Мерино овце Овце

Мерино овце је познатоситна вуна оваца.Квалитет његове вуне има одличне карактеристике.Коренине овчјих пасмина Мерино потичу из Шпаније.Станиште мерино је бескрајно пустињско пространство.

Мерино је позната врста оваца.

Основна сврха расе мерино је да од њих добије вуну највишег квалитета.Ова пасмина оваца нема добру тежину, па није погодна за узгој меса.Мерино узгајане у Немачкој или Америци имају боље перформансе у поређењу са шпанским.Њихови показатељи меса су побољшани и сада нису лошији по квалитету од месних пасмина.Они се разликују од рођака по величини.

Зашто је овчја вуна мерино толико вриједна?

Вунена животињска длака је најделикатнија и најквалитетнија сировина .У поређењу са људском косом, овчја вуна је неколико пута тањи.Зато се мерино назива ситно флеецед оваца.

Најделикатнија и најтања вуна расте код гребена животиње.Меко је, топло, удобно и разликује се од осталих по својој белини.Ова врста вуне је посебно цењена у Новом Зеланду и Аустралији.Карактеристике влакана мерино вуне су следеће:

  • када се додирне, осећа се топлота;
  • она је пријатнаи меке на додир;
  • вуна је хигроскопна.

Овчја вуна Мерино је мека и топла

Са једним килограмом мерино вуне, добија се три пута више тканине него од овчје пасмине меса.У таквој одећи човек неће дуго оставити осећај угоде и неће мирисати на зној.

Посебне карактеристике мерина

  • Непрецизност у бризи и исхрани;
  • добра адаптација на било које климатске услове;
  • капацитет плодности;
  • квалитетна вуна од оваца, која даје тканинама одличну измену ваздуха и топлоте.

Мерино овце је пасмина која производи најквалитетније руно.Изузетно је топла, мекана са одличним хигроскопским својствима.Читаво тело ових животиња прекривено је дебелом вуненом капом.Понекад је чак и тешко видети њено лице, рогове и очи.И са годинама, њихова вуна постаје само дужа.

Совјетски мерино

Совјетски мерино је чест тип оваца

Совјетски мерино је чест тип оваца.Совјетски мерино се налази свуда.Они су испуњени на Северном Кавказу, Ставрополу, Алтају и пост-совјетским земљама.Захваљујући раду узгајивача, ове животиње су за себе стекле многе позитивне особине.Постали су већи у поређењу са својим ближњима.Тежине су теже, а вуна је постала дужа и тања.

Съгласно описание, совместно мерино се разликује от други родителиповерфул пхисикуе. Њихово тело се развија пропорционално. Рогови совјетског мерина су релативно мали, али су оштри и закривљени у страну. На врату овце је видљиво карактеристично преклапање пасмине. Просечна тежина мерино овце је око сто двадесет пет килограма, док су женке око стотину килограма. Ово је најбољи показатељ тежине међу свим пасмама оваца мерино.

Вуна из совјетских пасмина мерино оваца бијеле боје, дуљине око осам до девет центиметара. Од финости се испоставља висок квалитет. Тежина финоће коју дају овце мерино је око дванаест килограма. Међу њима су били и свјетски прваци - неке овце су дале до двадесет осам килограма вуне нето тежине. У женки шкаре око шест до седам килограма вуне.

Флееце в белоките совместники мерино овци

Мерино овце су изузетно плодне. Плодност ових животиња помаже у даљем развоју ове гране пољопривреде, а фармери који су одлучили да узгајају совјетску расу не жале. Њихов посао је увек успешан због доброг квалитета и непретенциозности таквих животиња. Узгој мерина увијек подразумијева високе приходе, ниске трошкове и брз развој пословања. Због тога је овчарско пословање тако вриједно и профитабилно.