гнојење.Ова сорта захтева резидбу: за 8 буд12 пупова, само 40 45 по грму.Ако дуго пада киша, бобице се разбијају.

Класте сигнала иранске сорте Шахин

Сорта је нестабилна према болестима и слабо је отпорна на гљивичне инфекције.Пате од оидиума.

Професионалци

Сахиново грожђе има многе недостатке, али га вртлари воле, јер има и плусе:

 • Богата жетва,75% изданака је плодоносно.
 • Сорта се упорабља в комерциалне сврхе, като се кластери се транспортира.
 • Четке грожђа су велике, споља привлачне.
 • ​​
 • Бобице су сочне, укус је пријатан, мадаједноставан

Жбун с зрењаком

Цонс

 • Ако је било много кише, бобице би се разбиле
 • Сорта није отпорна на гљивичне болести.
 • Тешко је купити саднице правог Схагхинија.
 • Захтева максималну пажњу, потребне су константне терапије против болести.
 • Он је заштићен за зиму.

Рецензије

И поред тога што је сорта хировита, ирански узгајивачи иранских узгајивача неких 20 година. Али они такође признају да ова грожђа захтева сталну бригу, као беба. Волим укус бобица, мало травнате, са хрскавим месом. Други не препознају ову разноликост. Потврђују да изгледа пристојно, али укус је воден, прекривен шмирглом и костима. Многи пишу о његовој слабој отпорности на болести.

Разноврсность "Схахин" от Ирана подложна болезними (на фотографиата)

.

Садња и њега

Ова сорта воли топлину у којој има много сунца. Не толерише ветар и хладноћу, па се не препоручује узгој иранског Шахина у низинама, где хладни ваздух стагнира. Изаберите хранљиво земљиште, као што је црна земља. Или га оплодити органском твари, минералним ђубривима. Сади се у прољеће и јесен. Приликом пролећне садње завршите са радом пре цветања бубрега, тј. У априлу. У јесен се сади у октобру.

Садове грожђа у пролеће

Не заборавите пажљиво покрити садницу.

Ископајте рупу за садницу унапријед да би се земља могла населити. Величина јаме је 80 цм у пречнику, а на њено дно сипајте слој шуте (5 10 цм). Онда направите слој органског и минералногђубриво, а изнад - земљиште.Јама треба да стоји најмање 2 недеље.Затим посадите биљку у њу, залијте је (1 канта воде).

Склоништа иранског грожђа Шахин су обавезна

Ова сорта је ћудљива, тако да грожђе захтева сталну негу, тј. Заливање, орезивање и ђубриво.

Ако је лето суво, Шахин се свакодневно напаја.Редовно храњење се врши током сезоне.Ова сорта грожђа не може издржати болести и штеточине, пати од оидиума.Због тога се мора стално прскати посебним решењима.За луку зимског грожђа.