Мучење козе Гоатс

Правилно организована брига о животињама даје пољопривреднику широку млечност, а животиња угодно и добро расположење.

Правилна исхрана и добар садржај повећавају принос млека

Потребна је посебна пажња:

  • услови за држање коза,
  • дијета, и колико хране дајете,
  • спровођење процеса муже.

Да би женка дала млијеко, морате знати како млијека козе код куће.

Имплементација сестринства

Много утиче на количину млека:

  1. Ваш приступ.
  2. Начин комуникације са животињом.
  3. Храњење жене.
  4. Правилно руковање.

Побољшати расположење животиње која може да се храни пре процеса мужње. Многи фармери им дају посебну храну у процесу. Како је млеко коза добро познато, организовање процеса код куће сопственим рукама обухвата неколико фаза у циљу помоћи животињи у руци.

У процесу мужње коза може јести храну

Дојење коза се одвија на одређеном мјесту гдје се животиња осјећа угодно и ништа не омета. Прво исперите виме и околна подручја топлом водом прије покретања. Процес прања ће опустити животињу и прилагодити је жељеном режиму. Прање вимена и масажа се понављају сваки дан прије почетка производње млијека и након завршетка процеса.

Након прања површине, дезинфицирајте виме имаст са масном кремом. То ће спријечити појаву пукотина на вимену. Мучење козе код куће властитим рукама је боље него прва метода. Он није трауматичан за жену и не повређује је.

Пре него што почнете да мужете козе, учините масажу виме, нежно и нежно. Масажом се повећава запремина млека, што погодно одређује животињу. Ако желите повећати количину млијека, третирајте животињу њежно и пажљиво.

Потребно је да се млеко коза до пет пута дневно након јагњења и три пута до краја времена. Посматрајте тачан режим и доставите млеко до последње капи.

Након јагњења, коза се може музати 5 пута дневно

Методе за мужњу

Препоручује се да се прва метода користи код куће. Али козе за мужу се обављају другим методама које сами користе:

  • са прстохватом,
  • комбиновано.

Побију женке када имају малу величину брадавица и козе са песницом са развијеним. На почетку, обмотајте га кажипрстом и палчевима и стисните. Наизменично стискање целе руке, изазивајући екструзију млека. Прво млијеко се декантира, јер није погодно за конзумирање. И након наставка главног процеса муже.

Када видите, као виме, да је млеко потпуно млевено, масирајте га. Тако да скинете напетост и учините читав процес животињским ужитком. То ће значајно повећати принос.

Одмах охладите млеко, тако да не нестане и упије сесами микроби.

После првог прскања женке даје мало млека дневно, што је довољно осим за исхрану потомства.На трећем ражњу, принос млека се значајно повећава.Ово је природан процес и може се вештачки повећати само додацима у исхрани, који не доприносе увек здрављу животиње и укусу млека.

Након првог јагњећег млијека, довољно је само коза

Колико ће млијека дати женско, овиси о томе како млијеко козу и на коју пасмину припада.

​​

Постоје висококвалитетне врсте коза које се узгајају, а које код куће фармеру дају музу до хиљаду литара.

Козе се музу пре и после јагњења, али се животиња покреће неколико месеци пре порођаја, омогућавајући му да се одмори.

Пожељно је да се дојење коза врши са стране, јер то није увек згодно са стране.

Колико пута дневно уносите женско млеко зависи од приноса млека.Козе су рекордери, или животиње у периоду јагњења дају млеко пет пута дневно.Време додељено процесу зависи од обима млека и брзине лактације.

Неке козе је тешко ријешити, тако да вријеме проведено на њиховој мужњи прелази брзину здравих коза након јањења.

Женка је способна да даје млеко и учествује у процесу јагања осам година.Са годинама, смањује се количина млека обезбеђеног после јагњења.

Овце, за разлику од коза, немају смер млечних производа.Овце се музу када припадају амстердамској и грубо косе пасмини. Овце се музу два пута дневно, истовременочетири месеца.Ово је вријеме када хране своје потомство.Овце се музу ако се јагњад заклају за месо.

Почињу да се музу када су јагњад стара један и по месец.Одношење младих оваца од мајке у доби од четири мјесеца.

Овце се музу од позади.Остатак процеса се не разликује од млијечних коза.Процес мужње у леђима може се извести стабилном методом, или без узице, то зависи од навикавања животиње.