Купујем козју козу

Можете одабрати жељеног појединца одабиром критерија за одабир за себе: пасмина коза, структура козјег тијела и правац узгоја.Узгајате млијечне пасмине коза, или сте заинтересирани за месо.

Нубијску пасмину карактерише висока продуктивност

Млечне пасмине дају велики принос млека након трећег телења, дакле, не желећи да троше време, купују одраслу козу. Да би схватили колико је стара, можете погледати чељуст појединца, која би требала укључивати тридесет два велика, цијела зуба.

Одабир млијека коза

Колико кошта животиња овиси о томе које врсте вас занима:

  • Алпине,
  • Нубијски,
  • 20) Тогунбург.

Ови представници млечних коза имају највећи принос млека.Наведене пасмине коштају петнаест хиљада рубаља и скупље су, али не и шарене женке коштају пет тисућа.

Није довољно изабрати пасмину, да не би изабрали болесног појединца, морате разумети која је вредна куповине.

Изглед здраве козе:

  1. Животиња је активна.
  2. Длака се светлуца и равномерно прекрива тело.
  3. Снажно тело и пропорционална структура тела.
  4. Груди су заобљене, леђа су дуга, ноге су равне.

Пре него што купите, пратите количину дневне количине млека козе.Прегледајте виме, ако је округле, еластичне и мекане, женка је здрава.

ГоатПасмина Тогунбург је веома популарна код узгајивача

Сазнавши у којим се животињским условима држе животиње и какву храну једу, знаћеш квалитет будућег млека и обим производње млека. Пошто у потпуности утичу на рад појединаца.

Појединци високе производње млијека су скупи, али њихова изведба оправдава ову инвестицију. Обична коза вам не даје млеко и није млађа.

Коза пасмине Заанен, која припада козама за размножавање, честа је на територији наше земље.

Узгој коза

Зааненски поглед даје животињи пријатан изглед и одсуство осебујног мириса животиње и млека.Појединци су уобичајени у Русији. Ова сорта припада појединцима са високим приносима млијека, који достижу седам стотина литара млијека годишње, дају највише двије тисуће литара.

Колико кошта педигрее коза зависи од чистоће његове пасмине и њених показатеља млечности. У просеку, цена износи тридесет хиљада рубаља. Узгојне козе имају високе приносе, тако да се потрошени новац увијек исплати.

Зааненски појединци дистрибуирани у Бјелорусији, у вези с развојем сточарства. Узгојне врсте нису концентрисане на овим местима.

Зааненски козе су међу најпопуларнијим у Русији

Колико је куповина чистокрвне козе секундарно питање, вреди потрошити на његову куповину, као представник чисте пасмине женкама даје јаке потомке са високим нивоом млечности.

Распрострањена је продаја коза, тако да је избор одговарајућег појединца и цијена широка.

Смртна женка Саанен ће вам пружити високе приносе. Колико млека даје, зависи од педигреа и хране која се даје пре продаје и након куповине.

Пољопривредници предлажу куповину узорака зааненски у расплодним биљкама или на доказаним фармама. Вриједи их купити по вишој цијени од оне коју нуде сумњиви узгајивачи.

​​

Опис изгледа

Појединци ове пасмине обдарени су великом величином тијела и бијелом бојом длаке. Четрдесет процената појединаца је рођено без рогова. Остале животиње саанских врста спаљују своје рогове. Појединци никада не добијају другу боју длаке, без обзира колико се труде да вас убеде.

Висина животиња досеже седамдесет центиметара. А тежина добија стотину фунти. Зааненска коза има карактеристично изражену браду, док друге животиње немају.

Колико жена даје млеко зависи од старости козе, јер женка тек након трећег рода даје пољопривреднику обилан принос млека.

Узгојна коза мора имати попратне документе

Када купујете родовну врсту, добићете документ који потврђује да је женка млијечна.

Узгојне козе су репродуктивне у доби од девет мјесеци. Животиње ове врсте су изабране зато што имају високе стопе продуктивности. Женке настављају производити потомство осам година, а коза је способна да оплоди женку десет година.

Потражња за козјом вуном и млијеком је висока. Вежбање сточарства је високо продуктивно, али и скупо. Недостатак правилне неге и исхране ће узроковати пад продуктивности. Колико и каква храна треба дати животињи зависи од пола, доба године и старости животиње. Међутим, узимајући у обзир све ове показатеље, омогућити ће се сточарство са високом продуктивношћу.

Важно је да женке пружају негу и правилну мужњу. Виме се редовно масирају и дистрибуирају кози која је први пут родила. Поред тога, брига се шаље бебама. Они се чувају одвојено од мајке, самостално хране мајке млијеком.

Заанен појединац је обдарен са похрањеним подацима, а остаје да се одржава са потребном пажњом.