Најбоље сорте парадајза: Конигсберг Томато

Томато Коенигсберг, упркос томезанимљиво име, изведено од домаћих узгајивача из сибирског залеђа.Као и остале средње зреле сорте парадајза, Конигсберг је засађен на отвореном терену са младицама, тако да биљка расте брже након кратког периода адаптације.Од стотина других сорти средње зрења, овај тип парадајза се одликује одличном виталношћу, високим приносом и способношћу да издржи разне болести.

Парадајз средње зреле сорте Конигсберг

Сорте ове врсте парадајза су право складиште микроелемената и витамина неопходних за нормализацију варења, метаболизма и јачање људског нервног система.Нема смисла говорити о предностима парадајза - све је одавно проучавано и доказано, главна ствар је одабрати праве сорте за узгој, одговарајући опис карактеристика и карактеристика биљака.Конигсберг има неколико различитих врста парадајза: црвене, златне и срцоликог облика.

Конигсберг ред

Техничке карактеристике и опис ове сорте мало се разликују од осталих сорти средњих сезона, стога је вредно размотрити основне податке:

  • Услови сазријевања: друга половина икрај лета.
  • Висина стабла је до 2 метра.
  • Метода узгоја: стање у стакленицима и на отвореном.
  • Маса плода до 300 г.
  • Продуктивност је висока: биљка је готово прекривена парадајзом.
  • Воће има издужени облик и наликује патлиџану.
  • Кожа је густа, плод је меснат, мало је зачињен.
  • Начини коришћења воћа су најразличитији: јести свеже, чувати за зимски период. Посебно важан фактор је чињеница да парадајз има дуг период складиштења.

Опису је могуће додати и да култура толерише ране мразеве и друге временске непогоде: кишни период, аридност.

Коенигсберг Голден

Опис сорте један на један подудара се са претходно описаним парадајзом, са једином разликом: кожа плода има златно жуту боју. Ова сорта има још једно име због велике количине каротена: „сибирска кајсија“, али плодови заиста личе на ово воће у боји и облику. Све остале спецификације и параметри практично се подударају са најмањим детаљима.

Парадајз Конигсберг голден

Коенигсберг у облику срца

Узгајивачи су покушали да створе разноврсну врсту парадајза, са великим плодовима, високим приносима, добрим имунитетом на различите болести и способношћу да издрже промене временских услова. Конигсберг у облику срца, као и остале сорте ове серије, одликује се високим приносом, великим меснатим плодовима (до килограма) и одличним укусом. Овај тип парадајза је савршен заСвежа употреба, у облику разних салата, јер велика величина воћа не дозвољава употребу парадајза за конзервирање и киселе краставце.

Правила за припрему садница, садњу на отвореном тлу и даљу негу биљака

Семе је најбоље купити од елитних произвођача, што гарантује робу од нискоквалитетних производа и лажних производа. Правила за сетву садница са садницама су скоро иста као код свих осталих сорти парадајза: око 2 месеца пре садње биљака на отвореном тлу. Опсег температуре, оптималан за култивацију, од +22 до + 26 степени топлоте. На основу карактеристика биљака, засађене су не више од три саднице по квадратном метру, унапред припремајући уређаје који ће подржати раст стабљике.

Пред-тло, које ће бити одабрано за узгој парадајза, морабити подвргнуто поступку третирања средствима против гљивица , након чега следи ђубрење са различитим минералним једињењима. Најбоље је користити универзалне суперфосфате, који убрзавају раст биљака и стимулишу супстанцу будуће жетве. У хладним дијеловима земље по први пут након садње, потребно је водити бригу о сигурности биљака током периода хладних пуцкетања и других хировитости природе уз помоћ посебних уређаја у облику лукова, који растежу пластични филм у стакленику.

Пре засада бунари мора да бъдат добро напълно

.

Поређење сорте Коенигсберг са другим сортама.средња зрелост: “Биково срце”, “Мономахов шешир”, “Вечни позив”, “Ружичасти мед”.Сорте са кратким периодом зрења, немају богат садржај витамина, могу се користити и за конзумирање сировина и конзервирање, али је укус воћа лошији од средњих и каснијих врста парадајза.

Ако у овој сорти рајчица тражите недостатке, онда је то бескорисно занимање: они нису ту, парадајз је незахтјеван у својој бризи, толеришу разна изненађења у виду хладних снапса, суша и дугих периода кише.Жетва не захтијева напор: плодови се лако уклањају из грма, који је суспендиран на потпорном носачу, а плодови због суспензије, без додиривања тла, имају добар изглед.