Најтврђа и најпрофитабилнија врста гусака - Линда Гуске

Линда гуске су најбољи представници своје врсте. Ова врста гусака добија се преласком кинеских и руских врста птица. То нам је омогућило да створимо јаку пасмину.Да би се побољшао квалитет ове врсте, оне су биле укрштене са другим пасминама, што је побољшало стање перја и пуста.Већина узгајивача бира ову врсту за узгој због својих позитивних квалитета.

Гуске пасмине Линда

Позитивни и негативни квалитети пасмине

Опис ове пасмине своди се на двије главне предности пасмине: гуске Линде су велике и брзо расту. Они добијају тежину до осам килограма, а понекад и више. Женке се разликују по тежини много мање него код мушкараца.

Гуске пасмине Линда имају изузетно бијело перје, глава им је велика и на њој је кврга.

Гуске Линда је плодна пасмина, женке дају око педесет јаја годишње, теже више од сто четрдесет грама. Женке имају добро развијен матерински инстинкт, тако да више од осамдесет посто оплођених јаја производи потомство.

Опис ове пасмине карактерише висока стопа раста, њихов период зрелости почиње већ осам мјесеци.

Линда Геесе Гровинг Фаст

Позитивне особине пасмине:

 • Стопа раста. Линдовска гуска врло брзо добија на тежини и расте. Њихов узгој је користан на основу чињенице дабрзина развоја сваког члана пасмине је двоструко већа од брзине других пасмина. Ако се добро бринете о њима, онда достизање године могу добити до једанаест фунти.
 • Учесталост односа јаја. Стварајући повољне услове за женке и обезбеђујући им правилну исхрану, добићете једно јаје дневно у пролећној сезони.
 • Младунци издржљивости. Говеда од рођења су обдарена високом отпорношћу на разне болести, што указује на њихову издржљивост. Не требају посебну исхрану.
 • Укус меса пасмине је обдарен низом позитивних мишљења.
 • Птице су издржљиве у свим временским условима. Али они морају да пруже удобност и спрече промаје у просторији у којој ће живети. Они су издржљиви до екстремно хладног и врућег времена.
 • Слатки карактер. Линда је обдарена мирним и високим нивоом комуникације са људима и другим врстама птица.
 • Њихов узгој више него сам себе оправдава. Не захтевају високе трошкове одржавања. И дајте више од сто одсто профита од узгоја гусака.

Поред толико позитивних особина, Линда има негативне, којих нема толико:

 1. Линду карактерише висока учесталост гастроинтестиналног тракта. Прати га смањење нивоа активности, поремећај желуца и грчеви. Ово се може спријечити додавањем алги и рибе храни.
 2. Гуске пате од недостатка витамина у тијелу у првом мјесецу прољећа. Зато им је потребнохране витаминске додатке и зелено биље.
 3. Потребна им је стална доступност велике количине чисте и свеже воде. Ово је обавезан услов за њихову бригу.

Као и свако друго живо биће, Линди је потребна брига, иначе ће бити болесна и ви ћете трпети непредвиђене трошкове.Пружајући одговарајућу негу и обезбеђујући исхрану уравнотежену са витаминима и минералима, добићете одговарајући поврат на узгој.

Гуска Линда треба правилна нега

Карактеристике бриге за расу

За одржавање пасмине Линда, они морају да обезбеде место за живот, хранилице и место које садржи воду. Мора се редовно мењати и контролисати тако да увек има воде у пивцима.

Стан би требао бити изабран према сљедећим описима: они живе у хладу, на мјесту заштићеном од пропуха, тамо мора бити топло. Важно је да се Линда осећа удобно на овом месту.

Под у стану је покривен пиљевином, једно гнездо је око педесет центиметара високо, три и четири гуске, у просјеку четрдесет и шездесет центиметара у ширину и дужину.

Гуске воле простор, у скученим случајевима њихова учесталост расте.

​​

Ако намеравате да задржите гуске, елиминишете њихово ходање, морате вештачки да повећате дан на дванаест сати, и сваког месеца повећавате присуство светлости у гнезду један сат.

Организација исхране гусака варира у зависности од температурног режима за лето и зиму.

Карактеристике храњења током лета.временски период:

 • Гуске се у топлој сезони хране углавном пашњацима, преферирајући коприва, маслачак, столисник и боквица.
 • Гуске воле пливати у води, ако их има, и тамо проналазе траву која им је потребна.
 • Увече се хране у својим домовима, то ће их научити да се врате.
 • Линда даје предност легуминозним и житарицама и зеленим травама.
 • Потребно је редовно косити младу зелену траву.
 • Током вечерњег храњења, додајте храну која ће им помоћи у варењу. И прилагодите влажну храну додатком суве да бисте осигурали равнотежу у исхрани.

Гуске воле пливати у рибњацима

Зими се гуске хране три пута дневно, јер им климатски услови не дозвољавају да сами добију храну на пашњаку.

Оброке треба редовно достављати у строго прописаном року.

У обради, користите травни отпад са ваше парцеле, кувани кромпир и кожу. Користите кромпир без изданака, они су отровни за гуске. Беетс и шаргарепа се додају у свежој и ситно исецканој форми. Такође гуске воле сено. Дају се у прехрамбеним легуминозама и житарицама.

Нека храна је помешана са квасцем. Најважнија ствар у исхрани је да буде уравнотежена и богата витаминима и минералима неопходним за добру пробаву и свеукупно здравље.

Узгој живине

Њихов узгој почиње од краја фебруара и траје све прољеће. Прва два јаја положена од стране женке, а не оплођена, не узимају их од женке, она може напустити своје домове. Након тога, свака патка сакупља положена јаја и чува их у просторији чија температура није нижа од пет степени, а не више од дванаест.Редовно окрећите свако јаје.

Гуско јаје треба редовно превртати

Можете положити јаја на женку која није напустила гнијездо неколико дана, њихов број варира у зависности од величине женке.

Након неког времена, женка ће напустити гнијездо двадесет минута, у овом тренутку провјерити да су јаја хладна и попрскати топлу воду на њих шеснаестог дана.

Месец дана касније, рађају се гослини, затим се суше поред мајке и њихова пупчана врпца се каутеризује раствором јода.Померајте младунце на посебно место, са температуром од око двадесет седам степени.После извесног времена они могу добити приступ женки, када ће се њихова мајка бринути о њима.

Младунци млађи од десет дана морају да обезбеде приступ светлости током дана.

Будите опрезни и елиминишите изненадне покрете и гласне звукове, бебе су веома стидљиве.Пружите им уравнотежену исхрану.Посадите их против ентеритиса у раном периоду.