Методе формирања парадајза Томато

Узгој и неговање грмља парадајза, иу стакленику иу отвореном пољу, није лак и дуготрајан задатак.За разлику од отвореног тла, радна површина стакленика је много мања, тако да се локација треба користити експедитивно и са одређеном економичношћу.Будући да поред парадајза

, правилно обликовани парадајз ужива у високим приносима.Разноврсно чудо Земље

Желим да једем патлиџане, краставце и ротквице.

Како је могуће организовати формирање парадајза не само у стакленику, већ иу отвореном пољу, одакле почети и како искористити земљишну парцелу?

Главна правила за формирање рајчица у стакленику

Развоју грмова рајчице треба посветити много пажње током његовог сазревања.Високе сорте парадајза које расту у стакленику, формиране су у једном стаблу, а средње-високе у две.Како повећати плодоносни парадајз у стакленику, која правила треба слиједити када радите овај посао?

  1. Разредити слаб раствор калијум перманганата у било којој посуди.
  2. Носите рукавице (гумене), и пре него што почнете са третманом грмља, навлажите руке у малтерусастав. Ова акција ће заштитити парадајз од разних инфекција.
  3. Степонси се уклањају ујутро тако да се ране могу осушити прије заласка сунца.
  4. Дужина изданака је најмање 6 центиметара дужине. Писинки уштипнути, а не прекинути. Није потребно вршити уклањање на самом стаблу, потребно је оставити колону дужине два центиметра.
  5. Ако су уклоњени пасторци достигли дужину од више од осам центиметара, биљка у стакленику ће бити изложена стресу.
  6. Прекомерни бочни изданци успоравају раст и развој грма, па се штапићи морају правовремено правити.

Уклањање пасторка

Важно: након наводњавања или храњења парадајза у стакленику, уклањање избоја се не може обавити! Вриједи чекати барем један дан да се земља осуши, а будући поврће је успело да апсорбује све корисне елементе и витамине врхунског одијевања.

Развој и формирање парадајза у стакленику

\ т

Формирање грмља парадајза у стакленику је кључ за висок принос. Ако се рад обавља по свим правилима, онда из једног грма можете прикупити и до десет килограма парадајза. Захваљујући погодним условима у стакленику, биљка брзо добија пасторке, стабљика се извлачи, а принос се значајно смањује.

Стога, стицање високих сорти да би се произвело формирање парадајза - мора!

Да бисте уживали у раним парадајзима, треба да стегнете тачку раста изнад петог листа. После тога, одсеците пасторке, биљка требаостају једноцевни, онда ће се жетва десити две недеље пре рока.

Супер-детерминантни парадајзи на една стапка во стакленица

Да би се убрао добар усев парадајза у стакленику, препоручује се да се засаде високе сорте, могу произвести неколико стабљика и значајно сачувати простор. Свака стабљика је испуњена са најмање осам кикса. Најважнија ствар: не заборавите да стегнете тачку раста тако да бочни изданци не расту.

Паша парадајза у стакленику треба да буде редовно, најмање свака два дана, дужина пасторка спремних за уклањање најмање четири центиметра.

Високи парадајз треба ноге за подршку. Морају се везати, пазећи не само на стабљике, већ и на четке. Плодови ће почети да се сипају, како би се спречило њихово ломљење, лагано извршавање везивања.

Уклањање доњег лишћа убрзава зрење плода

Да се ​​не би бавило формирањем парадајза у стакленику, потребно је засадити сорте са ниским растом. Међутим, они ће бити профитабилни само на огромним сајтовима!

Време формирања парадајза, у отвореном тлу

Развој грмља парадајза почиње почетком јуна. У младом добу биљка добија бочне избојке које је потребно уклонити, иначе ће грмље распршити све корисне елементе на бескорисне стабљике.

Након што прође двије седмице након садње рајчице, треба обавити говедину, а затим се поступак проводи сваких 9-12 дана. Доста парадајзаћудљив за композитне материје земље и сунчевих зрака.Зато, садите грмље парадајза, треба да избегавате влажне и сиве области.

Први посинак се одржава 2 седмице након садње у земљи

За садњу парадајза на отвореном тлу потребно је у посљедњим данима маја, када је опасност од мраза потпуно искључена.Када садите, уклоните доњи лист, а затим коренски систем биљке ће се брзо ојачати и укоријенити.

Успјешно и правовремено формирање грма омогућит ће сваком вртлару висок принос, ослободити биљку од бескорисне зелене масе и усмјерити све своје снаге само на обилно плодоношење.

Формирање парадајза у отвореном тлу

Ако не контролишете раст рајчица, онда на локацији може расти права, зелена џунгла, која ће значајно смањити принос воћа.

Високи грмови требају имати од једног до три стабла, а кратки не морају бити стављени.

Кратко растући (детерминантни) парадајз није потребан за садњу

Када постоји само једно стабло на високом грму парадајза, оно ће бити обдарено са шест, осам цветних ресица.При формирању грмља на отвореном тлу, потребно је уклонити доњи лист.Када је растојање између плоча и тла 25 центиметара, уклањање се може зауставити.Ова процедура ће спасити биљку од разних болести и инфекција, чиме се доприноси доброј циркулацији ваздуха.Након формирања седам, осам четкицатреба згњечити врх, чиме се ограничава раст грма. Након штипања, два листа треба да остану изнад четкице, а онда се плодови могу лако хранити корисним супстанцама.

Формирање високог парадајза на три стабљике

Правилно формирање три врсте грмова

Да би се постигао висок принос парадајза, потребно је одредити врсту грма. Све велебиље су подељене у три класе:

Одредјивацка сорта се одликује ниским положајем првог цвасти.

Након стварања пет четкица, раст грма престаје, али главни пуцањ може наставити да формира цватове. Стога се препоручује да се на бочним изданцима формира тачка раста, што ће значајно побољшати принос парадајза. Исто тако, прва пасинкование изведена у комбинацији са парадајзом за подвезицу до потпорња, уклањају све ометајуће пасторке пре цветања прве четке. Ова врста поврћа засађена је не само у јужним крајевима, већ иу источној.

Неодређена сорта разликује се од осталих врста потпуним неограниченим растом централног стабла, ствара се само један изданак.

Да би се постигао висок принос, бочни избојци се отргну, а прва четкица остаје висока, отприлике изнад петнаестог листа. Након појаве посинка, сачувајте једну четку за цвијеће на њој, а затим је стисните, остављајући два листа. Уклоните посинке сваких седам дана.

Супердетерминатна сорта се разликује по слабом расту, али брзом сазријевању.

Правила за формирање парадајза различитих врста

Прве цватове настају након 5-8 листова.Формирање ових врста се врши на више начина: на једном стаблу, где се сви бочни изданци одлажу месец дана пре прикупљања коначне жетве;у два стабла;у три стабљике.Неопходно је проћи стабљике и пригњечити лишће у топло вријеме тако да рана може брзо пасти и не бити изложена заразним болестима.

Богата, зелена вегетација рајчица није висок принос.Потребно је обликовати, уштипнути и везати поврће, тек тада можете постићи високе приносе.Правилна брига о биљци у будућности ће цијенити обиље укусних парадајза, тако да ће вријеме проведено на њиховој њези бити потпуно оправдано.