Методе репродукције плодова шљиве Шљива

) Сваки искусан баштован жели да узгаја биљку из камена на сопственој окућници или са воћем.Пре него што помножите плодове шљиве, важно је да се упознате са карактеристикама овог процеса и накнадном негом биљке.

Методи репродукции чешских шљива

За добри плодове, шљива се мора да се гоји на една површина во двата количина.Боље је ако буде 2-3 стабла која се налазе у близини.Важно је одабрати такве биљке, које ће се разликовати једна од друге.Као опрашивач шљива се не уклапа. Вишња шљива се репродукује на следеће начине:

 • са семеном или воћем (камењем);
 • резнице;
 • обрастло;
 • инокулација (пупање).

Може постојати самобицх сорте чешњева шљива која неће бити произведена у наредној жетви.

Посебности репродукције камењем

Најчешће и популарне методе за узгој шљиве су узгој јаме - плодова.То је због тога што је плодна шљива која се узгаја на овај начин продуктивнија.И ова опција је економичнија.Упркос раном изгледу воћа, оне ће бити много укусније и слађе.

Запамтите и недостаткерепродукција камења од вишње.Потребно је много времена да се сачекају први плодови са дрвета, јер је потребно доста времена.Након што шљива расте, може се потпуно променити у поређењу са родитељским стаблом.

Да би се репродуковали плодови шљиве трешње, потребно је да изаберете најзрелију и највећу и да добијете кост од ње.У касну јесен може се сигурно поставити на припремљене кревете или у кутије.31.У рано прољеће можете видјети да ће биљка почети расти, али пресађивање на стално мјесто раста могуће је тек након годину дана, јер период адаптације мора проћи.

Потребно је покупити ту парцелу на којој ће бити добро осветљење, одсуство пропуха и лабаве земље.У земљишту прије садње потребно је направити рупицу малих величина.Затоклијање с овим начином слијетања је ниско, треба одмах смјестити у рупу велики број костију.За глодавце није дошло до таквог налаза, пожељно је проширити отров око јаме.Након тога се може надати да ће се пролеће појавити изданак будуће шљиве трешње, чији ће развој трајати годину дана.

Постоје одређене сорте шљиве вишње, које се не могу размножавати костима.Ово укључује поглед на Хуцка.

Метода пресађивања

Ручица је елемент са којим можете узгајати шљиву.Неопходно је унапријед припремити њихову припрему: дужина не би требала бити већа од 40 цм.

Чим се резање прекине, треба га одмах ставити у воду.Ако су изданци зелени, треба их повезати и обавезно ставити у воду један дан.Након једног дана можете почети слетање у претходно припремљену земљу.Најбоља опција за ово је стакленик.

У процесу узгоја резања веома је важно да се брине о њему.Обавезно је залијевати најмање 3 пута тједно.После месец дана можете оплодити.Након што се шљива укоријени, пређите на процес стврдњавања.

Размножавање резницама може се сматрати једним од најједноставнијих и најефикаснијих процеса.Сви знакови одређене сорте након узгоја већ зрелог стабла биће у потпуности сачувани, што се не може постићи када се гаји воћем или камењем.

Посебности репродукције пупољком

Пупљење је акција током које се инокулира трешњева шљива.Најефикаснији процес ће бити почетком априла или крајем марта.То је због чињенице да у том периоду постоји активан процес кретања сока.Међу уобичајеним начинима на које се јавља пупање вишње, може се разликовати:

 • у цепању;
 • за коре;
 • у стражњици;
 • ​​
 • копулација се побољшала;
 • Т-обликатхе цут.

Међу свим овим методама, најједноставнији и најчешће коришћени метод је графт преко кортекса. Да би га правилно користили за узгој шљиве трешње, потребно је слиједити упуте корак по корак.

 1. Неопходно је наћи здраву грану на још младом дрвету и пажљиво је исећи. Све гране које ће се удаљити од дебла, потребно је резати.
 2. На графту, који треба да се припреми већ у јесен, треба направити коси рез под углом од 30 °. Важно је да његова дужина не прелази 3-4 цм.
 3. Да би се вакцинација добро укоријенила у будућности, потребно је направити малу поделу у резу.
 4. На залихи са стране, потребно је раздвојити резањем горњи слој коре.
 5. После тога, трансплантати би требало да буду међусобно повезани тако да се захвате раздвајањем, а слојеви биљака потпуно се поклапају.
 6. Сви резови који остају мораће бити покривени посебним вртним раствором и намазани полиетиленом.

Закључак

На пресађивање чешњака шљива није увек успешно. У таквим случајевима потребно је извршити неколико вакцинација на једном стаблу одједном. Ово ће повећати све шансе за успешан процес оплемењивања.