Листови винове лозе блиједе: узроци

Добијање високог приноса је заслуга и вештина искусног вртлара.Међутим, постоје потешкоће са којима се суочавају сви љубитељи воћних култура.

Зашто листови грожђа увену?У нашем прегледу, детаљно ћемо испитати узроке и начине решавања проблема.

Постоји много разлога за сушење изданака.У почетку је неопходно елиминисати болест

Референтне информације

Узгој грожђа код куће се практикује неколико хиљада година.У зору цивилизација, човечанство је открило невероватне укусне особине скромног воћног воћа.Од тада, мирисне бобице нису напустиле прехрану људи, обогаћујући многе националне кухиње.

Али узгој биљке захтијева одређене увјете, тако да кршење захтјева доводи до проблема.

За добијање високог приноса и јаких биљака, препоручује се разбијање винограда у осунчаним ниско лежиштима.Култура преферира огромну количину ултраљубичастог зрачења, која јој је потребна за фотосинтезу.Заштита од мраза је главна главобоља вртлара, тако да на отвореним брдима не би требало садити термофилно вино.

Гроздје треба сунчано.заштићен од ветра места

Захтеви за земљиште за грожђе су такође високи.

Глине или пешчари нисуПогодан за узгој винове лозе.Искусни виноградари побољшавају квалитет земљишта и додају у јаму за садњу:

 • хранљиво земљиште;
 • минерални додаци;
 • органска ђубрива;
 • песак;
 • пепео.

Повећана аерација је један од захтева грожђа.Због тога ће редовно плијање и попуштање тла постати навика код одговорног вртлара.Постројења за малчирање штите корење од испаравања влаге, што неће дозволити да се жбуње исуши у врућим љетима.

Вилт или вертициллис је неочекивано увенуће здравог грмља без очигледног разлога

Узроци проблема

Неискусни виноградари се често суочавају са ситуацијом када је зеленамаса губи тургор.Зашто су листови грожђа осушени?Постоје многи фактори који изазивају неугодан симптом.Погледајмо сваки од њих.

Заливање

Недостатак или вишак влаге је главни разлог за промену грозда тургора, и младог и зрелог.Неискусни вртлари знају да морају пажљиво залијевати биљку.Али они не стварају увек услове за добро наводњавање.

Недостатак дренаже током садње задржава воду у корену, што узрокује пропадање и гљивичне болести.

​​

Млада винова лоза је убијена због недостатка влаге.Око грмља је такође увело

Недостатак влаге ће такође бити разлог зашто тургор нестаје из лишћа винове лозе.Након што су чули ужасне приче о опасностима прекомерног наводњавања, престрашени новаци смањују наводњавање на неколико жлица течности.Самеодноси се на изградњу лукавих структура за снабдијевање водом коријена. Грожђе - ово је уобичајена биљка, тако да се брига о њима не разликује од затвореног цвијета. Ако је земља сува, потребно је залијевање.

“Препоручује се периодично распршивање садница из финог распршивача. Вртлари узимају овај савјет тако да спреју лишће док вода не излази из њих. Висока влажност доприноси развоју гљивичних обољења. ”

Хладна вода је разлог зашто листови грожђа губе еластичност.

Стагнантна вода лети или зима је веома опасна

Течност за наводњавање се не узима директно из бунара, већ након загревања на сунцу. За то користе искусни вртлари или бачве. Залијевање се препоруча у вечерњим сатима када сунце не гори. Током овог периода, сва вода се загрева.

Правилно заливање грожђа у жлебове

Наводњавање грожђа се врши једном у 7-10 дана. Падавине су такође наводњавање.

За сваки грм постоје 3 канте за зрелу биљку и 2 за младице. За хладније регионе (Урал), где је количина падавина већа него у средњем појасу, наводњавање се смањује. Труљење коријена у влази ће бити штетно за виноград.

Гнојива

Паљење корена након ђубрења минералним ђубривима је разлог зашто листови грожђа блиједе. Озбиљни вртлари користе лекове високе концентрације, па су способни да убијају биљке својимбрига. У корист грмља не треба често ићи на оплодњу, како минералну, тако и органску.

Калиј опеклине на листовима - вишак калијума и хлора у ђубривима

Запамтите: препоруча се да све активности са хемикалијама обављате неколико сати након обилног наводњавања.

Хранљиве материје су потребне лијану за раст нових изданака и формирању плодова. Ако нема довољно ђубрива, онда се економски режим активира и сав вишак лишћа губи тургор. Али ово је привремена мера и ако биљка не добије додатну исхрану, онда ће ресетовати лишће и гроздове.

Снимци ће постати црвени и мали изданци - недостатак азота са вишком фосфора

Расвета

Недостатак ултраљубичастог зрачења негативно утиче на развој садница и одраслих грожђа. Када покупите место, баштован би требало да брине о сталном осветљењу лозе током целог дана. Шта оставља воћни сок да смањи тургор?

Промена интензитета светлости узрокује да зелена маса блиједи. Недостатак простора у домаћим просторима чини да вртлари узгајају друге биљке у близини грожђа, од којих су многе велике.

Недостатак светлости узрокује пропадање изданака који су у сенци

Понекад кућне зграде, чија сјена је деструктивна за воћну винову лозу, постају разлог за смањење тургора.

Листови необрађених садница након садржаја сумрака такође увену. Искусниузгајивач мора имати поступак очвршћавања пре садње.Суштина догађаја је постепена адаптација младих биљака на дејство ултраљубичастог зрачења.Да бисте то урадили, 2-3 недеље саднице кратко ставите на сунце.

Превенција

Лакше је спречити проблем него дуготрајно рашчистити његове посљедице.Да бисте избегли стагнацију течности у корену, током засађивања обавезно направите дебели слој одвода из:

 • крхотина;
 • 90) глина;
 • поломљена цигла.

Одводњавање јаме за садњу грожђа

Опуштено земљиште ће дати идеју да ли је потребно наводњавање.Често се испод коре земље крије мокро тло.Професионалци препоручују корење за малчирање да би се избегла тврда кора и претерано заливање.

Да би се спречило ширење течности по површини, направите малу депресију у подножју грмља.

Искусни виноградари воде дневник храњења, тако да не питају зашто су почели проблеми са развојем биљака.Све апликације су означене са количином и називом ђубрива.

Запамтите: никада не повећавајте препоручену концентрацију лекова.

Правилно заливање је принцип

Планирати све реорганизације на локацији, посебно у близини винограда.Млада стабла се повлаче према горе, чиме се лишће винове лозе жељене светлости.Пажљиво погледајте све предмете који бацају сенку на грмље.Поново засадите или смањите извор проблема.

Стањивање старе лишће помоћи ће биљкама да не троше ресурсе нутријената на стару зелену масу. 106 \ т

Професионалци саветују да се уклони на свакој грани:

 • 5-7 листова;
 • антене;
 • пасторке.

Сазнали смо зашто лишће хвата грожђе. Користећи наше препоруке, вртлари могу лако да идентификују кривца. Правилна нега и редовне процедуре помоћи ће да се узме велика жетва уз минималне трошкове.