Манхуријска препелица Куаил

Манђурске препелице су обдарене многим позитивним својствима везаним за описивање карактеристика меса и производње јаја женки, али по својим карактеристичним карактеристикама не припадају ниједном посебном правцу узгоја, због тога што не прелазе квалитет меса или јаја друге врсте птица.

Златне манчују препелице

Карактеристичне врсте

Опис изгледа препелице:

 • различите боје перја од смеђе до жуте;
 • светли тонови кљуна и стопала;
 • тамније очи;
 • мужјаци су обдарени светлијом бојом;
 • Боја перја на глави је тамнија него преко целог тела.

Пасмина златне препелице има своје негативне и позитивне особине:

  Тежина пасмине варира од сто педесет грама до четири стотине.
 1. јаја златне препелице прелазе неке друге расе по тежини.
 2. Представници пасмине имају дивну нијансу перја.
 3. Пасмина је непретенциозна у исхрани и отпорна је на болести.
 4. Максимална златна женка дува до двеста осамдесет јаја годишње.
 5. Маса трупа достиже три стотине грама.

Манчурска препелица може имати смеђе нијансе перја

Брига о раси

Пасмина златне препелице садржана је у кавезима.Препоручује се да представници пасмине дају одвојене кавезе за сваког појединца који су одбојни по величинипрепелицаДржите предњи зид отворен, бочни и задњи поклопац затворени. Препелица је срамежљива птица, тако да ће затворени приватни простор додати представнику пасмине више самопоуздања у њихову сигурност.

Златним препелицама је потребно седамнаест сати дневно. Контролишите ниво осветљености, прекомерна светлост изазива агресију у раси.

Подесите светло и укључите га истовремено. У топлој сезони довољно природног свјетла, а зими укључивање додатног свјетла.

Температура у кавезима мора бити најмање шеснаест степени, иначе ће ваше женке престати са полагањем јаја.

Манцхуриан куицкс лове хеат

Потребно је регулисати ниво влаге у просторији тако да не буде нижа од шездесет посто и не виша од седамдесет. Правовремено провјетравајте просторију и одржавајте је чистом. Покушајте да избегнете скице колико год је то могуће.

Учините каду са песком и пепелом за златне препелице једном у седам дана, представници пасмине чисте ту перје.

Исхрана се не разликује од исхране других птица: житарица. Осим тога, препелице требају зелену траву. У храну додајте свеже исецкано поврће и ставите песак и шљунак у хранилице како бисте побољшали пробаву препелице.

Златна храна три или четири пута дневно, доручак је трећи оброк житарица потребан по дану, други оброк укључује биље и уситњеноповрће, трећи пријем сличан је другом, а вечера се састоји од остатка житарица.

Чески женсин по мужчина се вземи за взглад

Животни протеини се користат за адитиви.Побрините се да птице редовно пију чисту и свјежу воду.

Највише репродуктивно доба препелице је од два до осам месеци.Репродукција је ефективна само ако су представници пасмине узети из различитих легала, иначе ће дати слабије потомство.

За оплодњу четири женке довољан је један мужјак. Дванаест дана након полагања јаја, они се уклањају у инкубатор, одржавајући температуру од око тридесет осам степени, окрећући се свака четири сата.