На којој температури можете посадити парадајз парадајз

Парадајз - ово је изузетно захтевна биљка, која у најмањој неусклађености са правилима неге може да умре.Да бисте добили богату жетву, морате знати значајке садње и мамца.

Възможност на посадба на парадиси в земата се създаване с топло време

На каква температура да се посадат парадиси

Он не познает точен повољен период за засадите семе од парадајзчак и најискуснији вртлар.Препоруке за паковање сјемена су опште информативне природе, против којих је потребно направити тестове.Ако сте упознати са условима вашег подручја (дубина замрзавања земље и просечне дневне температуре ваздуха у одређеном временском периоду), садња садница у земљу у стакленику неће бити озбиљан тест за вас.Поредећи све податке, моћи ћете независно анализирати понашање културе у стакленику и добити очекиване резултате.

Пошто се одлучи за врсту усјева, узгајају парадајз на висини од 20 до 25 центиметара.

Во времето на засадаване, семејки треба да бъде нај-малко височина 10 цм

изглед лишћа средње величине у количини до 9 комада и успостављање просјечне дневне температуре унутар 11 - 12 ступњева, могу се садити саднице.

Општа дефиниција датума сјетве

На којој температури се саднице могу садити?Ови показатељи се могу поделити у три групе:

  1. Када је најнижа ноћна температура постављена на 11 степени, парадајз се може посадити у земљу.Ово је прва група садница.Током дана температура ваздуха треба да пређе 15 степени.Током тог периода, влага у земљи након зиме ће помоћи биљци да развију добар коренски систем.
  2. Неке сорте које припадају другој температурној групи почињу се садити на температури од 15 до 20 степени.Друга половина маја, са ноћним температурама од 14 до 15 степени, један је од најповољнијих тренутака за умерену зону.
  3. Трећа група слети у периоду када температура расте до двадесет степени.Али такав период је опасан за неке врсте садница, јер парадајз не развија коренски систем и грм се може савити.Биљке могу бити изложене болестима, а не производити одговарајућу културу.

    Најбоље је засадити парадајз различитих услова сазревања

Када се сади ране и средње сорте зрења

Периоди садње раних сорти парадајза у земљузависи од географских карактеристика региона.Тако у јужном делу Русије, садња парадајза у стакленику треба да се спроводи од 15. априла до 1. маја, ако се не посматрамраз. Ако се искрцавање врши у средњим географским ширинама земље, онда се овај период пребацује на 1. мај и траје до 15., треба обратити пажњу на просечне дневне температурне показатеље, не би требало да буду мање од 15 степени.

Приближни датуми за сађење и садњу парадајза

Средње сазреле сорте могу се садити у земљишту већ почетком маја у јужним географским ширинама и од јуна у средњој стази.

Харденинг

Претпоставка за садњу садница у земљишту је њено стврдњавање. Овај процес представља акцију у свом изворном значењу. Саднице се морају навикнути на мале температурне промјене, тако да приликом слијетања на отвореном терену не пада.

Гашење у условима стана није лако произвести. "Стан" грмови извлаче, а јајник цвета се слабо развија.

Али ако почнете учвршћивати од средине априла, саднице ће бити кратке. Добар знак је појава љубичасте нијансе на лишћу.

За очвршћивање садница парадајза, треба га одвести на свеж ваздух и сунце

Ако ваш апартман има балкон, а температура ноћу не падне испод +5 степени, онда се парадајз може сигурно извадити за ноћ. Прозори на балкону морају бити затворени. Будући да ће разлика у односу на улицу бити око 10 степени, такав балкон ће помоћи да се биљка добро намочи. Ноћна температура на 8 степени на балкону садница ће нормално преживети.

Ако се биљке стврдну у условима типа земље, онда их можете сигурно издржативече на температури од 10 степени. Можете додатно покрити филм.

Заштита садница од мраза

Након што се парадајз посади у земљу, они морају бити прекривени полиетиленом. То се ради како би се заштитили каприциозни парадајз од нежељених падова температуре. Укривнои материјал није уклоњен прије 15. јуна (овисно о регији), када ће се периоди наглих падова температуре коначно повући.

Заштита кашике од ноћног мраза

Лутрасил

Неки баштовани користе Лутрасил као покривни материјал. То је црна, непрозирна полиетиленска фолија. Његова употреба помаже да се створи ефекат стаклене баште без лишења биљке ваздуха и светлости. "Лутрасил" се може оставити за цео период зрења жетве, то ће помоћи да се ослободимо веединг.

Склониште са лутрасилом и агрофунком штитиће од мраза и опекотина од сунца

Ако су биљке прекривене Лутрасил-ом, онда се поред тога растојање између грмља може полагати са сламом или кукурузним листовима, што ће помоћи да се загрије.

Бонфире

Добро помаже у заштити биљака од мраза, паљења ватре. Ако запалите ватру са стране вјетра, дим који се шири по земљи, ноћу, може спасити жетву.

Димна ватра ће подићи температуру тла

Важна карактеристика је паљење такве ватре, из које ће бити много дима, али мало ватре. Можеш да ставиш сирове густелогове који ће дати велику количину потребног дима.

Греенхоусе

Материјал за прекривање је неопходан да би се биљка заштитила од мраза. Али то мора бити емитовано, иначе ће се саднице увенути. Комбинирајте оба ова својства помоћи ће стакленику. Може се опремити системима за отварање филма или ревер током дана. Ово ће помоћи да се биљка ноћу заштити од екстрема температуре и омогућиће вам да добијете довољну количину сунца, ваздуха у току дана.

Заштита у стакленику од кутија за мраз

Зашто је потребно одредити вријеме садње садница

За сваку посебну регију Русије, вријеме садње садница у земљишту је различито, стога је потребно слиједити не само препоруке о пакирању сјемена. На који начин можете сами одредити период садње садница у земљу, зависи од обиља и квалитета усева.

Лунарни календар за поврће за 2017.

Да би се одредио период слетања, потребно је садити саднице у неколико група у интервалима од недељу дана. Сви парадајз се не сади одмах у земљу.

По начину на који ће се култура понашати, моћи ћете одабрати потребан период за даље искрцавање.

Карактеристике слетања

Парадајз не воли стајаће течности у корену, па пажљиво пратите како садите грмље.

Свакој биљци је потребна удаљеност од 70 центиметара до следећег грма како би се избегла стагнирајућа течност на корену.

Поштовање сличног принципа слијетањаудаљеност ће помоћи засићењу биљака кисиком и осигурати добру циркулацију зрака.

У неким баштованским референтним књигама дате су посебне шеме за садњу различитих усева, ове једноставне шеме помоћи ће почетнику вртлару да узгаја богату жетву у свом региону.