Највећи виногради на свету

Содержание
 1. Референца
 2. Европа
 3. 9) Нови свијет

Узгој грожђа је права умјетност, чије се тајне преносе из генерације у генерацију.Модеран, убрзан темпо захтијева брзу производњу квалитетних производа.У прегледу ћемо детаљно описати које фарме носе поносни назив највећег винограда.

На свету постоје фарме са заиста великим површинама винограда

Референтне информације

Виноград је посебна плантажа у којој се узгајају различите врсте воћавинова лоза.Плодови се користе за производњу:

 • алкохолна пића (вино, ракија, вотка);
 • природни сокови;
 • сушено воће.

Историчари су дали прве доказе о узгоју грожђа од 6-5 миленијума пре нове ере.За разлику од модерних продукција, технологија није била окарактерисана вештином. Аграри из древне Грчке преузели су побољшање метода, али само до краја епохе Римског царства виноградарство је стекло познате црте.

У мрачним временима средњег вијека, многа античка достигнућа су заборављена или изгубљена, али то се није односило на производњу грожђа.Црква је узела воћну винову лозу под поузданом заштитом - на крају крајева, да би се обављале хришћанске службе потребно вам је вино.Стога је корисна биљка узгајана, а технологија је побољшана и пренесена у писаној форми.

Традиционално, лидери у производњи грожђа били су земљеМедитерански:

 • Италија;
 • Грчка;
 • Француска;
 • Шпанија.

Испании виногради на Шпаниат се долго чуваат под церковото

.

Али активно узгајање воћних грмова са накнадном обрадом:

 • Немачка;
 • Португалија;
 • Швајцарска;
 • Мађарска;
 • Чешка република.
Климатски услови нису се разликовали у мекоћи и великом броју сунчаних дана. Постојале су области у којима је било могуће обрађивати мирисне винове лозе. Да би се то постигло, побољшана је технологија, прилагођавање локалног окружења према захтевима биљака.

Са откривањем континената и њиховом активном колонизацијом, Европљани преносе узгој воћне винове лозе у Нови свет. Унапређење технологија омогућило је добијање занимљивих сорти и хибрида који су незахтевни за климатске услове.

У 19. стољећу, Еуропљани су почели насељавати Африку, тако да је почело питање узгоја мирисних плодова на овом континенту. Највећи део територије има оштре климатске услове са минималним падавинама и оштрим температурним разликама између дана и ноћи. Главни произвођачи грожђа су:

 • Алжир;
 • Мароко;
 • Тунис;
 • Јужна Африка.

Алжирски виногради почели су се активно развијати крајем КСИКС вијека

Домаћи виногради се активно развијају у црноморским земљама и на Кавказу. Руско царство је позвало европске стручњаке да побољшају локалне технологије. Бреакинг тхе традитионсдогодило се с почетком ере перестројке, када су фарме са дугогодишњим искуством уништене широм Уније. Царине у локалним предузећима постепено се обнављају:

 • Грузија;
 • Молдавије;
 • Кубан;
 • Крим.

Европа

Велики виногради западног свијета налазе се у Француској. Држава се бави узгојем винове лозе и производњом алкохолних пића у индустријским размјерима. Дакле, сва погодна мјеста у земљи заузимају гајење грожђа.

Цхатеау Маргаук је познат по производњи вина Бордеаук. Фарма је званично призната као највећа у 50-тим годинама 19. века. Радници и даље користе традиционалне методе узгоја винове лозе уз везивање биљака трском и минимумом хемикалија.

Легендарни виноград у долини Роне простире се на површини од око 80 хиљада квадратних хектара. Упркос каменитом терену, овде се узгаја велики број сорти воћних винова лоза, од којих касније француски винари праве одлична алкохолна пића.

Седиште Международне организације за виноградарство и винарство и највећи свјетски пољопривредни институт, Национални институт за агрономска истраживања, налази се у Паризу.

Виногради Рона произведу одличне жетве, кљуб неплодној земји

Италија је други највећи произвођач грожђа на свијету, тако да у цијелој земљи постоји готово 2.000 фарми воћа. Одлични климатски услови чинеузгој корисних вина по националној традицији. Велики виногради се налазе у граду Сиени, Тоскана. Под пољопривредним предузећима окупирана земља:

 • Сцансано;
 • Монталцино;
 • Цастаието Цардуцци.

Виноградништво у Португалу се активно развија, тако да су најплодније и најсунчаније земље додељене за садњу винове лозе.Виногради долине Доуро налазе се под оштрим углом и пољопривредницима је веома тешко да раде. Међутим, узгајају се сорте за прераду у вину "Лука".

Стуттгартски виногради у Њемачкој су добро познате производне јединице са огромном жетвом. Немачка клима је слабо прилагођена за узгој воћних винова лоза, али тврдоглави локални људи су уложили много напора да створе огромне фарме у близини водених тијела.

Штутгартски виногради нудат сировина за познато немшко вино

Нови свет

Традиционално се виногради у Сједињеним Америчким Државама налазе у Калифорнији. Огромна количина сунчеве светлости и природног наводњавања вам омогућава да узгајате обилан усев. У долини Напа је једна од највећих фарми. Град Лос Аламос у држави Нови Мексико је познат по свом великом и модерном винограду.

Аргентина е лидер на новиот свет в производството на воће. Највећи виноград налази се у покрајини Мендоза. Држава се налази на петом мјесту у продаји производа за производњу вина, стога су пољопривредне фарме расуте по покрајинама.

Аустралија је једна од најважнијихсухим континентима свијета. Међутим, узгој винове лозе је недавно стекао индустријски ниво. Користећи достигнућа модерне науке, фармери гаје у најтежим условима. Популарни произвођачи налазе се у подручју Хунтер долине, са оштром и оштром климом. У региону Риверланд постоје популарне винске компаније.

Сматрали смо највеће фарме винове лозе које су познате широм света. Захваљујући древним традицијама и научним достигнућима, узгој слатког винове лозе постао је могућ у најекстремнијим условима.