Култивација Загоревскаиа Цхерри Цхерри

Већина воћака је намијењена за узгој у средњој зони земље, али постоје и такве сорте које су погодне за садњу у сјеверним подручјима и отпорне су на ниске температуре зрака и тла. Опис сорте трешње Загоревскаиа указује да је идеалан за узгој на Кавказу и Уралу.

Основне карактеристике

Вегетација сорте траје 100 дана, а жетва се одвија крајем јула. Плод се јавља 3 године након садње.

Загоревскаја вишња карактерише отпорност на температуре до -30 ° Ц. Самоплодна је, па јој нису потребни додатни сусједни опрашивачи.

Карактеристике грма

Просечна висина грмља је 3 м. Круница није раширена, пирамидалног облика. Поред осталих карактеристика, примећене су и сорте:

 • листови овалног облика, њихова дужина је 6 цм;
 • површина је сјајна, са густим слојем воска;
 • Боја листне плоче је тамно зелена;
 • Опис указује на присуство малих деликатних ружичастих цвасти које се састоје од 5 цветова;
 • избојци равни, до 40 цм;
 • нијанса коре коре дрвета не љушти се од главног стабла.

Берри Феатурес

Описпоказује да Загоревскаиа вишња има следеће карактеристике плодова:

 • облик је заобљен;
 • просечна маса плода је 6 г;
 • површина коре има богату црвену нијансу;
 • кожа је прилично густа и штити бобице од прекомерног сазревања и пуцања;
 • пулпа је сочна, беж боје, садржи мала влакна;
 • укус је пријатан, слатко и кисело;
 • апликација је универзална.

Садња и култивација

Узгој Загоревскаиа трешње је уобичајен у лаким земљиштима, која се одликују високом плодношћу, тј.

Садњу ове врсте треба обављати на повишеним подручјима, тако да подземне воде не повећавају влажност у коријенском систему.Киселост земљишта не би требала прелазити 3%, иначе је потребно проводити калцизацију земље (разриједити 2 кг вапна у 5 литара воде и сипати 5 литара отопине ​​на сваких 1 квадратних метара).

Приликом одабира саднице, дати предност двогодишњим узорцима који су прошли фазу вакцинације.То ће им омогућити да буду отпорнији на болести и температурне промјене.Корени морају бити развијени, до 30 цм дуги, висина загоревске сорте вишње је 1 м.

Локалитет се припрема на јесен, али се садња врши крајем марта.У јесен је потребно ископати подручје и уклонити све стране предмете (камење, стакло, коров и коријење других биљака).Након тога, земља се храни хумусом, користећи 5 кг по 1 км2.м.

На почетку мартаископајте бунар димензија 70 × 70 цм, унутар њега уградите одводни систем за контролу измјене зрака и влаге.Дренажа је прекривена 2 цм тла и 2 кг хумуса.Неколико седмица касније, када се гнојива апсорбују у земљу, садница се ставља унутар рупе за садњу.Његови корени су распоређени по цијелој јами и густо посути земљом.Напуните биљку следећег дана, користећи 15 литара воде.Размак између грмља трешње треба да буде 3-4 м.

Посебности неге

Брига о овом усјеву састоји се од правилне обраде и заливања.

 1. Потребно је да се нахрани с комплексни гнојиви.У пролеће, сипати 20 л калијум нитрата (30 г на 10 л воде), ау јесен користити суперфосфат (40 г на 5 л воде).
 2. Заливање треба обављати у интервалима од 10 дана.Сваки пут користите најмање 10 литара топле воде за сваки грм.Важно је напоменути да све дораде и залијевање треба обавити наредне године након садње.
 3. Биљка треба добру измјену зрака, тако да сваке седмице морате уклонити коров и отпустити горњи слој земље (дубина не прелази 6 цм).
 4. Резидба се састоји од уклањања сувих или оболелих грана.Да би се корени заштитили од јаких мраза, малчирати стабљике земље, користећи сламу и хумус.

Болести и штеточине

Трешња Загоревска ријетко је изложена уобичајеним болестима, али понекад постоје знакови трулежи плода и мрље маслине.Да бисте се ослободили ових болести, потребно је да их спроводите једном недељнообрада дрвета бордеаук (50 г на 4 л воде).

Ако гриње или гриње поражавају грмље, боље је користити раствор бакар сулфата (20 г на 5 л воде) или Кхомус (60 г на 5 л воде). Од лисних уши, најбоља супстанца ће бити супстанца која садржи мед "Оких" (40 г на 3 литре воде). Прскање треба обавити сваке 2 недеље.