Најзанимљивије чињенице о дивљим коњима Коњи

Већина покушаја да се укроти дивљи коњи су пропали. Многе животиње су уништене због коњске длаке и меса. Упркос тешкоћама, модерни узгајивачи не остављају покушаје да поново створе пасмину коња са оригиналним знаковима тарпана. Пари {еве разли ~ итих раса дозвољено је да напредује {то је ви {е могу} е у овом процесу.

Засад се узгајивачи боре за обнову изгледа тарпана

Најпознатији дивљи коњ који живи у степама и шумама Европе, као иу централном дијелу Русије, познат је као тарпан. Животиње су закржљале особе са значајном мишићном масом и висином у гребену око 1,3 метра. Многи узгајивачи коња су извукли одређене предности од карактеристика ове пасмине.На пример, у Пољској је узгајано мноштво коња који су личили на понија.Резултат експеримента је било спаривање тарпана и домаћих коња.

Дивљи коњ у Русији

У региону Ростов, у резервату, живе дивљи коњи у Русији. Обезбеђен простор је острво које се зове Вода. Верзије о томе како су животиње расле као дивље животиње варирају. Прихватљива опција је прича, заснована на идеји да су дивљи коњи почели водити одговарајући начин живота након пропасти ираспуштање државних фарми.

Коњи су доведени на острво Водни од стране људи

Они имају мало заједничког са питомим коњима.Они имају неурачунљив карактер и одговарајуће навике. Због чињенице да се оток налази у климатским увјетима који љети не задовољавају животиње с довољно влаге, брижни људи их понекад хране храном. Међутим, процес је сведен на минималну интеракцију са артиодактилима.

Приказани поглед је својеврсни мустанг Руске Федерације.Карактеристике пасмине:

  • Животиње су резултат парења представника Донских врста, од којих готово да и ништа није остало.
  • Животиње су закржљале коњи који су зими прекривени топлим крзном.
  • Конструкција стада је усмерена на одређену хијерархијску структуру: на челу стада је алфа мужјак са вољеном женком.Преостали представници живе у потпуном покоравању.
  • Да би се спријечила смрт чланова ове пасмине, прати се њена популација.Али дивљи коњи острва, у хладним зимама, губе део стоке на 400 јединки годишње.
  • Парење животиња одвија се у природним условима, чиме се осигурава њихова јединственост.

Дивки коњи Острва Водни

Аустралиан Брамби

Аустралски дивљи коњи служили су аборигини као извор меса и косе.Непрестано су покушавали да укроте, али у већини случајева - нису дали одговарајуће резултате.Сада представници овогаврсте су штеточине које могу уништити животе кућних љубимаца.Аустралски Тарпанс је добио име по директном преводу речи Брамби (дивљи).

Друга верзија назива пасмине повезана је са специјалистом за узгој коња и ковача, Јамес Брамби.У Аустралији су дивље коње немилосрдно уништавали ловци и љубитељи профита.Данас, заступљене животиње могу значајно варирати у структури, облику, величини, начину живота.Обична домаћа кобила може елементарно да се придружи стаду у области где се налазе Брамби.Узгој ове пасмине одвија се у станишту стада (популација може досећи и до 60-70 јединки).

Локални пастири и фармери не фаворизују ове животиње, јер шире заразне болести и кваре пољопривредно земљиште.

У почетку, коњи нису возили у Аустралији.Савремене пасмине које су становници континента могли да предају припадају прецима донесеним из јужне Африке у 18. веку.Код гребена, пастирски коњи имају до 165 цм, дубоке груди, широке и велике ноге, сапи и леђа.Значајне подврсте у Аустралији су понији који живе у земљи након 1911. године, захваљујући напорима европских миграната.

Брамбини коњи су се појавили у Аустралији захваљујући човјеку

Занимљиве чињенице о мустанима и другим дивљим врстама

Мустанги су дивљи домаћи коњи.Представници ове расе живе у САД, разликују се по агресивној диспозицији и издржљивости.Парење и репродукција ове врсте јавља се у стадима, од којих сваки води одрасли мушкарац. Мустанги су посебно активни у сезони парења, која траје од априла до јула. Да би родиле ждребад, женке одлазе одвојено од стада.

У временима опасности, мустанги се могу комбиновати са другим стадима. Лидери су први који се боре, верујући женском водичу да воде бригу о другим појединцима и њиховом склоништу.

Тешко је укротити мустанге, јер по својој природи они воле слободу. То је био један од разлога да је ова популација готово истријебљена.

Дивљи степски коњ, а посебно његова издржљивост, сан је сваког узгајивача коња. Тренутно се ради на поновном успостављању расе Тарпан у Русији. Последњи слободни тарпан убијен је пре више од 100 година у близини природног резервата званог Асканиа-Нова.

Мустанзи живе у Сједињеним Државама

Парење сличних пасмина довело је до појаве понија, који су по изгледу веома слични њиховом претходнику. Представници ове врсте живе у Пољској. Тарпан је био у директној вези са појавом врста које се разматрају.Кроз напоре научника, покушавајући да парити различите врсте коња, успели су да добију изглед који је био најсличнији тарпану.Али главни критеријум за идентитет су само спољни знаци.

Дивљи коњи, које је готово немогуће укротити, постали су таоци своје љубави према слободи и индустријализацији. Мала популација Мустанга који живе на северу Сједињених Држава, неке пасмине у Азији, Европи -То су представници слободних коња.Главни разлог за изумирање дивљих коња стручњаци назвали су орање степама за пољопривредно земљиште, што увелике отежава живот и парење животиња.