Лемон Стицки Леавес Лимун

Лимун је корисна биљка чији се плодови користе за побољшање имунитета. Да бисте узгајали ово дрво, морате се добро бринути о њему и познавати болести које су за њега опасне. Понекад постоји лепљиви премаз на листовима лимуна. Неопходно је сазнати зашто је настала таква новотворина. Онда можете помоћи биљци.

Лепљиви листови лимуна знак су болести

Појава лепљивих листова

Сваки баштован, видећи лепљиви плак на листовима лимуна, почиње да брине и тражи решење проблема. Многи људи мисле да су се на лимуну појавили неки паразити или болести. Али они нису увек узрок.Лепљива патина се може појавити због велике количине воде: вишак течности се понекад манифестује као.

Ако узмете лимун који расте у свом природном окружењу, онда привлачи мраве до себе са лепљивим цватом, и допуштају вам да се борите против штеточина. Ако су листови прекривени цветањем, то није увијек лоше.

Паразитни штит је обично одговоран за појаву лепљивих листова

Појава скале

Најчешћи узрок лепљивих листова у затвореном лимуну је коса. Ово је најопаснији и непредвидиви паразит. Проналажење голим оком готово је немогуће.

Симптоми оштећења лезије:

  • раид се појављује на лимуну;
  • могу се појавити честице;
  • биљка се суши.

Ако се тај паразит не нађе у времену, биљка ће умрети.Да бисте се носили са штеточинама, можете купити лекове за прскање "Фитоверм" или "Актара".Листови ће апсорбовати лек и постати отровни, а рибица која се храни лишћем сисаће биљку, која ће је отровати.Да бисте се трајно ослободили паразита, морате провести 3-5 спреја.Интервал између третмана треба да буде 14 дана.

После овог третмана, воће са овог дрвета не може се јести, јер они такође апсорбују отров.Након уништавања схитовки, потребно је уклонити горњи слој земље и сипати нови.

Лек "Актара" помаже од штеточина

Могу се користити и друге методе, након чега ће плод бити употребљив.Рецепт за раствор: узмите литру воде и улијте у њу 50 грама дувана, помешајте, оставите да одстоји 48 сати.Припремљени раствор лимуна попрскајте 4 пута дневно.

Апхидс као узрок лепљивих листова

Узрок лепљивих листова на лимуну може бити светлозелени штетник лисних уши.Не утиче само на лишће, већ и на све биљке.Паразит сише све сокове које има дрво, што узрокује да брзо умре.Ако се такви инсекти појаве, онда их није тешко детектовати: лишће овог инсекта почиње да се увија, скупља, на њима се појављују мрље.

Да би се решили лисних уши код куће, потребно је свакодневно третирати биљку раствором за недељу данасапун за прање веша.

Добар лијек за паразите је вода од чешњака која се лако може припремити.Да бисте то урадили, исеците један чешањ чешњака и прелијте га кипућом водом.раствор се инфундира 2 дана.Овај алат мора бити обрађен дрвом сваких пет дана.