На којој дубини и на којој удаљености једни од других засадити чешњак пре зиме Гарлиц

Чешњак за зимупериод који су засадили многи вртлари.Ова процедура омогућава земљишту да буде у сталној активности.У пролеће се већ може уживати у свежим зеленима.Такав ранији изглед усева привлачи многе вртларе.

Ред чешњака пре пуњења земље

Када се биљка

Прво питање у узгоју ове културе је време сијања.Тешко је рећи тачан датум, јер на њега утичу многе карактеристике.Могуће је одредити само приближан период слетања:

 • У регионима са кратким летом и раним почетком мраза, препоручује се засадити у септембру.Касније садње зими ће довести до чињенице да биљка не може да добије жељени коренски систем.
 • У регионима са благом и топлом климом, искрцавање почиње тек од почетка октобра.Са раном садњом, биљка ће почети да расте и умреће када падне први снег.

Избор сорте

У регионима са умерено хладном климом, најбоље је задржати избор на зимским сортама.

Посађене су зими крајем септембра.Прије појаве првих мраза, биљка има времена да стекне опсежан коријенски систем и добије имунитет.Као резултат тога, зима за њих пролази с лакоћом.

Разноврсност зимног чесна Лиубасх

Касна садња зимског чешњака пре зиме доводи дослабо формирање корена и на крају дио биљака умире, а други полако излази у прољеће.

Не само сорта, већ и следеће карактеристике утичу на повећање приноса:

 • стање слоја земљишта;
 • карактеристични временски услови;
 • Квалитет одабраног семена.

Разноврсност зимског чешњака Грибовски јубилеј

Избор места

Чешњак воли сува места која имају добро осветљење.За култивацију су погодна само иловаста тла са ниском киселошћу.Кревет за слијетање је потребан за припрему за 1,5 мјесеци.

Да би се добила обилна жетва, мора се поштовати плодоред.Постројење је могуће засадити на истом кревету само двапут.

Краставци, паприке, патлиџан, бундеве и тиквице су добри претходници.Сви они припадају годишњим усевима са кратком вегетацијом.Такве биљке обогаћују земљиште азотом.Ова супстанца је потребна за чешњак за потпуни развој и добијање богате жетве.

Боље је припремити кревет за садњу унапред.

После ових повртарских култура, земљиште је веома исцрпљено и потребно му је много времена да поврати своје корисне супстанце.Чак и ако за њима користите висококвалитетна ђубрива, још увек не можете постићи жељени резултат за неколико месеци.

Припрема подлоге за садњу укључујесамооплодња. Да бисте га припремили, требаће вам:

 • Хумус за коњски гној - 1 канта.
 • Нитропхоска - 1 тбсп. л
 • Суперфосфат - 1 тбсп.
 • Доломитно брашно (може се узети лимун) - 1 чаша.

Ова количина ђубрива се троши по 1 м2.

Узорак и дубина садње чешњака

Након наношења завоја, кревет је пажљиво ископан, идући дубље од 20 цм. Раствор бакар сулфата се распршује на равну површину помоћу кантице за заливање. Да бисте то урадили, узмите 10 литара воде у којој се раствара 40 грама витриола. Литар смеше је довољан за 1 м2.

Чим се заврши читав процес храњења земљишта, он је прекривен филмом или комадом кровног материјала. Такво склониште треба бити на кревету прије искрцавања.

Пре садње чешњака потребно је одредити будуће редове. Између њих се сипа дрвени пепео. То ће омогућити одбијање инсеката и разних штеточина из врта.

Припрема белог лука

Сви знају да се множење чешњака одвија селективно. Због тога је зимска врста засађена зубима или луковицама.

Ако се засади зубима, резултат ће бити добра и брза жетва. Ако ће се слијетање изводити помоћу сијалица, сијалица, резултат је производња великих жаруља.

Цловес чешњака припремљен за садњу

Међутим, морате знати да у другој варијанти, да би се добило сјеме, биљка би требала расти двије године. У првој години жаруља дајесамо један клинчић, а на другом већ има много каранфила.

Здрава берба се може добити само уз пажљив одабир садног материјала.

Избор и припрема клинчића:

 • Избор се врши по величини. За слетање на зиму потребни су само велики зуби. Бољи су и добро расту.
 • Материјали које су угризли и покварили инсекти су искључени. Такви зуби дају болесну жетву.

Мора се извршити дезинфекција и очвршћавање. За то, чешњак се одлежава у раствору који се може направити од калијум перманганата или бакар сулфата. Течност пепела је такође одлична. За његову припрему треба 400 г дрвеног пепела и 2 литре воде. Све се помеша и кува око 30 минута. Након хлађења раствора, инокулирајте семе 2 сата.

Постављање зуба на кревет

 • Припрема зимског белог лука је следећа:
 • Изабрани су само највећи;
 • Семе треба добро осушити;
 • Непосредно пре садње, луковице се прскају раствором који се припрема или из калијум перманганата или из пепела.

Ландинг

Врло добро ако је земља прије влажења мало влажна. Тако ће бити лакше означити редове. Нацртани су на удаљености од 25 цм, а које садње ће зависити од семена.

За зубе:

 • дубина жлеба је 16–17 цм;
 • ријечни пијесак од 3 цм положен је на дно жлијеба;
 • јаз измеђузуби не више од 15 цм.

Мале сијалице ће дати само у другој години

За сијалицу:

 • дубинабразда је 3-4 цм;
 • размак између сијалица није већи од 10 цм.

Постоје различити начини садње биљке у јесен:

Кревет за зимски чешњак мора бити благо навлажен.За то је погодна нормална топла вода.Можете растворити неки квасац у води.Након тога се бразде извлаче на удаљености од 20-25 цм.Биљка је засађена сваких 10 цм, након чега су покривена земљом и залијепљена.Неопходно је да се земљиште малчира.Најлакши начин је да заспите лишће.

Ако је парцела мала, али желим да засадим више, онда треба да користите ову опцију.Ова метода укључује двоструку садњу у јесен.

Први зуби се продубљују за 10 цм, а на врху се наслага 5–6 цм и засади други слој.Такође би требало да покрије 5-6 цм земље.Овај метод такође захтева малчирање тла.

Чешњак пуца кроз мулцх

Сљедећи метод се често назива "лијен".У овом случају, биљка се сади за зиму, на било којој дубини, и нема потребе да се држи на одређеној удаљености између семена.Овде се види само размак између редова, који је, као и другде, 20–25 цм, а затим редови посути земљом и лишћем.

Које садње изабрати зависи од вртлара.Главна ствар је да се биљци обезбеде неопходна ђубрива, јер ће у рано пролеће активно желети да расте.Стога се у јесен посебна пажња посвећује малчирању.Сви летци треба да се прерасе.Пре него што се слој мраза може ажурирати.

Ако биљка не сазрева да би стекла широки коренски систем пре мраза, препоручује се да се покривају кревети пластичном фолијом или комадом кровног материјала.

Ово ће загрејати земљу и дати биљци додатно време да се ојача пре почетка хладног времена.