На којој удаљености и како садити кромпир Крумпир

Ово поврће је производ од прве важности у свим породицама.Његова популарност је резултат високе цене, одличног укуса, користи и ширине употребе.Да бисте добили обилну бербу кромпира, треба пажљиво размотрити избор садног материјала и спровођење садње.

Садња кромпира

Правилна садња

Начин на који посматрате суседство између гомоља и њихових редова, утиче на квалитет и обилност приноса.Код бриге о кромпиру, сусједство између посађених гомоља не може се занемарити.

За великодушну жетву и прелепо поврће, земљиште би требало правилно распоредити како би се одржала удаљеност између гомоља и редова.

Температура тла је погодна за садњу када не падне испод осам степени.Најбоље време за садњу кромпира је крај априла и почетак маја.Али завршни период за ваш регион зависи од климатских услова.

Недавно је у априлу било честих мразова, стога је боље бити пажљив и пажљив на тајминг.Поред тога, направите избор како ћете засадити: проклијале гомоље или не.Ако користите прву методу, довољно је да сачекате пет степени у погледу температуре земље да бисте почели са садњом кромпира.Према искусним вртларима, ова метода је продуктивнија.

Бпод нормалним условима, кромпир се може засадити на равној површини, а проблематично или преграђено земљиште треба створити кревете. Припрема земљишта за садњу састоји се од следећих фаза:

  • означи локацију и зоне слијетања;
  • кревети и места за слетање се извлаче унапред на било који расположиви начин;
  • на првој бразди протежу се кабл, ради бољег вођења;
  • гомољи су посађени строго испод ужета;
  • На крају садње, тло тло тлачити.

Схема за обсо засадаване на кромпир

У методи веслања садње кромпира, посматра се удаљеност од двадесет центиметара између редова. У једном кревету се налазе два реда биљака. Између редова направите простор величине лопате. Оптимална удаљеност између редова је шездесет центиметара за ране сорте зрења. Постројење за касно сазријевање на удаљености од деведесет центиметара.

Основни узорак садње је тридесет центиметара између гомоља и осамдесет центиметара између редова, али одбијен од одабране сорте и њених карактеристика.

Широко је распрострањено мишљење да је шест гомоља посађено по квадратном метру. Тридесет центиметара постало је оптимална удаљеност између кртола, за рано сазреле сорте ова бројка је нешто мања. Између грмља треба посматрати удаљеност од око тридесет центиметара.

Неки фармери гаје грмље са удаљености између њих у метру, али то није економично и значајно смањује количину приноса.

Садња кромпира коришћењем мотоблока

Шетачи сјетве

Одговарајућа садња кромпира може се обавити уз помоћ трактора који се хвата иза себе. Постоји много различитих уређаја, обрада и одвајање кревета од стране трактора који се не може зауставити.

Неколицина пољопривредника засади кромпир са трактором који хода иза себе, због тога је тешко пронаћи препоруке за постављање трактора за обилазак.

Садња почиње са копањем бразди на вашој земљи. Прва бразда, ископана од стране кормила, мора бити равна. Да бисте направили други мотоблоцк бразде, ставите његов точак на ивицу првог и поновите исте кораке. Како глатко направите први мотоблоцк бразде, зависи од свих наредних.

По завршетку припреме локације, у њега се стављају ђубрива. Препоручује се да се изаберу органска ђубрива, а већ након тога излити семе или кртоле кромпира. Кромпир је могуће напунити ходачем тако да један од његових гумених точкова пређе преко кромпира.

Кромпир је могуће покрити трактором који хода иза себе, тако да један од његових гумених точкова пређе преко кромпира

Брже и лакше је сијати поврће са трактором који хода иза себе, па је његова употреба релевантна. Коришћењем мотоблока можете уштедети време и уштедети снагу тако што ћете сејати крумпир много брже него иначе.

Пре садње треба да одлучите где желите да засадите биљку. Додељену површину треба обрадити: копати, оплодити и залити водом. Иза овог куварасадни материјал и вршити слетање.

Кромпир добро расте на растреситом тлу, гдје су махунарке или вишегодишње биље прекурсори.

Користећи плуг, веома је погодно да се оре вашу земљишну парцелу, јер је то ручни задатак тежак. Ако сте правилно поставили инструмент, нећете морати трошити велике силе да би га држали у равномерном положају. Подешени алат путује равном линијом.

Такође, ровокопач ће отпустити горњи слој земље, који треба да буде што ваздушнији. За сетву кромпира, на шетачу постоје специјални додаци који поједностављују овај процес.

Процес садње кромпира уз помоћ алата знатно поједностављује овај процес. Посебно олакшава обавезно орање земљишта.

Кромпир је поврће које је стално распрострањено, без обзира на годишње доба или разноликост.Његова релевантност је последица квалитета производа: укуса, исцељења и козметике. Поред тога, кромпир се лако припрема и уз њега се припрема много јела. Сада, без кромпира, тешко је замислити не само свечану гозбу, већ и дневни ручак или вечеру. Разноликост сорти вам омогућава да изаберете најпогодније за ваш регион.