Највећи бик на свету Краве

Луди говорат, че голама е добрамиранОве особине су обдарене дивовским биковима, а битно је да бикови, који су највећи на планети, нису склони претилости.Имају мишићно ткиво испод коже.Дакле, они су невероватно јаки.

Бикови пасмине Кианин често постају шампиони у тежој тежини

Будући да мишићи садрже огромну снагу и моћ шампиона.

Италијански порцелански бик

Фраза "љубазна и мирна" може се сигурно приписати чистокрвним италијанским огромним кианин биковима.Месо ових појединаца је оцијењено као најбоље месо на свијету.Обично су животиње ове врсте крем боје, тако да често можете чути име "крем бик".Такође се зове "порцелански бик".Највећи бик није тако безопасан.Он има лењост и љубомору, али истовремено и самозадовољство.Покушава да се држи подаље од ривалства са другима, али ако се то деси, нећете завидети противнику.Кианин бик ће га газити до смрти.

Неколико хиљада година постоји раса Цхианин.Име пасмине потиче од назива подручја у којем је ова врста узгајана.Зове се насеље тосканске долине Цхиана.

На почетку свог развоја, Кјанин није имао такве укупне димензије.Након преласка ове врсте са подолском кравом, рођена су телад са тежином од 45килограм.Сада, одрасла животиња је до 1,8 м. Код гребена, са тежином већом од тоне.

Наравно, бик ове пасмине има солидне димензије, висина у гребену је већи од 1,8 метара, а телесна тежина је већа од једне тоне.Висина животиње од 1,60 метара.

Каниана је највећи бик на свету, звани Доннето.До средине двадесетог века, највећи бик на свету био је у Швајцарској, тежио је до две тоне и био је најљубазнија животиња.

Италијански порцелански бик је упечатљив по својој величини

Бик рекордера у Чилеу

У овом тренутку потомци кјанина су изненађујући у својим категоријама тежине.На пример, бик зван Чиле има тежину од 1 тона 300 кг.

До средине 20. века, Чиле је живео у Швајцарској.

Чиле повеча свој тег на сто килограми.Занимљиво је колико ће његова тежина с престанком раста?На ово питање још нема одговора.Врло занимљива прича коју описује бик.Већ 1999. године, у доби од шест дана, откривено је у близини склоништа за животиње.Сада је Чиле постао веома познат. Посетиоци често долазе да му се диве.

Чиле је уврштен у Гуиннессову књигу рекорда, која има лични назив: "Највећа говеда на свету".

Глава је тако слатка да визуално изгледа као крава.Са својом огромном величином, он је доброћудан, сладак, али превише тврдоглав.Ако желите да инсистирате сами, "убедити" је прилично тешко.

У Енглеској постоји бик Цхаролаис, који је млађи од Чилеа, али његова тежина достиже 700 тона, што је много веће.У гребену висина прелази 1м.90см.Његов господар је старац који није могаоЗамислите да ће животиња достићи такве гигантске пропорције.

Бик Чили је освојио место у Гинисовој књизи рекорда

Британски гигант Триггер

Највећи британски гигант је појединац фрезијске пасмине Триггер. Висина му је 1,96 м, са тежином од 1200 кг. Жељели су га намјерно поклати малишанима, али то није допустио сусјед домаћина и није погријешио. Дзиновски бик је изненадио све својим облицима. Ако је мерите од врха носа до почетка репа, то ће бити 430 цм.

Окидач се стално повећава у маси и могуће је да ће у блиској будућности бити забележен у Гинисову књигу рекорда.

Бик је по природи тих, храни се ливадском травом, воли јабуке. Али, да би се спречили трагични инциденти, он је срушио рогове. Сада је једна од главних атракција Британије и позната је међу локалним становништвом и туристима.

Булл Триггер има мирно и послушно расположење

Булл оф Марсхал Булл оф Цхаролаис

Данас је то огроман бик, риједак тип Цхаролаиса. Висина гребена - 1,9 м, тежина-1,7 тона. Пет Енглисх фарм. Власник фелдмаршала, Артхур Дуцкетт, купио је бикова бика на тржишту, не схватајући да ће животиња постати див.Практично, током цијеле године, он пасе на ливадама, има уравнотежену нарав, што је омогућило фелдмаршалу да остане с роговима и да их не реже. Теле има дугу косу, млечне боје и длакаве уши. Због тога је веома атрактивна.

Бикови мајки су карактеристични за бикове ове врсте.инстинкти и велики таленат за храњење.

Предност појединаца ове пасмине:

  • добро здравље;
  • издржљивост;
  • карактеристике преживљавања.

Има животиња које живе петнаест година. Они се размножавају у Француској, где су способни да добију 1,2 тоне. Врло занимљива чињеница: краве ове пасмине често воде близанце. Ово је најрјеђи феномен за стоку.