Најбоље сорте жуте трешње трешње

Разноврсност културе јединствена по свом изгледу и укусу - жута трешња - укључује сорте као што су Дрогана, Чермашнаја, Дачница, Млиевскаја, Приусадебнаиа.У циљу унакрсног опрашивања и повећања приноса, препоручује се комбиновање врста.

Плодови жуте трешње су веома укусни

Избор сорте

За богату жетву трешње и лепог изгледа дрвећа потребно је одабрати праву сорту за садњу.Стабло мора задовољити неколико критерија:

 • Регионалност.Неопходно је одабрати сорте за припадност хладним северним или врелим јужним климатским зонама.
 • Само-сапулација.Самооплодне биљне врсте производе опрашивање чак и на температури од 13-15 ° Ц, не захтијевају присуство пчела и опрашивање стабала.
 • Унакрсно опрашивање.За жетву, сорта захтева велики број стабала опрашивања.
 • Индикатори приноса.Мора бити изнад просјека.
 • Отпорност на болести и штеточине.

Сорти от трешав: Дацхнитса, Дрогана, Млиевскаиа, Бацкиард Иеллов, Цхермасхнаиа.

Постоје три врсте стабала трешње:

 • Самоносиви.Самостално опрашивање, велики број јајника, продукција опрашивања у року од 2 недеље.
 • Селф-инфертиле. Доносе велику жетву, имају велике плодове, али не могу сами да опрашују цвеће. За нормалан раст и развој захтева се садња опрашујућих сорти.
 • Делимично само-неплодна. Захтевати опрашивање од инсеката.

Када се комбинује више врста воћака за унакрсно опрашивање, вреди узети биљке са таквим квалитетима:

 • сазријевање плодова;
 • брз раст;
 • високи приноси.

Женски становник

Опис сорте Дачница: дрво средње висине, огромне, средње густине крунице. Достиже висину од 3 м. Отпорност на мраз и сушу. Имун је на штетне инсекте, болести кокомикозе и гљивичних инфекција. Сорта је самозапаљива, захтева унакрсно опрашивање. Берба пада на другу деценију јула. Плодови су округли, слатки, тежине до 8 г.

Пулпа је мека, кост се лако раздваја, кожа је густа. Боја је бледо жута. Плодови су преносиви и погодни за транспорт на велике удаљености.

Дрогана

Опис сорте жутог рода Дроган: високо дрво, висине до 6 м. Савршено се прилагођава различитим климатским условима. Круна је широка, густа, захтева пуно простора. Карактеристика форме: високи приноси (до 150 кг). Релативно касно цветање, што помаже да се избјегне губитак јајника током касних, прољетних, мразова. Сорта је самопродуктивна, поред ње се сади неколико врста опрашивача, узимајући у обзир касно цветање сорте Дроган. Берба плодова почиње на крају.Јул

Јагоде су велике (10-12 г), округле, жуте боје.Пулпа је сочна, мека, кожа је густа, сјајна.Плодови су веома мекани и лако се кваре, па се користе само у сировом облику.

Млиевскаа

Дърво расте над 4 м, има големата пирамидална круна.После неколико година, круна губи свој облик и постаје асиметрична.Плодови су крупни, округли, светло жути.Месо је мекано, сочно.Камен се лако одваја.Укус је слатко-сладак, кожа је глатка и сјајна.

Сорта је намењена више за јужне регионе са топлим временом.У североисточним регионима може се мало замрзнути, што лоше утиче на продуктивност.

Предност је само-плодност, која вам омогућује да само садите дрвеће сорте Млиевскаиа.

Хоместеад иеллов

Слатке трешње Хоместеад иеллов је популаран у централним и јужним регионима Русије.Добро опстаје у хладним сјеверним регионима.Брзорастуће дрво са раним зрењем бобица.Чак и са раним цветањем пупољци се не смрзавају током периода пролећних мраза.Биљка је самооплодна, не захтева садњу низа других сорти.Дрво досеже 4 м, има веома широку густу круну.

Свеет Хоместеад Иеллов Цхерри је одлична сорта за љубитеље слатко-киселог бобичастог воћа.Плодови су округлог облика, тежине не веће од 6-7 г. Месо је сочно, лако се одваја од семена.Кост је велика и заузима скоро целу величину плода.

Свеет Хомелесс Свеет Цхерри - ранаа сорта

Цхермасхнаиа

биљка брзог раста и зрења. Крона је сферна, просечна густина. Дрвеће добро подноси хладне зиме и стога су честе у централној Русији, сјеверним дијеловима Бјелорусије и Украјине. Сорта Цхермасхнаиа отпорна на кокомикозу и плијесан.

Јагоде су слатке, са малом киселином, средње величине. Месо је сочно, меко, одвојено од кости. Боја од светло жуте до наранџасте.

Отпорност на мраз сорте је средња, стога, са пролећним мразима, јајници цветова се могу замрзнути.

Припрема

Самоплодне врсте жуте трешње су најбоље сорте за садњу у хладним северним и источним регионима.

Самоплодне врсте су добре када се ради о високим приносима и узгоју сорти великих плодова. Самоплодне сорте захтевају унакрсно опрашивање.

Да бисте садили жуте трешње, прво морате припремити резнице.Празнине треба да се врате у љето. Одсечене сече од мајчиног стабла, чија дужина није мања од 35 цм, сече резнице које имају црвенило и стврдњавање у основи.

Даље, резнице захтевају стимулацију раста:

 • одабиремо погодне исјечке (20 комада) и везујемо их конопцем;
 • припремити раствор хетероаукина стимулације раста у пропорцијама: 100 мл на 1 л;
 • пропуштају раствор за наношење слоја током 16 сати.

Ландинг

Да би се засијале жуте трешње, пажљиво бирајте локалитет и потврдите квалитет земљишта. Седиште мора бити добро осветљено, а непухано (промаја штете расту младих воћака).Приликом избора места, треба обратити пажњу на квалитет култивисане сорте: самопрашивање се може засадити на локалном подручју, само-плодоносно - поред сорти опрашивања.

Припрема тла за садњу треба да се одвија у фазама:

 • ставити слој мјешавине тресета и пијеска у омјеру 1: 1, висине око 8 цм;
 • сипајте слој крупног пијеска са обале ријеке;
 • аерација земљишта за потребе оксигенације;
 • Додати минерална ђубрива.

Јама за садњу треба ископати у складу са величином кореновог система. Приближна дубина: 60-80 цм.

Трешња воли добро осветљене области

Нега

Ново засађена садница захтева свакодневнозалијевање и правилна оплодња.Оплодити тло треба након почетка цвјетања стабла, тијеком формирања бобица и припремити се за зимски мраз.Уводи се минерална ђубрива која садрже азот.

Тло око отвора је обрађено пиљевином или сламом да задржи више влаге.Копањем, коренски систем је засићен кисеоником.

Припрема за зиму:

 • крајем октобра - почетком новембра, загасити земљиште да би се сачувала влага и заштитило од залеђивања;
 • наношење стајњака;
 • у периоду мраза, саднице треба прекрити дебелим филмом или меком.

Брига о стаблу трешње је да се спрече болести и инвазије штетних инсеката.Пролеће и јесенбачва је обојена хидратизованим кречом против стварања плијесни.Прскање лишћа и стабљике раствором бакра помаже против лишћа и лисних уши.

Закључак

Прије садње жуте трешње треба сазнати како се назива најприкладнија сорта.Принос и способност да се толеришу климатске промене зависиће од одабране врсте слатке трешње.