Методе заштите трешања од птица Цхерри

]

Воћке током периода плодоношења привлаче велику пажњу птица које су непожељне за вртлара.Ако не заштитите врт од инвазије птица, постоји ризик да будете потпуно без жетве.Неопходно је послушати препоруке искусних вртлара и преплашити их јаком светлошћу, гласним звуковима и јаким мирисима.

Птице с ужитком уживају у трешњама

Опасност од напада птица на окућницу

Ако не узмете у обзир чињеницу да птице уништавају зрелу жетвуРазликују се још неколико варијанти њихових неугодних утицаја на културу:

  1. Птице разбијају букет цвећа од којих би бобице требало да се формирају следеће године.
  2. Дошло је до фрактуре раста, што такође негативно утиче на будуће приносе.
  3. На гранама остају оштећени и поједени делови фетуса, који могу да привуку разне инсекте и инфекције.Као резултат тога, стабло почиње да боли и потпуно пропада.

Што више птица лети на дрво, више опасности носе у себи, али не паничарите одмах. Сасвим је лако да се ослободите такве инвазије.Заштита се може поделити у 2 категорије:

  • плашење птица;
  • инсталација заштите за бобице, због којих птице не могуприближите им се.

Слатке трешње које су покупиле птице

Основне препоруке за одвраћање

Јата птица су много слободнија и опаснија од усамљене индивидуе. Гледање од великог броја чворака или других птица из лепих и слатких бобица помоћи ће јаком светлу или гласним звуковима.

Како чувати трешње од птица:

  1. Кроз врт би требало да виси светле и шушкане вреће.
  2. Могу се користити елементи који рефлектују светлост као што је фолија за храну. Окачена је на ободу дрвета. Светлост која ће се одразити неће дозволити да птице једу плодове трешње.
  3. Можете користити предмете из дјечјих играчака. То могу бити лопатице хеликоптера или елемената удаљених машина. Ако се око стабла стварају извори буке, онда пернати непријатељи неће моћи јести бобице.

Ове методе не само да спасавају дрво од инвазије птица, већ и штеде на хемијским препаратима или скупим оградама.

Птице се могу навикнути на такве манипулације, а спашавање трешње ће бити много теже, па се препоручује да се стално мијења локација заштитних елемената и комбинују их у различитим варијацијама.

Заштитна склоништа

Није тако тешко преплашити чворке од трешања. Да бисте то урадили, користите специјална склоништа која се продају у пољопривредним радњама. Особитост такве заштите лежи у чињеници да је у стању да сама проводи влагу и сунчеву свјетлост, у којојтрешња је јако потребна, али не дозвољава чворцима да седе на гранама круне.

Птице је могуће отјерати различитим варијантама таквих склоништа. Дрво је могуће заштитити помоћу танког пластичног материјала који кроз њега може носити ваздух и влагу. Често се ова опција користи за лучење усева који се саде у рано пролеће. Као резултат тога, круна стабла ће моћи да дише и прими све елементе потребне за развој, али птице неће моћи да уживају у укусу прелепих бобица.

Могу се користити пластичне решетке са великим ћелијама. Треба напоменути да је препоручљиво користити их на великим стаблима која постоје већ дуги низ година.

Такви материјали ни на који начин не утичу на стање круне (није деформисано). Али то је ефикасна заштита од чворака, јер они не могу доћи до плодова кроз такву решетку. Решетка треба да буде зелена. Потпуно се стапа са круном, а чворци га не примећују на површини.

Специјална склоништа за дрвеће се продају у продавницама

Опције алтернативне заштите

Неки баштовани преферирају друге начине заштите. Они користе електромагнетне или ултразвучне уређаје који плове птице својим звуковима. Могуће је сачувати културу са овим уређајима, али они су скупи. Не може сваки вртлар приуштити такву куповину.

Листа метода за поступање са птицама није ограничена на уређаје или покривање круна мрежом.

Како преплашити птице од трешања уз помоћ народафондови:

  • могу се користити разне одсецке белог лука или лука;
  • Често се користи одвар коре од цитруса или љути паприка.

Само необичне, оштре ароме могу да уплаше птице и заштите биљку од њихове инвазије.

Једини недостатак ове методе је да се са најмањим уласком влаге у коре дрвета, сва заштита испере и мораћете поново да обрадите.

Овај мирис није постојан и распршује се прилично брзо у вјетровитом времену.

Закључак

Сваки баштован има право да самостално изабере оне опције заштите које сматра поузданима и најефикаснијима. Нису сви вртлари могли приуштити куповину скупе опреме. У том случају, предност треба дати народним тинктурама или мрежним премазима.