Ми узгајамо тиквице на отвореном терену.Кад се појаве тиквице

Тиквице, као и другесличне културе: тиквице и тиквице никада нису изгубиле свој значај због популаризације - ово поврће веома добро сазрева у условима отвореног тла, што је важан фактор у односу на друге културе.

Тиквице су незахтјевно поврће које даје добре приносе

Тиквице припадају породици бундеве, добро се укоријењују на различитим земљаним парцелама, нису избирљиве у њиховој бризи, алиглавна ствар је да култура не доживљава већину болести и ни на који начин не утиче на ток раста.Тиквице имају много заједничког с другим представницима биљке бундеве, имају исто вријеме слијетања, саднице, раст, а берба за вријеме трајања је готово иста.Веома важан фактор је чињеница да тиквице након садње семена у земљи не реагују тако нагло на промене климатских услова, као и друге културе класе бундеве. Када друге културе још нису спремне да расту због хладног времена, тиква је већ угодна за очи, показујући пријатељски раст културе.

Припрема земљишта

Плодност земљишта директно зависи од приноса усева, стога, када се на одабраном земљишту планира садња тиквице, земљиште се оплођује минералним и органским земљиштеммикроелементи.Постоји неколико начина за узгој усева, утиче на време жетве, а будући да тиквице толеришу хладне климатске услове, садња семена у отвореном тлу је мало пре другог поврћа.

Различити састав тла захтијева одређена правила за његу прије сијања сјемена:

 • Третна тла.Оплођен гнојем и компостима, неколико дана пре садње, у земљу се додају калијум сулфат, дрвни пепео и суперфосфати.Непосредно за два дана, површина земљишта се третира раствором бакар сулфата и пилећег стајњака.
 • Глинена земља.Када се земљиште припрема, искусни узгајивачи користе мешавину која се састоји од крупног песка, стајњака, тресета и пиљевине за прераду.После извесног времена, 5-7 дана пре садње у земљиште се додају суперфосфат, дрвени пепео и нитрофобија.
 • Зрнатост.Припрема градилишта је скоро иста, као што је случај са глиненим тлима, с тим да није потребно додавати пијесак.
 • Пешчана тла.Земљиште се припрема одмах, када постоји могућност прераде: потребно је додати и запечатити мјешавину травнатог тла, хумуса, тресета и дрвеног пепела.Након одређеног временског периода, неколико дана пре сејања семена, додају се нитрофосфати и суперфосфат.
 • Плодно црно земљиште.Додајте мешавину глиненог тла и дрвне сјечке, након неког времена, црно тло се обради суперфосфатом и дрвеним пепелом.

Тресето зема се оплоат с гној и гнојили

.

Препарати за предсезање

\ т

Како би саднице биле јаке и пријатељске, прво је потребно припремити број сјемена потребних за садњу, за ове сврхе узгајивачи користе методу намакања у било којем од рјешења:

 • кашичицу нитроаммофоски разблажене у литру воде;
 • разблажити калијум перманганат (тамно црвена боја) у литру воде;
 • ставите кашичицу Идеала или натријум хамада (течност) по литру воде;
 • дрвени пепео се узгаја у литру воде (1 кашика).

Сјеме се урања у отопину непосредно прије садње у земљу, али непосредно прије садње (у року од једног дана) мора се опрати и, покрити влажном крпом, повремено навлажити водом. Главна грешка, због чега скуасх не проклија, или су лоше порасле, је неопрезан став према избору семена за садњу. Нејасно је колико старих или оштећених сјеменки тиквица, иу којим увјетима се складиште, уопће не могу уздићи.

Кад се појаве сумње у погледу квалитета семена, оне се морају претходно провјерити. У рано пролеће, потребно је да одаберете неколико семена и потопите их у топлу воду, ако се клице појаве за неколико дана, онда је све у реду.

Да би се повечала клијавост семена, треба да се натопи пред сетва

Време и правила сетве

Да би се тиквице расле на време, семе се сади у земљу почетком маја, када су климатски услови још увек прилично хладни. По први пут, биљке морају бити покривене филмом, који пролазинеко време са појавом топлоте се уклања.Сквош се може сијати до краја јуна, то је учињено тако да постоји могућност за бербу у јесен.

За сјетву је потребна рупа дебљине 3-4 цм, гдје су постављена 2-3 сјемена, за садњу се користи метода квадратног кластера.Биљни изданци се појављују недељу дана после сетве, овај процес може трајати неколико дана ако су временски услови довољно хладни.Накнадна брига о скуасху укључује следеће активности:

 • редовно заливање биљака;
 • ​​
 • гнијезда за гуљење;
 • ђубриво;
 • Периодично отпуштање пролаза.

Овисно о томе колико је напора уложено у узгој усјева, плодови могу достићи и до 30 цм у дужину, тежине 250 грама.Жетва може почети када плод досегне 15 цм дужине и тежи 130-150 грама.Берба се врши свака два дана.

Уз добру негу, тиквице расту и до 30 цм у дужину

Разлози због којих се скуасх није повећао или порастао лоше

Разлози због којихизданци прве тиквице су се вукли, или се уопште нису појавили, неколико.Узгајивачи поврћа излучују неколико основних:

 • који нису погодни за сетву семена: стара, празна или болесна са складиштењем током болести;
 • недостатак припреме земљишта прије садње сјемена у земљу;
 • недостатак третмана семена пре садње у посебним растворима;
 • садња семена, а затим замрзавање тла;
 • недостатак филма за ране периоде раста.

Непоштовање основних правила припреме пре садње може проузроковати лош и касни раст тиквица.У многим аспектима, накнадни раст и сазревање усева су под утицајем временских услова.Није свако љето једнако добро за раст поврћа, обиље кише, или обрнуто - топлина и суша доводе до чињенице да принос пада због лошег раста и сазревања плодова.

Погрешан избор места за садњу тиквица такође може играти окрутну шалу, повећавајући трајање клијавости семена за неколико дана.Накнадни раст и сазријевање ће такође бити повећани.

Није потребно садити усјеве бундева неколико година на истом мјесту, а свака наредна година ће пасти.

Тиквице воле отворена сунчана мјеста, али не воле јаке вјетрове, по могућности мјесто гдје ће се разбити кревети за културу, како би заштитили ниску ограду.Ако посадите тиквице и бундеве у близини, онда може да дође до приноса оба усева.Да бисте знали колико је ђубрива потребно за период јајника и цветања, морате знати тачан састав земљишта на којем поврће расте.