Лијепи и живахни коњи Коњи

Сада лончасти коњи-лепотица нема довољно.Одијело од коња је одијело од одијела у заливу, које има свјетлију необичну боју.Реч "булан" са татарског језика преведена је на руски као "јелен".Могуће је да се то име зове, захваљујући њему.Дун коњи имају дивну боју.Они захтевају да се пажљиво и пажљиво посматрају, редовно брусу косу тела, гриву и реп.Уз правилну негу, коњ изгледа племенито, а коса је сјајна и сјајна.Проклето се уклапа у два тона, тамне и светле тонове.Костим од коњске козе изгледа невероватно лепо и елегантно.

Коњ је ријеткост

Коњ је невјеројатна животиња која задивљује људе својим прекрасним облицима, поносним и достојанственим артиклом и одличном издржљивошћу.Успешан узгој било које пасмине може бити само ако су животиње добро збринуте.

Мало историје

Коњи светло сиве боје су у сваком тренутку сматрани “племићима”. Реч „кожа“ се преводи са татарског језика - „лос“, „јелен“, а са енглеског „кожа јелена“. У турском језику, колац значи "потамнити, мутити", и боље карактеризира тамне полутке са свијетло жутом позадином главе, врата, рамена,леђа и сапи, на којима изгледа угљена прашина.Такви коњи изгледају спектакуларно, поготово када су „у јабукама“.

Нико неће тачно рећи мјесто и вријеме појављивања коња.Међутим, у древним документима уочено је да су у главном граду Партији Ниси сви коњи жути.На територији европских држава у периоду од 15-18 века били су веома популарни коњи различитих егзотичних боја: бујон, славуј и други.Постали су модерни за племените људе током периода барока.Касније, међу племством, коњи са тамним оделима постали су све популарнији, јер се сматрало да су јачи и јачи од лаких коња.

Дун коњ у јабукама изгледа веома импресивно

Сматрало се да је по коњском одијелу могуће утврдити да ли он има темперамент и темперамент.Рекли су о црним коњима да је њихов темперамент био храбар и љут, светло сиви су били мирни, а црвени су били нервозни и страствени.Оријентални народи су вјеровали знаковима везаним за темперамент коња и судбину њихових власника.Индијанци из древних времена претворили су ријеч "булани" у име било којег коња.Пагани су посветили коње са ретком и необичном бојом различитим боговима.

Наши преци придају велику важност боји коња.Они су веровали знацима, предрасудама и веровањима везаним за то.Чак и данас, коњска одијела дају људима много неријешених мистерија.

Која је боја коња, "ознака" и "апликака"

Хаљина

Назив одијела је препознатљива индивидуална особина сваког коња.Ово је насљедна особина.Онизражено у:

 • Боја косе на глави, врату, телу, ногама, четкама, гривама и репу.
 • Комбинации кожи и очки животних.

Коњи се строго разликују по боји - коњ у заливу нема бијелу гриву, а црвени коњ има црне ноге.Постоје "ученици" - различите нијансе свих боја.Формирање одела јавља се са развојем ждребета, који се мења са његовим сазријевањем.Ждријело се рађа с неодређеним, нејасно израженим одијелом, које се најчешће мијења након молтинга.У доби од шест мјесеци, ждребад добијају сталну косу, формирајући одређену боју.

Реп одијела наглашено се истиче на позадини других боја

Ознаке

"Ознаке" су урођене бијеле точке које красе главуи ноге коња.Они имају различите величине и облика.На глави може бити:

 • Звезда, која се догађа у облику дијаманата, српова, лишћа дрвећа итд.
 • Слабови, који су уски или широки и допиру до носа или хватају горњу усну, померају се удесно или улево.
 • “Ћелавост” или “фењер” је врста широког жлијеба који захвата једну или двије очи.

Ознаке које красе ноге коња такође имају различите облике и висине.

​​

Дун одело признаје присуство марака

Постоји велики број различитих приступа

 • Сребрни бунар.Често се мале ждребице одијела увлаче за још једно одијело, јер нису рођене од рођења.нијанса сребрне боје.
 • Голден-дун. Уздуж гребена таквог коња појављује се тамна пруга, а доњи дио ногу има Зеброидне инклузије. Кутија је обојена у богату жуту боју са златним сјајем. Злато згодни мушкарци су увијек били цијењени од стране Арапа, такав коњ је вриједио много златника. Било је легенди о њима, писане су фикције и легенде. Власник дун коња сматра се богатим и значајним, јер се такав коњ не користи у радне сврхе или на коњским утркама.
 • Мрачни кркавац. Такав коњ је обојен тамним песком или смеђе-жутим бојама и има црну плетеницу на гребену.
 • Лак краставац. Тело је обојено у светлој боји: од креме до песка. Глава је обично мало тамнија, тамне ноге са додиром плаве косе, црне косе у грива и репа.
 • Јагњећа кожа у јабукама има црне тачке које формирају лепе шаре на телу. Тело је обојено у тамно браон до црну, црну гребен. Разбацане по телу тамне мрље.

Разликовање карактеристика дун коња

 • Има златно пешчано или сребрнасто пешчано тело, грива, реп и ноге су обојене у црно. Рјеђе су ноге само пола црне.
 • Изузетно лепе очи дун коња су тамно браон или ћилибар.
 • Длака блиста као атлас.