Ми узгајамо краставце користећи решетку Краставци

Краставац, култивисана биљка као што су лијане, у свом расту настоји да освоји оперативни простор за ширење површине покривача лишћа и да максимизира апсорпцију сунчеве светлости. И на то је његова аспирација решетка за краставце позвана да допринесе, или како се то још назива, решетка решетке за краставце.

Мрежа за решетке поспешује узгој краставаца

Коришћење решетке за краставце

Када се користи, грм краставца се формира другачије од раста на земљи. Жбун има облик доприноса бољем развоју и грма и плодова краставца уз одговарајуће повећање њиховог броја.Могуће је користити решетку за краставце иу стакленику иу отвореном тлу.

Без сумње, у стакленику је немогуће без ње уопће ако се не користи конопац, што је мање ефективно због постојећих показатеља приноса, јер не пружа грмље краставаца могућностима које има мрежа. У решеткастој решетки стакленика припремљено је место које одговара његовом доприносу приносу ове културе.

Предности коришћења решеткастих мрежа за узгој краставаца у стакленику и на отвореном пољу:

 • грм краставца се не шири по земљи;
 • након подвезица, биљка је везана за облик раста који засјењује један другог;
 • повећање приносазбог бољег приступа сунчевој светлости и топлоти;
 • воће након што се подвезица не запрља, као кад дође у додир са земљом;
 • Погодност у праћењу раста плодова до потребне величине;
 • плодови након подвезица су равномјерно и адекватно освијетљени сунчевом свјетлошћу;
 • Погодност при жетви.

Възможно је да се жање са мреже

Монтажа конструкција

Инсталирање решетке за узгој краставаца у летњој колиби или у стакленику је прилично једноставно, а све то можете урадити својим рукама. Ако желите да изградите структуру сопственим рукама, побрините се да носиви елементи, на које ће се причврстити мрежа краставаца, одговарају дужини трчања решетке коју сте купили.

Ручно израђени дизајн са решетком за узгој краставаца који се протеже преко њих треба да има У-облик, што је прилично уобичајена грешка која међусобно омета структуру приликом инсталирања.

Да би се то спријечило, ми смо измјерили оптималну удаљеност један од другог на отвореном терену на мјестима предвиђеним за уградњу конструкција. И не заборавите да узмете у обзир кретање сунчеве светлости током целог дана.

Побринули смо се да остатак вртног усјева, ако се планира узгој краставаца који нису у стакленику, већ у врту, не спушта у поље сјенила инсталираних објеката. Конструкција засенчивања може се користити за уградњу на отвореном тлу у близини цвјетњака са културом која је независнаразвој од потребе за сталним сунчевим зрацима.Могуће је причврстити двије такве структуре у њиховом узглављу као шатор, што ће странама дати кут нагиба.

Засенчавање једних других са стране такве структуре је неизбјежна посљедица ако се таква конструкција не инсталира точно уздуж тијека сунца.

За изградњу конструкција властитим рукама требат ће вам:

 • дрвене летвице или металне цијеви (углови) с отворима за причвршћиваче;
 • вијци или вијци за причвршћивање конструкције;
 • одвијач или клијешта;
 • чекић за покретање конструкције у земљу или лопату да је копају;
 • жица или упртач за причвршћивање решетке за краставце за структуре;

Мрежа може бити растегнута на дрвену или металну конструкцију

Причвршћивање изданака краставаца на конструкције

Након што су се изданци краставаца скупили уВисина око 15 цм, морате почети да причвршћујете горње латице на доњу линију решетке својим рукама.Не треба очекивати да ће краставци самостално почети газити према горе.Њима је потребан сталан надзор и подвезица.И пазите не само кроз визуелно посматрање, већ и радите све својим рукама.

​​

Свака фаза култивације је праћена правцем изданака грмова краставаца у правом смјеру кроз ћелије и њихове подвезице.Краставци на решетки су као дјеца под надзором брижних родитеља.

Мора се имати на уму да вегетација која засенава један другог лоше утиче на развој културе.Потребно је усмјерити сваку фазу његовог узгоја, кроз подвезицу изданка до ћелија у правом смјеру.