Мандарина патка - каква птица? Дуцкс

Мандаринска патка је мала шумска патка, са максималном тежином од нешто више од пола килограма, невероватне лепоте. Зове се и кинеска патка. Од важних људи из Кине, мандарина, који су носили јарко наранџасте костиме, мандарина патка је добила име. Егзотично воће нема ништа са овим именом.

Мандаринска патка има свијетле боје и тежи не више од 0,5 кг

Забрањено је ловити шармантне ријетке водене птице. Уврштена је у руску Црвену књигу, коју чувају браниоци дивљих животиња. Мандарин жели да се диви. Панел или тобоган, у којем је грациозна патка заробљена у свој својој слави, украшаваће унутрашњост и наглашава укус домаћина.

Нажалост, зими се мијења боја мандарине. Мужјаци постају неупадљиви, скупљају се у јатима, воле се сакрити у шикари. Често ловци бркају патке с другим врстама и погрешно пуцају.

Ракунски пси, веверице, рушевине куне. Змије и птице грабљивице су такође непријатељи мандарина.На смањење броја јединствених минијатурних патака утиче погоршање еколошке позадине.Путеви се полажу дуж река и шума се сијеку.

Становништво комерцијалне вредностинема.На планети живи око 25.000 пари мандарина.

Мандаринки е угрозени

Хабитати

Птица е живо в Источна Азија.У Русији, станишта су плодна подручја Далеког истока, подручја Хабаровск, Амурске регије и острва Сахалин.

Још увијек нема времена да потпуно отопи снијег, а потоци мандарине већ журе на љетна станишта.Крајем септембра, након значајног хлађења, патка напушта северно подручје и одлази на зиму у топлим регионима Јапана и Кине.Она бира долине шума у ​​близини планинских река, тајга густа и ветровница.

Под станом користи шупљину на дрвету.Висина изнад тла може досећи 15 метара.Ово је једина врста патака која се насељава на гранама.

У земљама у којима мандарина не живи у дивљини, она се узгаја за украсне декорације резервоара у вртовима и парковима.Напуштајући градски зоолошки врт, птице могу створити нове популације.Према подацима из досијеа у центру за звоњење, занимљиве чињенице постале су познате.Дрејк, прстенован у Москви и нестао 3 године касније, откривен је 800 км у Днепропетровску.У Немачкој је у Карелији упуцана женка која је летела из Нуремберг зоолошког врта.Она је савладала више од 2 хиљаде км.

Лијепе патке у различито вријеме служиле су као муза за креативне људе.На гравурама и сликама, цртежи везова и апликакса приказују мандаринску патку.Слике су јој посвећене.

За кућу је веома тешко купити украсну кинеску патку.Пет схопсријетко нуде такву копију по високој цијени.

Мандаринке заузимају посебно место у народној уметности

Светла боја перја

Посебно лепи изглед мушкараца у периоду играња парења.Екстатични узвици изазивају светло перје драке.Глава мушког изгледа је велика због дугих обојених пера на њему и на врату, формирајући џентлменски сет бркова и избоченог чела.Бакар-црвена, бриљантно плаво-зелена, јарко црвена, наранџаста, бела пера обликују шарени живописан узорак.

Када птица савије крила, са сваке стране стрше широка крила крајњег перја.Ноге су обучене у наранџасте "чарапе", кљун има јарко црвену боју.Комбинација богатих боја у перју ствара невероватну слику.

Самочка је грациозна, изгледа много скромније од драке, јер би требало да буде невидљива када се пилићи излегу.По тежини патка је мања од мушке.Његова једноставна боја ствара предности, омогућава вам да се сакријете од предатора.Посебна драж дају прекрасне, прелијепе зелене перје на крилима женке међу сиво-смеђим перјем.

Мушка мандарина добија сјајно перје током сезоне парења

Репродукција

Описујући кругове на површини воде око патке, мужјак покушава да јој угађа.Он изравнава сва пера, дајући тежину његовој слици, набијајући прамен на глави.На обали, драк флертује са женском особом, користећи њена пера пажљиво.

Мршави мушкарци у борби за патку задовољни су озбиљним биткама.Након освајањаправо на парење, драке више не напушта женку.

Најживописнија патка на земљи узгаја пилиће у високој шупљини стабла које расте у близини шумског језера или велике ријеке са обрастаним обалама, каналима и оточићима.

Пилићи птица мочварица би требало да уроне у воду, једва да се појаве.Потомство, излежено патком четири недеље, несебично јури, послушно извршавајући мајчину команду.Очајнички бијег из гнијезда завршава се слијетањем на слабе мембране шапа и још увијек слабим крилима.Готово безтежни падобранци, прекривени пернатом перјем - пачићи почињу да се упознају са спољним светом.

Женска мандарина има неупадљиво перје

Заједно са мајком, пилићи хрле у резервоар који се налази у близини.Уз обалу увек има хране.Лептири, мушице, мали ракови и црви су веома укусни за прождрљиве паче.Они се не умарају кљуцањем корена, изданцима биљака и другом храном.Осјећајући опасност, дјеца журе да се скрију у подземље или се сакрију испод воде.После месец и по дана, млади раст расте на крилу.60Чување мандарина је укључено заједно.Они су заокупљени свим љетњим мјесецима: активно отјерају предаторе од потомака, добивају храну, хране дјецу.

Птици не селектируваат истата гнездества двапут.Лоши временски услови почетком јуна могу имати негативан утицај на репродукцију.Мандарински пилићи оштрохладно

Патка може да формира гнездо на тлу међу непроходним шикарама само као крајње средство, ако не пронађе одговарајуће место на дрвету.

Женке мандарине невољно гнијезде на тлу

Понашање кинеских патака

Свијетли изглед није једина особина птице. Она прави мелодичне звукове. Шлагање других пасмина контраста са звиждаљком или тихо шкрипањем мандарина. Обично не превише "причљиве" птице током сезоне парења не престају да комуницирају.

Обалне стијене или стабла су омиљена мјеста за насељене патке. Потопљени трупци, гране које висе над резервоаром, обрастао обали, добро склониште за мандарину у случају опасности.

Птица полети скоро вертикално. Лако и брзо извршава маневре. Слободно се креће из гране у грану.

Патка плива, сједи високо на води, подижући реп. Она не воли да рони, иде под воду ако је апсолутно неопходно, ако је оштећена или се осећа опасном.

Занимљив и лијеп опис патке даје се у пјесми непознатог аутора:

Мандарина патка - Мало чудо Бригхт пицтуре На страници језерца. Једри тихо Огледало је глатко Као кицош, Као у паради. Маплес над водом У хаљини од лисице Погледајте изненађено И испусти лишће.

Кинеска патка може да се подигне вертикално од места на коме стоји

Маритал Фиделити

Кинеске патке, које су изабрале пар, никада се не раздвајају, увек се држе заједно. Они суодвојите се од земље или водене површине и паралите у небо истовремено.

Женка са дракеом симболизује срећну породицу, једна је од слика Фенг Схуија. Сматра се да у циљу привлачења вјерног пратиоца у судбину, потребно је да имате пар мандаринских патака у стану.

Опис чињеница, у којима се помиње највернији представник патке, садржан је у мноштву у кинеској књижевности. Птица је источњачка култура поштована као симбол породичног благостања, то јест - она ​​(у кинеском јан-јуану).

Вхат а Мандарин Феедс он

Биљке и мали представници животињског свијета могу послужити као храна за мандарине, а сјеме различитих биљака, жбуња, житарица, водених биљака се једе од птица. Жути - омиљена храна. Птице их скупљају на падинама брда или на води, седећи на гранама храста. У јесен можете видети јато патака које лети до поља засађених зимским усевима.

Храна животињског поријекла: инсекти, црви, мекушци, мале рибе, пужеви.

Кинеска патка тражи црве и инсекте на земљи

Карактеристике Мандаринске патке

У дивљини, мандарина патка живи у просјеку 10 година. Активно уништавају предаторски представници тог подручја. Кућни услови уз правилну негу могу проширити постојање изворне птице на 25 година.

Ова сјајна птица из Црвене књиге бит ће вриједна декорација парка града. Птица живи у миру са другим пернатим становницима акумулације - чињеница.

Сумирајући карактеристике кинеске патке или мандарине,напомените најзанимљивије:

  • живописну, светлу боју перја драке;
  • гнијезде у шупљини стабла на висини од 6 до 15 метара;
  • необичан глас;
  • управљивост лета;
  • лојалност изабраном пару.

Мандарин бира пар за живот

Ово је интересантно

Постоје чињенице које су занимљиве за читање знатижељних људи.

У току су селекциона истраживања за развој нових пасмина мандарина. Чињеница: Бијела форма добивена као резултат научног рада је позната ограниченом броју људи.

Код куће жена често не жели сједити на јајима мјесец дана, и мора се ставити под марљиву кокошку или умјетно развити.

Като пазара мандарин, исто име има акваријска риба и риба која живи во слатка вода во Кина.

Тужне чињенице потврђују смањење броја појединаца у природном домету. Нестанак мандаринске патке уочен је у Амурским ријекама и тајга шумама у Приморју.