Најпопуларније врсте крава су Краве

Тренутно постоји најмање 250 врста крава. Сви они имају и сличности и разлике.

Еуропеан Хумпбацк Цов

Класификација према раси крава, врста:

  • месо;
  • млекара;
  • комбиновано или млеко и месо.

Прве пасмине крава карактеризира брз раст и низак принос млијека, тако да се узгајају за клање. Месо првог смјера може се дефинирати као њежно и меко, што се не може рећи за млијечне краве. Они имају издужено тијело и могу јести центар сијена дневно. Млечне пасмине крава се музу најмање 2 пута дневно.Комбиноване пасмине крава су универзалне: њихово месо је високо калорично, а принос млека је упоредив са приносом млека од млечних врста.У овом чланку боље је рећи о најпопуларнијим врстама крава.

Ред Степпе Бреед

Црвена степска пасмина крава је млијечна пасмина крава. Била је вештачки узгајана од стране људи као резултат укрштања сиве степске краве и бика црвене боје. Она одговарамотлеи У нашој земљи, црвена крава заузима друго место по броју. Црвена степска пасмина крава има низ предности, које су врстама дале високу популарност у аридним подручјима и степама. Листа предности:

  • одлична издржљивост;
  • висока способност аклиматизације;
  • просечан принос млека.
Најозбиљнији недостаци су слабо развијени мишићи и мала тежина.

Кравата Црвене степе произведе велику количину млека

Брокебацк Виев

Зебу, или како га чешће зову Европљани, је „грбава кравица“, за разлику од већине пасмина, која не потиче од: она је одступила од главне гране пре неколико стотина хиљада година. Станиште врсте су тропи и субтропици. У прошлом стољећу, као резултат крижања, добивена је еуропска грбава крава. Сада узгајивачи прелазе нове врсте крава (на основу Зебуа).

Швајцарски поглед

Швајцарске краве или на другачији начин су повезане са комбинованим врстама. Најбољи ствараоци Европе су радили на њиховом стварању. Као резултат тога, велики мишићави љубимац није изгубио способност богатог млека.

Кравата швејцарските хранително производство е продуктивно на обе страни (месо и млекари).

Расте брзо, карактерише га непретенциозност и способна је да живи иу најтежим условима. Месо закланих младих бикова цијењено је у цијелом свијету, као и живе телади, које се могу укрстити с већином врста чистокрвних пасмина.Идентификовати недостатке овог типа је прилично проблематично, јер нису.

Швејцарска крава има добре мишиће и даје много млека

Сицхевскии виев

Сицхевскии пасмина крава је узгајана у околини Смоленска средином прошлог века:Сицхевски крава прешла са швајцарским погледом.То је учињено како би се повећала продуктивност.Сицхевскаиа пасмина крава живи у централним руским регионима, земљама источне Европе и Белорусије, али се животиња осећа боље на равницама.Све у свему, комбиноване врсте се разликују од стандардне кравље сименталке, само чињеницом да младе јединке ове пасмине крава морају бити храњене у изобиљу.

Патуљаста врста

Минијатурне краве појавиле су се почетком прошлог века, али потражња за њима се појавила недавно.Свако их може одредити.Патуљка крава не треба снажну негу, она је љубазна и има добар имунитет.Њихова врста је популарна у земљама западне Европе, САД, Бразилу.Узгој патуљастих крава је прилично једноставан у поређењу са обичном стоком.

Патуљка крава је веома лака за негу., холандска и швајцарска крава.Комбинована врста Бестузхевски се узгаја у централној Русији.Животиње имају високу стопу производње млијека (до 8 тона годишње) пуномасно млијеко, непретенциозност.

Разноврсна Буренка има вишенедостаци, мускулатура је слабо развијена.

Лебединскаја крава појавила се у Украјини у прошлом стољећу као посљедица укрштања сиве краве са швицарским биком.Лебедински краве се узгајају у њиховој историјској домовини - у Сумском региону, као иу близини Кхарков и Цхернигов.Главна предност млијека и меса пасмине Лебедин је брзи раст младих животиња.

Лебединскаа кравица расте веома брзо

Уочена пасмина

Дуго времена, разноврсне пасмине крава биле су међу најпопуларнијим у Русији.Резултати истраживања су помогли да се утврди да је пјегава крава скоро једнако добра као и она.Узгој уочених крава проводи се на цијелој територији наше земље: од запада према истоку и сјеверу према југу.Узгаја се иу Казахстану.Уочена крава која се појавила пре неколико векова била је крма за краву која је дала одличан принос млека.Након интервенције узгајивача, месо ове пасмине постало је мекше и укусније.Они су међу најактивнијим.

Печене краве су једна од најпопуларнијих у Русији

Дивље врсте

Дивље краве или, како их зову у САД-у, дуги рогови су резултат преласкаШпански креолски крава са енглеским биковима.Боја животиње варира од црвене до црне. Пасмина, која се одликује дугачким роговима, била је на рубу разарања, али средином прошлог стољећа тексашки пастири су је успјели спасити. Традиционално се узгајају за лавовски дио фарми у Тексасу.Продуктивност месанеколико пута виша од сточне хране.

Лонгхорн је веома популаран у Тексасу

Смеђе врсте

Херефорд-ова врста крава (смеђа крава) припада групи меса.Садржај живог бика износи 900 килограма, крава 600 килограма.Све у свему, али овде на пубертету животиње траје доста времена.Али смеђа крава има тако диван укус да се не могу похвалити све врсте меса.Продуктивност хране је ниска.

Смеђа крава даје укусно месо

Краљевска и Тагил

Краљевска крава (она је Џерси) добила је име због своје високе млечне масти(6-7%).Његови квалитет хране се објашњава антрополошком структуром ове црвене краве.Инаце, краљевска крава је узгајана пре висе од 400 година у близини Енглеског канала.Краљевска крава захтева много труда да би се одржала, али вреди тога.

Идентифицирати најмање неколико крава из краљевске пасмине у њиховом стаду из снова пољопривредника са свих континената.

Пасмина крава Тагил је одавно врло популарна у Русији због добре адаптације на оштру климу и дугорочну репродукцију.Садржај пашњака учинио га је универзалним у многим регионима.Сада се веома мало људи бави узгојем ове врсте, јер се то не може приписати крмним кравама (ниска производња млијека).

Краљевску краву је тешко одржавати, али врлопродуктивни

\ т

Галовејска форма

Галовејска пасмина постала је најпопуларнија у Латинској Америци, као иу САД и Канади. То се објашњава чињеницом да је галоуванска крава непретенциозна, издржљива, брзо расте.Њихово меко месо готово да не садржи масноће и има специфичан укус.Приликом клања галоуванских крава, укупна количина меса достиже 62%. Недостатак галовејских врста је ниска продуктивност сточне хране: млијеко је ниско, али је прилично масно (4% масти). У нашој земљи Галовејска буренка је тешко разведена (узгој не прелази 1% од укупног броја говеда).

Галовејске краве су прилично ретке у Русији

Русские види (Красногорбатов, Алатау, Курган)

Одабрани су руски Бурен за узгој, што је резултирало многим новим врстама. Причам вам о најчешћим. Племенски Красногорбатовскаиа (ака Горбатовскаиа) Буренка припада типу млијечно-месног и истински је руска раса. Има висок имунитет на низ болести, одличну прилагодљивост локалној клими. Међу домаћим фармерима, Красногорбатовскаиа је познат и под другим именом - Горбатовскаиа црвена или Низхни Новгород. Главна места њиховог узгоја су региони централне Русије, као и регион Мордовије и Новосибирска. Облик рогова је типичан за све велике руске краве.

Красногорбатовскаа кравата представлает маснуу и молочниесмер

Комбиноване врсте Алатау, чији корени поријеклом расту у Киргистану, имају смеђу боју.Алатау пасмина има следеће карактеристике: месо средње тврдоће, садржај масти варира од 3,8 до 4%.Алатау узгајана у прошлом стољећу.Тако, Алатау Буренка доноси фармеру и млеко и месо.

Курганска крава појавила се релативно недавно - на самом крају 1949.Узгајивачи су успјели добити ову рану узгој меса најтежим крижањем 8 других врста.Курган Буренка савршено толерише ниске температуре, има релативно висок садржај масти у млеку (4%).Мора се рећи да Курганска пасмина производи просјечно 3 тоне годишње, што је доста за говеда у групама меса.Заправо, због високог индекса продуктивности, Курган Буренка је тражена на тржишту.

Устав Курган Бурен је сличан уставу пасмине Схортхорн.

Белоруски се не разликују много од великих руских пасмина.Током прошлог века обављени су обимни радови на побољшању месних и млечних квалитета белоруских животиња.Узгајивачи су најчешће користили метод додавања крви данским кравама.

Български пасмини константно се изпрасали от гени на данските крави

Европејски врсти (Салерс, украјински, сиви, обрак, схортхорн, шаролез, шведски, обрак)

.

Европске узгојне расе се веома разликују од оних које су многеРуси.

Бикови Салерс је вековима остао главни европски "радни коњ". Салерси се користе и за рад на обрадивом земљишту и за исхрану. Неки фармери и даље користе Салерс као вучну силу. Салерс је месна пасмина, производња млека је ниска. Сада код куће у Салерсу, у Француској, само 5% ових животиња се узгаја за производњу млека. Главне снаге расту за клање. Племенски салери су јединствена стока: она га узгајају широм света. Пас Салерс је веома плодан, издржљив. Месо животиња Салерс је нежно, а најбољи француски сиреви су направљени од млека.

Крава Салерс је веома популарна у Европи

Аубрац

Аубрац је чисто француска Буренка која има компактно тијело, није карактеристично за већину других крава, само је глава издужена. Стање покривања косе је слично стању покривања оваца. Аубрак бик има јаке ноге и малу грбу на леђима.Главним предностима пасмине обрак може се приписати одлична издржљивост и добра аклиматизација на сурове климатске регионе. Такође, обрак је непретенциозан у храни (способан да једе грубу храну) и одлично се осећа у стаду. Женке обрака имају одличне мајчинске квалитете. Узгајивачи су обавили одличан посао и као резултат тога успели су да донесу комбиновану врсту сточне хране и месног паприкаша.

\ т

Краве обрак - продукт французској селекции

Мађарски сиви буренуглавном за земље јужне Европе и Балкана.Овде, на југу старог света, ове племенске врсте су најчешће.Буренка пасмина мађарског узгојног случаја је више меса него млијечних.Ова сива пасмина је резултат директног укрштања степских и швицарских крава.Посебне карактеристике сиве стијене - издржљивост, раност.У Мађарској се узгаја посебна врста сиве краве - далија.

Сива крава има велике рогове и тежи 500 килограма годишње након рођења, што чини узгој супер профитабилним.

Украинската комбинирана кравата врска спада к европските врсти.Благо месо украјинског бурена и масно млеко (садржај масти већи од 4%) учинио га је популарним за узгој у многим украјинским регијама.Сирена украјинског Бурена је обојена у црно, што је чини препознатљивом.Украјински Буренка, карактеристичан:

  • има одлично месо;
  • издржљив и ефикасан;
  • месо, сточна храна (комбинација).

Сиви и украјински близанци близанци: њихове карактеристике млека и меса су сличне.

Украинска крава је непретенциозна и продуктивна

Пасмина Схортхорн потиче из Албиона.Његова посебност је облик рогова.Уствари, због мале величине рога, име је добило име.Све до 19. века, Схортхорн Буренка је била чисто месо, а касније су се узгајивачи бавили сточном храном.Рано зрели, веома продуктивниКомбинована узгојна краткодлака пасмина има само једну ману - ниску плодност.Упркос томе, врста рода Схортхорн је цењена у свету стоке.Карактеристика репродукције је висока.

Схаролезскаиа је највећа месна буренка.Поријеклом из француске Цхаролаис, већ је у потпуности формирана у 19. стољећу.Производња млека је ниска.Месо кремасте узгојне краве Схаролесе садржи много протеина (садржај варира у распону од 19-20%), због чега га и гурмани широм света цијене.

Шведска крава е нај-храна.Само швајцарска крава може да се упореди са количином млека са њом.Садржај масти 4%.

Схаролесове краве су веома тешке

Закључак

Узгајивачи су у сваком тренутку покушавали да закључе врсте чија би продуктивност била већа.Селекцијски рад на узгоју нових раса крава до данас се не зауставља, тако да ће у блиској будућности број месних, млечних и комбинованих врста прећи прекретницу од 300 врста.Сада је њихов број 250.