Методе чупања гусака Гуске

Гуске су птице које су драгоцене због квалитета меса, масти и перја, тако да се процес пљуцкања гуске мора обављати без журбе и са свом пажњом.Иначе ће труп и перје имати неприкладан изглед због оштећења на кожи и поквареног перја.

Опљачкано трупло гуске

Избор начина како да се извуче гуска зависи од величине вашег газдинства, ако је ручно рукујете, боље је да не користите машину. Када имате велику популацију птица, не можете без посебне направе.

Ручна машина

Постоји много врста кућних уређаја који се могу користити са чипом.Величина машине коју купујете зависи од дужине тела птицаЊихова конструкција се састоји од:

  1. бубња;
  2. прсти;
  3. ротирајуће дно.

Процес уклањања перја у посебном уређају код куће је да спуштате труп заклане птице у већ оперативни и загрејани бубањ машине, ау процесу ротације и трења уклања перје прстима прстима.

Трудът не съдържа тал такој по клане.Боље је да је прво пустимо да лежи на пар сати, а затим да је ставимо у воду на собној температури десет минута, и ставимо је на врелу воду на пар минута.

Овај труп се спушта у бубањ, ау процесу чупања вода се слијева одозго.Након искључивања уређаја, висопственим рукама треба да откопају гуску, уклањајући подручја која машина није обрађивала.

Прекидач за гуске

Употреба уређаја омогућава вам да то урадите брзо, смањујући време проведено на обради једног трупа.

Такав уређај можете направити властитим рукама код куће, или га можете купити у трговини.

Да бисте га сакупили својим рукама, требали бисте:

  • купити прсте у специјализованим продавницама.
  • Пронађите одговарајући цилиндар.
  • неко користи бубањ машине за прање као бубањ.
  • Израђујемо око сто двадесет конектора испод прста, на удаљености од три центиметра један од другог.
  • Причврстите чврсто дно и уметните прсте у рупе.
  • Направите кров тако да црево може да се стави унутра да распрши труп током обраде.

Овај уређај брзо уклања перје и није га тешко примијенити.

Учините то сами

Ако сте заинтересовани за чување перја, користите методу сувог чупања. Изводи се непосредно након клања птице, док је гуска труп још топао.Потребно је време и напор од вас.

Подешавање гуске се ручно примењује ако желите да сачувате перјеоштети труп и перје.

Након штипања, лагани распад мора бити запаљен, а црни цват уклоњен с коже ножем.Након завршетка овог посла, исперитетруп и суво.Сакупите перје тако да се не расипају.Или их прво ставите у контејнер.

Један од начина да се куштете код гусака је да користите метод који користи завој и гвожђе.Намочите завој водом, нанесите га на труп и глачајте, а затим извадите перје.То ће убрзати процес и смањити количину оштећења на кожи.

Такође помаже да се брзо извуче птица умотавањем у филм и потапањем у кипућу воду, а тек онда чупање птице.

Поред чупања трупа, користи се и метода уклањања перја од живих птица.Овај процес се одвија током сезоне перја, када се завршава период производње јаја.Полако извадите птицу и уклоните само стара пера.Немојте правити буку и чупати у исто време тако да птица не преживи стрес.Сезонско пљување пада у љето и јесен.

Са стицањем искуства, чупање гуске ће потрајати доста времена

Такође је боље уклонити перје код куће у кући са пумпним уређајем.Црево пумпе се убацује у врат тако да се налази између кичме и коже, ваздух се пушта све док перје не почне да расте.Врат на врату није изашао из трупа.Птица је положена на леђа, покривена слојем влажног завоја и парјена са гвожђем десет секунди.Онда плуцк.Помаже да се чупање гусака учини лаким код куће и омогућава вам да то брзо урадите.тако и са целом птицом.

Процес чишћења трупа код куће нијенапоран.Разлике у преради живине без додатних уређаја и њиховом употребом разликују се само у количини утрошеног времена.

Избор начина за сакупљање перја од живих птица треба бити посебно опрезан. Ако уплашите птицу или је повредите, то ће утицати на њену будућу репродукцију и здравље. Не само да можете проузроковати бол живој птици, већ ће бити осјетљивији на болести након преживљавања тешког стреса. А ако не умре, квалитет меса ће се значајно погоршати.

Ако сте у овом тренутку направили надзор, обратите посебну пажњу на стање птице.

У случају губитка апетита и слабости. Одмах контактирајте свог ветеринара.

Изаберите погоднији метод обраде птица, можете само на основу броја птица и који од предложених метода вам највише одговара.