Најбоље сорте велике шљиве шљиве

Врсте плодоносне шљиве су посебно популарне због таквих квалитета као што су зимска тврдоћа и не-украс.Велики плодови имају видљив изглед, дуго се складиште и савршено толеришу транспорт.

Информације о сортама

У зависности од локалне климе, можете изабрати најприкладнију плодоносну шљиву према специфичном опису: укус који желите ииндикатора имунитета.Посебно место заузимају специјалне сорте за кување сухих шљива.

Алионусхка

Различна рана зрелост.Просечна висина стабла је 3 м, круна је округла.Велика шљива пречника до 5 цм: бургундац, жуто месо, слатки укус.

Врста је отпорна на гљивичне болести и паразите.Толерише зиму, брзо се опоравља од смрзавања.

мађарски

Врсте касног сазревања које су се узгајале да би се направиле суве шљиве.Дрвеће досеже висину од 2-3 до 5-6 м, у зависности од подврсте.

Шљиве су веома велике, слатке и сочне, средње густог меса, златне са зеленом или црвенкастом нијансом.Кора је ближа плавој боји са богатим цвјетањем воска.Термофилна сорта, која тешко подноси мраз, умјерено отпорна на болести.

Бомбони

Различност рано сазревање.Одликује се њежном, изражајном слаткоћом.Раст стабла није већи од 3 м, као грм.Округли, велики плодови, врло танке коже, тамно црвене нијансе.

Месо је жуто, чврсто и сочно.Погодан је за сјеверне дијелове, јер је једна од сорти отпорних на мраз.

Етида

Дърво на оваа врста е до 4-5 м височина.Опис воћа:

  • елипсоидно воће, велико;
  • Кожа љубичасте боје одражава црвену нијансу;
  • има восак обложен;
  • има сочно, меко, жуто месо, има укус кисело.

Ово је једна од сорти отпорних на мраз.Практично нема гљивичне или вирусне болести.

Стенли

Разноврсност из иностранства, порасла из САД.Еарли рипе.Дрво није јако високо, са ретком, овалном круном.Са асиметричним великим плодовима, са израженом љубичастом нијансом коже.Месо је жуто, тврдо, укусно слатко и кисело.

Погодно за транспорт на велике удаљености, складиштено дуже време након сакупљања.Отпоран на прехладу и болести.Постоји његов хибрид, слатког укуса, али са малим плодовима.

Ницк

Рано сазрело, брзо сазревало.Високо дрво, висине од 4 до 6 м, широко, са дугим гранама и густом круном.Облик воћа наликује на јаје.Љубичаста, са дебелим слојем плака.

Месо је чврсто, сочно и веома слатко.Потпуно је имун на болести и штеточиневисоко отпоран на сушу и мраз.

Ксенија

Тешки и велики плодови дају рано.Врло су слатки, готово медени по укусу, месо је сочно, благо зеленкасто.Жетва је велика.Просечна отпорност на хладноћу, високу - на инфекције.

Мед

Има посебан окус меда.Дрво је високо: од 5 м висине, са веома густом круном.Даје крупне шљиве жуте боје.Месо је наранџасто, необично сочно и густо.

Савршено толерише транспорт и остаје свеж још дуго након сакупљања.Сорта је прилагођена суши, толерише мраз, али може добити и гљивичне болести.

Бресква

Дърво е висок, 4-5 м.Боја коже је ружичаста, месо је зеленкасто.

Укус шљива је слатко и кисело.Сорта је слабо отпорна на хладне зиме.

Нега

Шљива је најбезбеднија биљка у бризи, али такође захтева пажњу.

Прије садње потребно је обогатити тло свим потребним гнојивима и минералима.

Непожељно је засадити шљиву на мјесту гдје су подводне воде блиско лоциране, иначе се не може смирити, коријење ће почети трунути, дрво ће умријети.Да бисте то избегли, потребно је да изаберете локацију на брду или створите независно одговарајуће услове.

Потребно је засадити на добро осветљеном, али не и ветровитом месту, онда ће се садница савршено укоријенити и донети много жетве.

Касније2-3 године почињу да праве ђубрива на бази калијума, фосфора и азота.

Одвијте земљу око саднице и уклоните све корове, спали отпале гране и суво лишће.

Одрежите непотребне гране.Користите резове с вртом како бисте спријечили инфекцију од пукотина и рана.

У рано пролеће, превентивно лечење садница са мешавином Бордеаук нежељених паразита и гљивичних инфекција неће бити сувишно.

Шљива воли редовно интензивно заливање, али се не може сипати, јер би иначе корени могли патити.