Маститис код крава: кућни третман Краве

Третман маститиса код крава је прилично уобичајено занимање међу пољопривредницима након тељења. Болест је озбиљна, али је и даље можете третирати помоћу популарних метода код куће.

Модерне краве често пате од маститиса

Одређени облици болести могу изазвати губитак жељеног млека, опште здравствено стање ће бити ослабљено и ослабљено. Понекад маститис, који није почео да се лечи код куће, лако може изазвати смрт животиње.

Из тог разлога, сваки искусни одгајивач зна шеме и методе за лечење маститиса. Тачна превенција манифестоване болести је такође релевантна, јер је губитак млека опасна појава за краву након тељења.

\ т

Постоји неколико типова маститиса код крава, који морају бити добро третирани одабиром тренутних метода:

 • хеморагично;
 • катарално;
 • серозна;
 • субклинички;
 • Скривен.

Ако не користите антибиотике у лечењу, маститис може постати хроничан.

Без антибиотика могуће је изазвати хронични маститис у крави након тељења. Све се мора урадити брзо, чак и ако превенција болести није помогла да се она благовремено уклони. Маститис се може брзо излечити, чак и ако је хеморагичан, катарални,серозни, субклинички, скривени тип.

Све ове врсте маститиса јављају се одмах након тељења животиње.

Нијансе третмана

Након активног лечења, морају се урадити профилактичке процедуре да би се спречио поновни појаву маститиса.Лечење се врши не само уз помоћ уобичајених антибиотика, већ и уз помоћ народних лекова.

Ако се ослањамо на званичну статистику статистике, можемо закључити да скоро половина крава након патње телета пати од болног маститиса.Серозне, катаралне, субклиничке типове треба третирати са одговарајућом негом.

Када превенција није помогла животињи, прво треба брзо посјетити искусног ветеринара који ће, након истраживања и анализе, помоћи у успостављању дијагнозе и израдити детаљан режим лијечења користећи антибиотике или популарне методе.

Могуће је да се болест ефикасно лечи антибиотицима, али они улазе у млеко и утичу на стање телета.Због тога се препоручује лечење болести народних лекова.

Изглед телета изазива маститис код 50% крава

Превенција

Да би се спречила катарална, серозна или субклиничка болест, потребно јестална превенција:

 1. Само искусни и доказани стручњаци треба да раде са кућним љубимцима.
 2. Свака домаћа крава треба да се храни само висококвалитетним и по могућности природним производима.
 3. ​​
 4. Држите кревет стално и директнобарн цлеан.
 5. Биће исправно стално користити услуге доброг ветеринара.
 6. Обратите посебну пажњу на различите резове да бисте избегли субклинички маститис и његове друге облике.
 7. Неопходно је носити се са испуњеним вименом и њежним брадавицама - груб однос ће изазвати погоршање маститиса, и биће га теже излечити.
 8. Сценирање се претпоставља да је регуларно и са једнаким временским интервалом.
 9. Радите редовне масаже.
 10. Водити бригу о хигијени како би фарма остала стерилна.

Када се предузму превентивне мере, није неопходно лечити маститис.Лако је излечити болест народним средствима која су позната скоро свим искусним фармерима.

Масажа краве вимена треба стално да раде

Традиционална медицина

Третирати пажљиво и пажљиво како би се уклониле компликације.Да би се постигао прави ефекат, мора се савладати добро промишљен приступ третману. Само на тај начин можете добити прави резултат, који се изражава у здрављу краве и њеног потомства.

Разликујте такве основне методе ослобађања краве од болне и опасне болести:

 • Биљни лек. Посебан биљни комплекс, осмишљен до најситнијег детаља, има изузетно повољан ефекат на кућног љубимца. Ојачано је тело и здравље, повећава се ниво имунитета. У неким случајевима, маститис нестаје без трага.
 • Тинктуре, раствори, масти природне домаће производње.Многе биљке доступне свима, различите врсте воћа се разликују по љековитим својствима и карактеристикама. У активној борби против непријатног маститиса, треба обратити пажњу на здраве алге и мирисну невену.
 • Водене корисне и обилне компресије помоћи ће да се загријава или хлади упаљено виме краве.
 • Терапија обичном глином, која се купује у апотеци.
 • Стимулација тачака биолошке природе. Теле почиње да сише виму иначе.
 • Пажљиво увођење бјелањка у канал сиса учинковито помаже да се ријеши маститиса.

Такве једноставне технике помажу пољопривредницима да ослободе кућне љубимце од болне болести.

Календула - ефектен народни лек за маститис

Хируршко лечење

Код отежаног маститиса, виме се мора брзо ослободити разних бактерија. Да бисте то урадили, редовно декантирање се врши на свака 2 сата. Да би се повећале заштитне силе кућног љубимца, препоручује се испирање вимена са довољно хладном водом неколико пута дневно. Тако да изазивате хиперемију. Након декантирања, виме масирајте тако да нема ни најмањег отврдњавања у којем се развија упала.

Ветеринарима се саветује да у виме сипају специјални раствор на бази калијум перманганата, стрептоцида, етакридин лактата, ихтиола. Ове лекове не можете унети под високим притиском и запремином већом од 250 мл, јер можете лако изазвати активну дистрибуцију опасног за имуни микроби.

Наводњавање треба да се врши неколико пута дневно катетером који је повезан са пуним шприцом са гуменом цевчицом са малим левком.

Након што се направи инфузија припремљеног раствора, виме треба масирати. Масажа захтева да се течност равномерно распрши кроз упаљена ткива оштећеног органа. Лек треба да буде у вимену неколико сати, а затим се декантира једном на сат.